www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

16 november Amir Tsarfati

Shalom uit de buurt van de Ramat David luchtmachtbasis in het noordelijke district van Israël! Het is anderhalve maand erg luidruchtig geweest, want het ene vliegtuig na het andere stijgt zwaar bepakt met wapens op en keert later leeg terug. Israël is een natie in oorlog en we zijn de strijd aan het winnen. Maar ondanks de vele overwinningen van mijn land in de afgelopen weken, woedt de strijd nog steeds voort. Hezbollah blijft het noorden bedreigen. Iran, de terroristische poppenspeler, is tamelijk rustig geworden, althans voor hen. Dat komt waarschijnlijk omdat ze volgens het Internationaal Atoomagentschap hun nucleaire verrijking onlangs met 22 keer hebben verhoogd. En over de hele wereld kondigen pro-Hamas, anti-Israël protesten luid en gewelddadig hun steun aan de nazi-terroristen aan.

Toch zijn er verschillende beelden die ik de afgelopen week heb gezien die een stille vreugde in mijn hart brachten.

Ik zag hoe troepen van de Israël Defense Forces (IDF) hoognodige medische apparatuur naar het al-Shifa ziekenhuis in Gaza droegen. Volgens de wereldmedia, die hun krantenkoppen rechtstreeks van Hamas krijgen, is er niets dat de Israëli's leuker vinden dan het bombarderen van een ziekenhuis vol met zieke Palestijnen en pasgeboren kinderen. Wat ze verzuimen te vermelden is dat, ten eerste, de reden waarom de ziekenhuizen zelfs maar op de radar van de IDF staan is dat Hamas al hun infrastructuur onder deze menselijke schilden heeft gebouwd. Ten tweede, dat de IDF veel waarschuwingen geeft voordat ze aanvallen. Het Israëlische leger brengt eigenlijk zichzelf in gevaar door het cruciale verrassingselement weg te geven, alleen maar zodat onschuldige burgers in veiligheid kunnen komen. Ten derde, dat de IDF met precisie aanvalt, zodat ze zoveel mogelijk alleen Hamas-terroristen als doelwit hebben. Ten vierde, dat het Israëlische leger een enorme hoeveelheid humanitaire hulp met zich meebrengt, zoals noodzakelijke medische apparatuur, die de Israëlische soldaten geven aan diegenen die door Hamas opzettelijk in gevaar zijn gebracht. Het is overduidelijk dat de Israëli's veel meer medeleven hebben met de gemiddelde Palestijn dan de terroristen van Hamas.

Ik zag het parlementsgebouw van Hamas in Gaza exploderen tot een hoop puin. Israël stuurt een boodschap - Hamas is niet meer. De IDF heeft meer dan 90 overheidsinstellingen en -gebouwen vernietigd en de infrastructuur van het corrupte leiderschap met de grond gelijk gemaakt. In heel Gaza wappert nu, in plaats van de vlag van Hamas, het blauw en wit van Israël.

Ik zag vier enorme bulldozers met hun enorme bladen bij elkaar worden gebracht om een geïmproviseerde synagoge te vormen. Op die heilige plek op het strand bedekten soldaten zich met hun sjaals aan en lazen voor uit hun gebedenboeken. Op een andere foto zag ik hoe leden van de IDF zich verzamelden rond een grote Torah-rol. Terwijl ze luisterden, las een officier met zijn volledige uitrusting de Schrift voor met een tactisch mes als yad, of aanwijzer. We zien een grote terugkeer van de Joden naar hun God. Voor sommige atheïstische of agnostische Israëli's is dit een noodzakelijke eerste stap. Voordat ze de ware Messias aan het einde van de verdrukking kunnen accepteren, moeten ze eerst erkennen dat er werkelijk een God is. We moeten bidden dat de Heer, die dit grote werk begonnen is, het tot voltooiing zal voortzetten.

God is aan het werk in Israël. We kunnen Hem zien in de wonderbaarlijk soepele vernietiging van Hamas in Gaza in het zuiden. Zijn hand is in de aarzeling van Hezbollah om een tweede front in het noorden te openen. Ongetwijfeld was Hij in de overweldigende steun die het grootste deel van de wereld aan Israël gaf na de gruweldaden van 7 oktober. En de geweldige demonstratie van militair partnerschap door de Verenigde Staten was een prachtige demonstratie van het werk van onze Heer.

Ik ga deze editie van de nieuwsbrief met opzet kort houden. Twee dagen geleden stuurde ik een speciale uitgave met de titel: "Speciale nieuwsbrief: Zegeningen in vermomming". Als je die nog niet gelezen hebt, doe dat dan alsjeblieft. Het beschrijft veel van de manieren waarop we Gods hand kunnen zien bewegen in de afgelopen weken in Israël. Ook zal ik vanochtend om 10:00 AM PST op Facebook, YouTube en X live gaan met een "Speciale Midden-Oosten Update: De aanval op Gaza Ziekenhuizen". In deze update zal ik zeer belangrijk nieuws en informatie geven over wat er gebeurt in de oorlog in het zuiden.

Ik besef dat tussen Telegram, Instagram, nieuwsbrieven en online updates, de hoeveelheid informatie soms als veel kan aanvoelen. Het laatste wat ik wil is jullie overweldigen. Dus doe je voordeel met wat ik al heb samengesteld in de nieuwsbrief van dinsdag, de online update van vandaag en mijn Telegram-kanaal. En als je dit later op de dag leest en alle belangrijke informatie al hebt verbruikt, neem dan in plaats daarvan de tijd om voor Israël te bidden. God beweegt zich onder Zijn uitverkoren volk.

Hieronder vind je nog een aantal bronnen waar je misschien gebruik van wilt maken:

Speciale Israël Gebedsbijeenkomsten - Kom bij ons elke maandag, woensdag en vrijdag om 10:00 AM PST voor een gebedstijd waarin we Israël opheffen voor de Heer. Details vind je HIER. We kijken ernaar uit om je daar te zien.

Mijn Telegram kanaal - een constante stroom van nieuws de hele dag door. Abonneer je op mijn kanaal om er zeker van te zijn dat je precies weet wat er gaande is.

De oorlogen van Israël, deel 1 - Morgen om 12:00 PM PST delen we deel 1 van het verhaal over de wonderbaarlijke overleving van de natie Israël in de moderne tijd. Dit zal gepaard gaan met Bijbelse waarheid in tegenstelling tot de misleiding van het nieuws van vandaag. Stem af op mijn boodschap, die gebaseerd is op feiten, ondersteund wordt door documentaires en vol staat met Bijbelverzen!

Out of the Far North - deze derde roman in mijn Nir Tavor Mossad-serie gaat over de rol van Rusland in de groeiende spanning in het Midden-Oosten en hun vijandigheid tegenover Israël, die op een dag zal exploderen in oorlog. Net als de vorige twee bestsellers presenteren ze zowel de bijbelse waarheid als de geopolitieke realiteit in een verhaal boordevol actie dat spannend genoeg is om mijn vorige roman, By Way of Deception, genomineerd te krijgen als ECPA Christy Award finalist voor 2023.

De ontdekking van Daniël - veel van wat er in het Midden-Oosten gebeurt, heeft te maken met het oudtestamentische boek Daniël. Dit boek, een soort prequel op mijn bestseller Onthullende Openbaring, is beschikbaar voor voorbestellingen in de aanloop naar de release op 7 mei 2024.

Moge God je zegenen terwijl je Israël voor Zijn troon verheft.

In afwachting van Zijn Terugkeer,

Bron: Amir’s Weekly Newsletter