www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Persbriefing door IDF-woordvoerder schout-bij-nacht Daniel Hagari 14 november

Goedenavond,

Vandaag hebben we de familie van de gesneuvelde IDF-soldaat Noa Marziano op de hoogte gebracht, moge haar nagedachtenis een zegen zijn. Ze werd ontvoerd door de terreurorganisatie Hamas. Vertegenwoordigers van de IDF vergezelden Noa's familie en informeerden hen over alle informatie die we hebben. De pijn is immens en er zijn geen woorden om deze pijn uit te drukken. Vandaag wil ik mijn medeleven betuigen en de familie Marziano omhelzen in haar moeilijkste uur. Tegen de families van de gegijzelden wil ik zeggen: we werken op alle mogelijke manieren samen met alle betrokken instanties, zowel operationeel, als met de inlichtingendiensten, om jullie geliefden thuis te brengen. We zullen geen middel onbeproefd laten en geen kans onbenut laten om hen thuis te brengen. We zetten ons volledig in voor hun veiligheid en om de gijzelaars naar huis terug te brengen.

De gevechten in het hart van Gaza gaan door. Vandaag hebben we de inname van Shati voltooid, Shati is de buurt die het hart vormt van de terreuractiviteit in Gaza Stad. Op dit moment ontruimen onze troepen het gebied en de gebouwen waar zich terroristen, wapens en terreurinfrastructuur bevinden en ontdoen ze het gebied van tunnelschachten van ondergrondse terreurinfrastructuur.

Het uitschakelen van hooggeplaatste Hamas-commandanten, waar die zich ook bevinden in de Gazastrook, blijft voor ons een centraal doel van de oorlog. Onze troepen opereren in het veld op een professionele en vastberaden manier. De activiteit is complex, in een omgeving vol vallen, met zowel bovengrondse als ondergrondse vallen. Er zijn daar terroristen, maar de veiligheid van onze troepen komt op de eerste plaats. We opereren met kracht. We vorderen. We hebben successen geboekt. Maar het is belangrijk dat het publiek weet dat er nog veel werk te doen is, en dat zal tijd kosten. We zijn bezig met de evacuatie van ziekenhuizen in de Gazastrook, die in het noorden, waaronder het Shifa ziekenhuis, naar ziekenhuizen in het veiligere zuiden.

Vandaag is de evacuatie van het Al Quds ziekenhuis voltooid. We hebben de administratie van het Shifa ziekenhuis, samen met internationale NGO's, aangeboden om couveuses, medische apparatuur en voedsel over te brengen naar de afdeling te vroeg geboren baby's van het ziekenhuis. De apparatuur is klaar om overgebracht te worden.

In de afgelopen weken hebben we keer op keer gewaarschuwd dat het voortdurende militaire gebruik van het Shifa ziekenhuis door Hamas leidt tot het verlies van de speciale bescherming onder internationaal recht. We zijn gedwongen om zorgvuldig en precies op te treden tegen de militaire infrastructuur van Hamas in ziekenhuizen. We roepen Hamas-agenten in de ziekenhuizen op om zich over te geven om niemand in het ziekenhuis verder in gevaar te brengen.

We opereren met behulp van nauwkeurige inlichtingen om de terreurinfrastructuur nauwkeurig te identificeren. Zoals we gisteren in het Rantisi-ziekenhuis hebben bewezen, gebruikt Hamas ziekenhuizen en hun patiënten als menselijk schild voor terreuractiviteiten. De wereld moet weten wat er gebeurt in de ziekenhuizen in Gaza, en we zullen doorgaan met het ontmaskeren van de activiteiten van Hamas-Isis, en we zullen alle terreurinfrastructuur aanpakken.

In het noorden zijn we nog steeds in hoge mate voorbereid. We werken volgens defensieve en offensieve plannen. We hebben een aantal terroristische cellen getroffen die onze troepen met antitankraketten probeerden te beschieten. Vandaag hebben we met succes een raket onderschept die boven de Rode Zee op het grondgebied van de staat Israël werd afgevuurd, met behulp van het langeafstandsverdedigingssysteem "Arrow". In overeenstemming met ons beleid werd er een waarschuwing afgegeven. Ik wil benadrukken dat het doelwit op geen enkel moment het grondgebied van de staat Israël heeft betreden en dat de burgers van de staat Israël niet in gevaar zijn gebracht.

We mogen niet zelfgenoegzaam worden. We waarschuwen wanneer er een potentieel gevaar is voor onze burgers. Na de waarschuwing is het belangrijk om te wachten, op basis van de instructies van het Home Front Command, totdat de granaatscherven van de onderschepping zijn verspreid. Het opvolgen van de instructies redt levens. Tot nu toe hebben we de families van 366 gesneuvelde IDF-soldaten op de hoogte gebracht, die werden gedood toen ze vochten om de staat Israël te beschermen. Hun heldenmoed blijft ons vooruit stuwen naar verdere prestaties in de oorlog. We zullen hun families blijven begeleiden en met hen delen in hun verdriet.

Bron: Press Briefing Press Briefing Press Briefing by IDF Spokesperson Rear Admiral Daniel Hagari November 14th, 21:10 | IDF