www.wimjongman.nl

(homepagina)


Vanuit Shomron oorlogsupdate Dag 40

()

We zijn nog niet uit de schokgolven omtrent de moord door hamas op Noa Marciano, de klasgenote van onze dochter. Dat zou ook niet moeten; het gebeuren is te groot, te afschuwelijk. Ze, doet de opleiding voor officier en vroeg gisteren even het woord bij de dagsluiting en zei tegen haar collega's: 'Deze moord op Noa is precies waarom wij doen wat wij doen. Dit is waarom wij moeten doorgaan, waarom wij moeten vechten tegen dit kwaad. We moeten niet bij de pakken neerzitten en huilen, maar we moeten onze opleiding afmaken en dit onrecht bestrijden zo goed als we kunnen, het moet ons sterker en vastberadener maken om ons land te verdedigen zodat dit nooit meer kan gebeuren.'

Intussen gaan de leugens door de media wereldwijd door. Het is gewoon ongelooflijk hoe makkelijk ze wegkomen met flagrante leugens die in principe heel makkelijk weerlegbaar zijn, want vrijwel overal is beeld- en geluidsmateriaal van, maar men neemt niet de moeite om dit door te nemen en de waarheid te vertellen. Waar zijn ze dan toch bang voor?

Een Zwitserse vriendin van ons heeft de verpleegkundigenopleiding gedaan in Zwitserland en is zodoende, als onderdeel van haar opleiding, bij het hoofdkwartier van het Rode Kruis in Genève geweest, jaren geleden al. Ze verbaasde zich over het logo van het Rode Kruis waarnaast de halve rode maan van de islam hing aan de wand van de zaal waar ze waren. Ze stelde er een vraag over en vroeg of er ook een Davidster naast kon hangen, maar men antwoordde: 'Wij werken niet samen met een land dat palestijnen onderdrukt.' Onze vriendin was diep geschokt! En wij ook. Vandaar dat het Rode Kruis niet geeft om de gijzelaars die door hamas worden vastgehouden, waarvan er nu minimaal een vermoord is; een jong meisje van negentien jaar die haar hele leven nog voor zich had.

Schokkend dat een organisatie als het Rode Kruis de geschiedenis van het midden oosten niet (er)kent, die niet weet dat Israël geen palestijnen onderdrukt. Dat Israël gebieden heroverd heeft op Jordanië. Dat is heel wat anders dan palestijnen onderdrukken. Maar het blijft maar hardnekkig volgehouden worden.
De meelopers van de propalestijnse hetze zijn, buiten de moslims om, veel westerse jonge vrouwen die van de universiteiten komen. Ze hebben geen enkele kennis van de geschiedenis van het midden oosten en zijn nog nooit in Israël of in Gaza geweest. Ook de lhbti beweging en anti racistische beweging doen mee. Wat ze niet beseffen is dat je de ene leus niet op het andere volk kunt toepassen, termen als 'apartheid' vliegen je om de oren, te pas en te onpas. Als ze een jaartje in Israel zouden komen wonen, dan zongen ze wel anders. Dan zien ze vanzelf hoe het er hier werkelijk aan toe gaat.

Er gaat in de wereld een vuil grapje rond over de lhbti beweging en hun dweperij met hamas: 'gelukkig voor de lhbti beweging is er in Gaza geen hoog gebouw meer om af gegooid te worden.' dit is een gemeen grapje dat we in Israel zelf gelukkig nog niet gehoord hebben, maar het grapje is wèl waar: homo's, lesbiennes en transgenders worden zonder pardon door hamas van gebouwen gegooid, ze hebben het eerder gedaan! Dat beseffen de dwepers niet. Ze hebben geen flauw benul van waar ze over praten en met wie ze eigenlijk te maken hebben. Overigens zijn er genoeg hoge gebouwen in Gaza; we hebben al eerder verteld dat de beschoten wijken de luxe hamaswijken waren en dat de meeste wijken intact zijn. Het is maar wat de media kiezen om steeds maar weer te laten zien.

Tot nog toe zijn er elke dag raketten uit Gaza op ons land afgeschoten, maar de laatste dagen was het veel minder; naarmate de IDF meer gebied inneemt in Gazastad, worden er ook meer raketinstallaties ontmanteld, wat een enorme opluchting is voor de bewoners van Israël.

Er is veel behoefte aan materialen voor de bescherming van onze dorpen zoals bijvoorbeeld borst- en rugplaten voor kogelvrije vesten en nachtkijkers voor degenen die wachtlopen. Er is op het moment maar 1 nachtkijker voor ons hele dorp. Voor wie iets wil doneren voor de reservisten en burgerwacht van ons dorp en de buurdorpen, geef ik u rekeningnummer: NL 90 RABO 03 729 01 743 tnv D. Keijzer e/o R. Keijzer-Kroese. Dan wordt dit soort zaken ingekocht en uitgedeeld. Mocht u willen meehelpen hiermee, dan enorm bedankt.

Kostenplaatje Iron Dome: er zijn zo'n tienduizend raketten uit Gaza plus nog een aantal uit Libanon en Jemen op ons afgeschoten. Elke Iron Domekop kost zo'n 30.000 euro. Dat keer tienduizend. Dat heeft de Staat Israël te betalen alleen al aan dit verdedigingssysteem. Denk dan aan alle kosten voor de soldaten, de salarissen, munitie, kleding enz. en we komen in de miljarden euro's voor deze oorlog die Israël wederom niet is begonnen. Tel daar bij op de gemiste inkomsten doordat er nauwelijks geoogst wordt en we hebben een uiterst slecht scenario...

Tot zover voor vandaag.

Gods zegen, blijf alstublieft bidden voor ons kleine landje,