www.wimjongman.nl

(homepagina)


Vanuit Shomron dag 28

Dag 28, 3 november,

Dit is de dag die Nashralla, de leider van Hezbollah, heeft uitgeroepen tot de dag waarop ze Israël pas echt zullen aanvallen... We bidden daartegen.

Ik las vanochtend een interview met ex generaal Brik van het Israëlische leger op Arutz7. Hij zei onder meer dat een wonder is gebeurd op die 7 oktober, ten tijde dat de slachting in het zuiden plaatsvond. In het noorden had hezbollah precies hetzelfde willen doen, maar op de een of andere manier is dat niet gelukt, niemand weet waarom niet. Maar degenen die geloven weten het wel: God moet deze aanval voorkomen hebben!

Ex generaal Brik legde uit wat er gebeurd zou zijn als die inval wel gelukt was: dan hadden ze de noordelijke legerbases met 10.000 man onder de voet gelopen en was Israël verloren geweest omdat juist vanuit die bases de aanvallen in Noord en Zuid tegengehouden moesten worden. Als je zo'n strateeg aan het woord hoort, dan besef je pas hoe groot het wonder toen is geweest! God zij dank!

Deze ex generaal waarschuwt ook heel ernstig voor aanvallen van moslims aan de joodse dorpen in Samaria en Judea, daar waar wij ook wonen. Als honderden heethoofden opstaan om binnen te vallen dan heb je meer nodig dat een paar reservesoldaten, maar het leger is te druk met de grenzen van Israël te beschermen dus moeten we roeien met de riemen die we hebben. Laten we gezamenlijk blijven bidden om een bedwelming op het Arabische volk, dat ze gewoon niet op kunnen staan om kwaad te doen. En ik blijf ook geloven in de engelenwacht om onze dorpen heen.

Vanuit Gaza worden nog steeds raketten op burgerdoelen in Israël gegooid. Die raketten wegen ongeveer 45 kilo. De raketten uit Libanon wegen een paar honderd kilo! Gisteren vielen er een paar bij Tel Aviv, wij zitten daar zo'n drie kwartier vandaan, maar ons huis dreunde weg door de klap van de inslag, werkelijk, je hart zit in je keel! De buren en wij renden naar buiten om te zien waar deze dreun vandaan kwam, maar toen bleek het toch zover weg te zijn. Hoe hebben die mensen daar dichtbij dat overleefd? Hezbollah heeft nog zo'n 150.000 van zulke klappers en ze kunnen met precisie schieten. God sta ons bij als ze dat gaan doen! Ze kunnen makkelijk ons marinebases, legerbases, vliegvelden, stroom-en watervoorzieningen uitschakelen alsmede Jeruzalem bestoken. Bid dat God het niet zal toelaten! Dat die dingen ontploffen in hun afschietinstallaties en nergens anders!

Israël heeft laserinstallaties die raketten kunnen doen ontploffen in de lucht, maar die installaties zijn nog in de voorbereidende fase. Het is nog niet eerder gebruikt in een oorlog en de betrouwbaarheid is nog in de testfase. Elke Iron Dome Raket kost 35.000 euro; laser kost per uitschakeling van een raket ongeveer 5 shekel.

Via E-mail