www.wimjongman.nl

(homepagina)


Vanuit Shomron

Update 20 november,

Abbas heeft in een geschreven document ontkend dat hamasterroristen op 7 oktober het enorme bloedbad in Israël hebben aangericht en claimde dat Israël dit zelf heeft gedaan met gebruik van gevechtshelikopters.

De ongelooflijke domheid van zo'n verklaring!

Het uiterst verontwaardigde antwoord van Netanyahu kwam al snel:
'Mijn doel is dat de dag nadat we Hamas hebben vernietigd, elk toekomstig burgerlijk bestuur in Gaza het bloedbad op 7 oktober niet zal ontkennen, zijn kinderen niet zal opleiden tot terroristen, niet zal betalen voor terroristen, en zijn kinderen niet zal vertellen dat hun uiteindelijke doel in het leven is om de vernietiging en ontbinding van de staat Israël te zien. Dat is niet acceptabel, en dat is niet de manier om vrede te bereiken.'

Na die verklaring heeft Abbas zijn beschuldiging maar ingetrokken. Maar de uiterste onbetrouwbaarheid van deze man blijft een vieze smaak in de mond van iedere Israëli, ook al wist iedereen hier dat allang. We hebben al zoveel leugens uit zijn mond gehoord in de afgelopen jaren. De ergste is nog wel dat hij de holocaust ontkent.

Het bleek overigens bij de uitslag van een enquête dat de Arabieren in Judea en Samaria onder leiding van Abbas nog agressiever tegenover de Israeli's staan dan de Gazanen. We zijn hier absoluut niet uit de gevarenzone...

Het is zuur om te bedenken dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken met Abbas al eerder heeft bekokstoofd dat hij in Gaza zal regeren nadat Hamas is vernietigd. Het is niet de plaats van Blinken om dit soort dingen te beloven zonder medeweten van de Israëlische regering en bovendien kan Abbas het volk waar hij nu de zelfverkozen (hij heeft na zijn aanstelling in 2004 immers nooit meer verkiezingen uitgeschreven) president van is, niet eens in toom houden; het regende de afgelopen jaren van de aanslagen op Israëlische burgers. Als Abbas aan de macht zou komen in Gaza komt Israël van de regen in de drup.

Gisteren zijn beelden vrijgegeven van de veiligheidscamera's van het Al Shifaziekenhuis. Daarop is te zien hoe gijzelaars binnen in het ziekenhuis worden gebracht door gewapende hamasleden.

Om dan te bedenken hoe de meeste media in de wereld Israël veroordelen over hun vermeende 'aanval' op dit ziekenhuis. Het blijkt nu dat personeel wel degelijk op de hoogte was en zelfs meewerkte met hamas op die zevende oktober, dit staat klip en klaar op hun eigen camera's. Noa Marciano is dan ook daar vermoord en in een bijgebouw gevonden op een stretcher. Verder zijn er nog meer tunnels onder het ziekenhuis gevonden, het gehoon van een aantal Nederlandse media ten spijt.

Van de rest van de gijzelaars is niets vernomen in het afgelopen weekend. De spanning loopt echt op. Er wordt steeds harder geroepen in de wereld om een wapenstilstand, maar dat geeft hamas, zoals eerder gezegd, meteen de kans om arsenaal aan te vullen en gijzelaars verder weg te verstoppen, dat zou een zeer slecht scenario worden. Israël moet dus wel doorgaan met tunnels vernietigen en verder zoeken, er is geen weg terug.

De Volkskrant kopte dat er al een wapenstilstand was, maar de grote duim die ze in een spotprent aan Israël hadden gepubliceerd waarin ze Israël betichtten van het verzinnen van leugens over de oorlog met hamas, kunnen ze op zichzelf toepassen: er is geen wapenstilstand. En de rest van hun schrijfsels zijn nog erger onder de maat dan van de NOS en een aantal andere media, dat zegt wat; eigen ideeën zijn belangrijker dan journalistiek.

Overigens vallen er weer meer raketten vanuit Gaza op ons land, ook vannacht werd men in het zuiden weer vaker opgeschrikt. Vanuit Libanon zijn er inmiddels ook zo'n duizend raketten afgeschoten op het noorden van Israël. Ze krijgen meteen lik op stuk van de IAF (Israeli AirForce) omdat ze door het afschieten verraden wa[09:04, 20-11-2023] Yaris Strijker: ar de raketinstallatie staat.

Er zijn meer dan tien soldaten gesneuveld in Gaza in het afgelopen weekend. Het is bovendien zwaar gaan regenen en dit maakt het beslist niet makkelijker voor onze mensen daar. De modder is erg plakkerig , heel anders dan in Nederland, en het zicht is slecht. Niet iedereen heeft kleding die warm en waterdicht genoeg is, we proberen te helpen met deze zaken zo snel mogelijk te helpen aanvullen. Men moet denken: er zijn plotseling 350.000 soldaten opgeroepen, welk leger heeft zoveel kleding in voorraad?

Het geld voor de tweede nachtkijker voor de burgerwacht in het dorp is binnen, het is nog steeds minimaal, maar we zijn dankbaar! Deze dingen zijn zo kostbaar omdat men ermee moet kunnen rennen zonder dat het beeld vervaagt, de meeste nachtkijkers moet men stil houden, maar dat is in een oorlog helaas niet haalbaar.

Ook hier bij ons regent het af en toe heel zwaar, het is fijn voor het land, maar minder fijn voor de soldaten en burgerwacht. Hopelijk ook minder fijn voor eventuele aanvallers, we hopen dat ze thuis blijven bij moeders pappot.

Er werd in de Rode Zee een vrachtschip gekaapt door Houthi's, die blijkbaar aannamen dat er Israeli's aan boord zouden zijn. Dit was echter niet zo; alhoewel het schip gedeeltelijk eigendom van de Israëlische rederij Il Onger is, heeft het ook een Britse eigenaar. Een IDF-woordvoerder noemde de kaping 'Iraans terrorisme' en 'een zeer ernstige gebeurtenis op mondiaal niveau.' De Houthi's zijn een proxi (handlanger) van Iran, net als hamas.

Bij mij is, net zoals bij het hele volk, veel verdriet over alle gebeurtenissen. Zodra ik bid, huil ik, ik kan het niet helpen. Er speelt zich zoveel tegelijk af op zoveel fronten. Staat er niet in de Bijbel dat God de tranen van Zijn kinderen bewaart? Voor Hem zijn ze kostbaar, Hij antwoordt op het roepen en smeken van Zijn kinderen. Het komt goed, Hij laat Zijn volk niet in de steek, wat er ook gebeurt!

Gods zegen allemaal, blijf alstublieft bidden, maar dat hoef ik vast niet te vragen, liefs,

via e-mail