www.wimjongman.nl

(homepagina)


Vanuit Shomron

Dag 20 van de oorlog in en rondom Israel.

26 oktober '23

Ook gisteren en vandaag zijn er weer vele raketten op Israel afgeschoten vanuit Gaza. Tot laat in de avond hoorden we inslagen en tegen 21.30 moesten vrienden van ons uit Bat Yam haastje repje uit bed springen en weer, voor de 32ste keer in 19 dagen, naar het trappenhuis rennen met hun honden. Een schuilkelder hebben ze niet in hun oude Russische flatje (waar dit hele land vol mee staat, u kent ze wel). Een etage zoals zij die hebben werd in Rishon leTsion getroffen door een voltreffer vanuit Gaza, (Aza in het Hebreeuws). Van die woning is niets meer over. Op het legerterrein van onze dochter vielen stukken van de Irondome. Die wil je ook niet op je hoofd hebben!

De profeet Amos 1:6 schrijft over Gaza. Tuurlijk, het betrof een andere periode, de 8ste eeuw v.Chr., maar in die tijd was het ook geen koek en ei tussen Israel en de Gazanen, destijds de Filistijnen genoemd en een vijandig, zeer agressief volk, oorspronkelijk uit Kreta, die Israel overal waar het kon bestreed en het beloofde land wilden annexeren. Mogelijk haalden zij destijds dezelfde vreselijke dingen uit met Israels burgers zoals we dat op 7 oktober j.l. zagen.

Amos schrijft: 'Dit zegt de Here de Aanwezige: misdaad op misdaad heeft Gaza begaan. Ze hebben een heel volk in ballingschap gedreven en uitgeleverd aan Edom (Amalek). Daarom zal ik mijn vonnis niet herroepen. (7) Ik zal de muren van Gaza in vlammen doen opgaan, vuur zal zijn burchten verteren'. Edom/Amalek, is Israel's aartsvijand. Zij zijn niet een afstammeling van Ismael, maar van Esau, de 'goede' bloedlijn van Rebecca en Izaak.

Lafhartig Amalek valt onverwacht en het liefst van achter aan en heeft het vooral gemunt op vrouwen en kleine kinderen, zoals zij destijds in woestijn deden: Israels achterhoede (Deuteronomium 25:18 e.v.). Dat komt griezelig bekend voor!

De strijd tegen Amalek is er één van geslacht op geslacht, zegt de Bijbel. Exodus 17:16 stelt dat De Aanwezige Zelf die strijd zal voeren. Here Help!!! Hoshia'na (=Hosanna), en betekent: bevrijd toch Here! Doe het om Uw Grote Naam en maak U bekend aan Israel zodat allen U zullen eren, dienen, loven. Dat allen zullen zien ook dat hun Mashiach Dezelfde is als Hij Die er al eerder was: Jehoshua. Dat zij hem direkt mogen herkennen omdat Hij Eén van hen is, een Man uit Juda Die eruitziet als zij. Hij had de gewoonten, zoals door Mozes geleerd, was immers zonder zonde! Hij at volgens de Bijbelse voedselvoorschriften, onderhield de rust- en feestdagen,etc. Het Joodse volk zal hem zeker, zeer zeker herkennen als één van hen. Bitter wenen (Zacharia 12), maar daarna vol blijdschap zijn want God zal ook hen de tranen afwissen. Zal de Christenwereld Hem ook direkt als de hunne herkennen? Dat ons aller ogen geopend worde en de sluier weggenomen! Adonai heeft het Zelf beloofd, Hij zal hen de ogen openen. Een Woord wat nooit veranderd is omdat het door God Zelf gesproken is. God verandert niet, ook niet wat betreft de keuze van wie Zijn oogappel is want anders is niets meer zeker van het geschreven Woord.

Gisteravond zei Bibi op TV, na 19 dagen, dat ook hij, naast andere hoge functionarissen, na de oorlog verantwoording zal moeten afleggen en vragen beantwoorden over hoe het allemaal zo gekomen is en de grove, verschrikkelijke, onvergefelijke fouten en missers die gemaakt zijn. Meer dan 1400 doden tot gevolg, meer dan 220 gegijzelden, meer dan 5000 gewonden waarvan sommigen zeer ernstig, dagelijks nog sneuvelen soldaten (nu al meer dan 300) in de strijd, en zijn er zoveel vernielingen, dagelijks nog steeds tientallen raketten en zovele ontheemden/evacuatees en het einde is nog lang niet in zicht.

Enkele honderdduizenden Israeliers in zowel het hoge noorden als om de Strook heen zullen mogelijk pas eind volgend jaar terug kunnen keren naar hun dorpjes. Die zijn dus een heel jaar uit hun huizen... Dit vanwege de veiligheid, maar ook omdat vooral in het zuiden vele dorpjes ernstig verwoest zijn door duizenden hamasterroristen.

Simchat Torah (de dag waarop de ramp gebeurde) zal nooit meer hetzelfde zijn. Er komt een nationale jaarlijkse rouwdag. Op welke Hebreeuwse datum is nog niet bekendgemaakt.

Op verzoek, of mogelijk onder druk van de VS en Europa is er een tijdelijk uitstel van het grondoffensief, maar Israel gaat inmiddels stevig door met het opsporen van in- en uitgangen van het tunnelstelsel waar de terroristen gebruik van maken. Dikwijls liggen die verborgen onder scholen, ziekenhuizen en moskeen, dat maakt het lastig om ze te vernietigen. Door de talloze bombardementen op Gazastad zijn al vele vluchtroutes versperd. Gaza is ernstig beschadigd geraakt en met name de hamaswijken, met die luxe is het afgelopen.

Israel blijft Gazanen oproepen weg te trekken naar het zuiden want Gaza zal nog veelvuldig gebombardeerd worden. Israel heeft nu ook enige tanks ingezet in het noorden van de Strook. Wanneer ooit de rust zal terugkeren in Gaza en hamas volledig is verslagen kunnen de bewoners langzaamaan weer terug en zal ook Israel meehelpen aan de wederopbouw.

Arabieren wereldwijd praten over een genocide die al decennia plaatsvindt op Gazanen en Palestijnen, maar wel vreemd dan dat er begin jaren '70 in Gaza rond de 320.000 inwoners waren. Begin deze eeuw maar liefst één miljoen en nu zijn er rond de 2.1 miljoen, vooral jongeren.... Dus wat genocide? De hamasmedia liegt van alles bij elkaar, ook als het gaat om het aantal doden die sinds 7 oktober aan hun kant zouden zijn gevallen. Biden en vele wereldleiders geloven gelukkig hun talloze leugens niet. Helaas de doorsnee wereldburger wel. Ook de NOS, BBC en CNN verifieren niet voldoende de berichtgeving van hamas en nemen halve waarheden aan, beschrijven situaties die in feite alleen of vooral, de 'free palestine mening' weergeven. Ben benieuwd hoeveel stemmen de partij Denk gaat krijgen volgende maand....

Gisteren werd een handgeschreven brief getoond, die men vond op het lijk van een terrorist, waarin stond dat hamas met een onverbeterlijke vijand te maken heeft, aan wie geen genade getoond mag worden. De opdracht was om naast onthoofding ook het hart en de lever uit de Joodse lichamen te snijden.

En dan... beweerde o.a. de Turkse premier Erdogan, lid van de NAVO, gisteren doodleuk dat hamas geen terroristische beweging is, maar een bevrijdingsorganisatie. Vele hamasleden wonen in Turkije en worden via Iran daar gesponsord en krijgen training. Alle terroristen waren zeer geoliede professionele terroristen.

(zie in deze brief nog enkele argumenten van Likoed Nederland!)

Dat Mashiach Jehoshua spoediger dan spoedig verschijne en de negatieve media de mond snoert.

Laat heel Israel haar God loven en Zijn Hulp zoeken.

Enorm veel dank voor uw gebeden, betrokkenheid, gaven en liefde, we wensen jullie ook Gods rijke zegen en dat Jehoshua spoedig verschijnen zal.

Bron viaa email