www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Miraculaire doorbraak: Voedselzending bereikt eindelijk wanhopige christenen in Gaza na weken van wereldwijd gebed

Hier zijn de laatste details uit Gaza Stad

door Joel C. Rosenberg | december 18, 2023

Afbeelding: Palestijnse kerstboom gezien tijdens een middernachtmis op de avond van Kerstmis in de katholieke kerk van het Latijnse klooster. (Foto door Yousef Masoud / SOPA Images/Sipa USA)

Eindelijk goed nieuws in deze helse oorlog.

Rond 1:30 uur lokale tijd op maandagochtend kon er eindelijk een kleine zending voedsel, water en andere humanitaire hulpgoederen worden afgeleverd bij de twee historische kerken in Gaza City, zo heeft ALL ARAB NEWS kunnen bevestigen.

Dit is een enorm en zeer bemoedigend antwoord op de wanhopige gebeden van christenen in Gaza, de Westelijke Jordaanoever, Israƫl en over de hele wereld.

Natuurlijk moet er de komende dagen nog veel meer voedsel - en medische hulp - worden geleverd aan de bijna 1.000 Palestijnse christenen die onderdak hebben gevonden in deze kerken in Gaza.

Maar deze eerste leveringen zullen tenminste hun onmiddellijke en groeiende lijden verlichten.

De situatie voor de christenen gaat al weken van kwaad naar erger naar wanhopig.

Hongerige kinderen huilen zichzelf in slaap in de kerken.

Volwassenen zijn gereduceerd tot het eten van kruimels.

In het weekend werd de watertank van de rooms-katholieke kerk ernstig beschadigd door vuurgevechten en explosies rond het kerkterrein.

Maar zondagavond laat - na weken van de hevigste huis-aan-huis en straatgevechten tussen Hamas en het Israƫlische leger sinds 7 oktober - was de IDF eindelijk in staat om door het verzet van Hamas heen te breken en de wijken rond de kerken veilig te stellen.

Hierdoor konden hulpverleners midden in de nacht eindelijk een noodhoeveelheid voedsel naar de christenen brengen.

Zoals ALL ARAB NEWS eerder meldde, mislukte vorige week een poging van de Verenigde Naties om de kerken met voedsel te bereiken.

Een konvooi van de UNRWA dat vanuit het zuiden - vanaf de grensovergang Rafah - naar de kerken in het noordelijke deel van de Gazastrook kwam, werd vorige week aangevallen door schutters van Hamas.

De chauffeur van de leidende VN-truck werd neergeschoten en ernstig gewond.

Vervolgens werden de vrachtwagens geplunderd, al het voedsel en de voorraden gestolen en niets van dit alles bereikte de kerken.

Verschillende hulporganisaties - waaronder een christelijke NGO - werkten al weken de klok rond om de christenen in Gaza te bevoorraden.

Maar door de intensiteit van de gevechten was het onmogelijk om leveringen te doen.

Ik kan niet genoeg uitdrukken hoe dankbaar ik de Heer ben voor het zorgen voor Zijn kinderen en voor iedereen die betrokken was bij het brengen van deze hulp naar die doodsbange, uitgehongerde mensen die ineengedoken zaten in de kelders van die kerken.

En ik ben diep dankbaar voor iedereen die zonder ophouden heeft gebeden dat God Zijn machtige hand zou bewegen.

Nogmaals, er is veel meer hulp nodig.

En de vraag blijft waar deze christenen naartoe kunnen om echt veilig en vrij te zijn.

Maar laten we dankbaar zijn voor deze enorme doorbraak - hij is op het nippertje gekomen.

Bron: MIRACULOUS BREAKTHROUGH: Food shipment finally reaches desperate Christians in Gaza after weeks of global prayer - All Arab News