www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

'Er gaat iets gebeuren': IDF-soldaten waarschuwden voor aanslagen - en werden bedreigd met krijgsraad

22 november 2023

'Er gaat iets gebeuren': IDF-soldaten gewaarschuwd voor aanvallen - en werden bedreigd met krijgsraadIDF-soldaten in Gaza, 2 november 2023. (AP)

Een dag voor de invasie zei ik: 'Er gaat iets gebeuren, ze zijn iets van plan'.

Door medewerkers van World Israel News

Maandenlang voor het bloedbad van 7 oktober waarschuwden uitkijkposten van de IDF commandanten voor ongewone activiteiten, maar deze waarschuwingen waren aan dovemansoren gericht, zo blijkt uit een interview met het Israëlische nieuwsprogramma N12.

Toen uitkijkposten ongewone trainingsoefeningen meldden en merkten dat Hamas-terroristen dichter bij het veiligheidshek kwamen, verwierpen hun commandanten hun bezorgdheid en in één geval dreigden ze met disciplinaire maatregelen.

Volgens een uitkijk zei de commandant: "Ik wil deze onzin niet meer horen. Als jullie ons allemaal weer lastig vallen met deze dingen, komen jullie voor de krijgsraad."

"Ik zag geen dingen; deze activiteit was ongewoon" ging ze verder. "We zagen een heleboel oefeningen... Het was interessant dat ze oefeningen deden."

De oefeningen waren echter niet alleen maar interessant. Verschillende uitkijkposten werden bezorgd genoeg om deze activiteiten aan hun commandanten te melden.

Eén commandant vertelde een uitkijk echter dat Hamas gewoon "punks" waren en niets van plan waren.

Een uitkijk vertelde aan N12: "Een dag voordat dit gebeurde, zag ik mensen met kaarten. Ze keken naar het hek en wezen ernaar. Ik zei: 'Luister, er gaat iets gebeuren. Ze zijn iets van plan.'...Ik zei zelfs schertsend tegen iemand anders: 'Ze gaan onze post bestormen."

De uitkijk meldde dat ze mannen bezig zag met repetitieve oefeningen, zoals schieten, op de grond slaan en granaten gooien.

De uitkijk merkte op: "Uiteindelijk is dat wat er met mij gebeurde. Ze schoten op me. Ze gooiden granaten naar me toe."

De uitkijkposten zeiden ook dat ze geen adequate geestelijke gezondheidszorg kregen en sommigen moesten binnen twee weken terugkeren naar hun post of overgeplaatst worden.

De IDF reageerde op het N12 rapport: "De soldaten hebben toegang tot medische professionals, naast de voortdurende relatie met hun commandanten die een luisterend oor bieden. Hun terugkeer naar de dienst zal met mededogen en in overeenstemming met de toestand van het individu worden behandeld. Het is niet de bedoeling om disciplinaire maatregelen tegen hen te nemen. Als deze dingen zijn gezegd, zijn ze in strijd met de richtlijnen en zullen ze dienovereenkomstig worden behandeld."

Bron: 'Something is going to happen': IDF soldiers warned of attacks - and were threatened with court-martial | World Israel News