www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Gevangenenruil bevat geen terroristen die gelieerd zijn aan Hamas

Vrouwelijke en minderjarige terroristen die worden vrijgelaten in ruil voor gijzelaars zullen geen Hamas-terroristen bevatten, vertelt Egyptische bron aan Wall Street Journal.

Israëlisch Nationaal Nieuws

20 nov 2023

Een Egyptische bron heeft de Wall Street Journal verteld dat de gevangenen die deel zullen uitmaken van de gevangenenruil geen banden zullen hebben met Hamas.

Volgens WSJ eist Hamas dat de gijzelaars en terroristen in fases worden vrijgelaten, waarbij Israël minderjarige terroristen vrijlaat tijdens de eerste fase, in ruil voor 50 vrouwen en kinderen die zich onder de gijzelaars bevinden.

"Volgens een voorstel dat zondag werd besproken, zou Hamas een aantal vrouwen en kinderen vrijlaten die tijdens de aanvallen van 7 oktober werden ontvoerd, voor ongeveer hetzelfde aantal Palestijnse vrouwen en kinderen die in Israëlische gevangenissen worden vastgehouden", citeerde WSJ "Egyptische functionarissen dicht bij de gesprekken".

De bron zei ook dat een van de voorstellen inhield dat Hamas ongeveer 50 gijzelaars zou vrijlaten op de eerste dag van een vijfdaagse pauze in de gevechten, met tien extra gijzelaars vrijgelaten op elke volgende dag. De terreurgroep zei ook dat het moeders niet zou scheiden van hun kinderen bij het vrijlaten van de gijzelaars.

Een deel van de uitwisselingen zou plaatsvinden bij de grensovergang Rafah, zeiden de Egyptische bronnen.

Eerder op maandag vertelde een diplomatieke bron aan Kan Reshet Bet dat, hoewel er vooruitgang is in de onderhandelingen voor een gevangenenruil, de discussies over een op handen zijnde wapenstilstand "een lachertje" zijn.

"Er is vooruitgang in de onderhandelingen om enkele van onze gijzelaars vrij te laten, maar er is nog niets geregeld," vertelde de bron aan Kan Reshet Bet.