www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Vanuit Shomron update oorlog Israel dag 13

Donderdagmiddag 19 oktober 2023

Een rabbijn schreef eens over een man die zijn vriend opgewonden het volgende vertelde: 'Heb je dat gehoord van Tom? Zijn vrouw heeft zojuist zijn spiksplinternieuwe Tesla het moeras in gereden!' Zijn vriend antwoordde: 'luister, ten eerste betrof het niet Tom, het was Kees; ten tweede: het was niet zijn vrouw, maar zijn schoonmoeder; ten derde: het was geen nieuwe auto maar een tweedehands; ten vierde: het was geen Tesla maar een Prius; ten vijfde reed zij niet het moeras in, maar kieperde van een rots af en ten zesde: hou toch op, het is helemaal nooit gebeurd!'

Vergelijkbaar met dit soort leugens en verdraaiingen heeft het Joodse volk al eeuwen te maken en de jonge Staat Israel al zeker 75 jaar. Arabische leugens en linkse anti-Israelgroeperingen wereldwijd hebben blijkbaar geen onderscheidingsvermogen om te zien wat waar is en wat verzinsels zijn. Of ze willen het gewoon niet zien omdat een verkeerde kijk op bepaalde zaken die gecorigeerd moeten worden als vernederend kan worden ervaren.

Dikwijls vielen Arabische groepen onschuldige Joodse gezinnen in het verleden aan na een oproep om Joden, waar ze ook zijn in het land, te doden omdat zij de Tempelberg zouden hebben bezet en op het punt stonden de moskee aldaar te vernietigen. Baruch haShem, prijs de Here, dat er ook zeer vele geweldige moslims waren die Joden destijds onderdak boden. We mogen ook nu niet iedereen over dezelfde kam scheren.

Desalniettemin waren er gisteren wereldwijd schreeuwende koppen in kranten te lezen: hoe schuldig die Israeliers wel niet zijn aan de dood van zoveel onschuldige Gazanen in een Gazaans ziekenhuis. Heel geleidelijk werd er in de loop van de dag iets neutraler geschreven over de gebeurtenis op die parkeerplaats, want het was niet in het ziekenhuis maar op de parkeerplaats van dat ziekenhuis.

Gevolg van het klakkeloos overnemen van hamasinformatie: wereldwijd nog meer demonstraties tegen Israel, vernielingen van Joods erfgoed op vele plekken, onteren van Joodse begraafplaatsen, plus de producent van 'palestijnse vlaggetjes' maakt een zeer goede omzet. Je zou de media hiervoor voor de rechter moeten slepen! We kregen via de app een plaatje te zien van een moeder die haar dochter berispt omdat ze veel liegt en zegt dan: 'als je nu niet ophoudt met liegen word je net zoals een BBC verslaggever...' Het Nederlandse spreekwoord 'al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel' is hier ook van toepassing. Ik schrijf het zwart-wit, maar ik vind dat een ieder die nu zwaait met een 'palestijnse vlag' het er blijkbaar roerend mee eens is dat op Simchat Torah Joodse kinderen levend werden verbrand, honderden burgers, jongeren en ouderen op die shabat werden doodgeschoten en meer dan 200 Israeliers van baby tot 90 jarigen en soldaten gegijzeld werden. Weet waarvoor u kiest!

We vrezen het ergste voor de gegijzelden en ik schrijf de gedachten maar niet op. Hoe moet ik er anders naar kijken? Israel heeft naast hamas, Islamitische yihad en meerdere Islamlanden, te maken met miljoenen haters die zich verzamelem via social-media en de klets over 'Tom en zijn vrouw en het ongeluk met die Tesla' klakkeloos aannemen en doorgeven.

- Wat betreft deze 13e dag: sinds woensdagavond 22 uur geen alarm en ook heel de ochtend niet. Dat is voor het eerst. Maar tegen12.45 begon het weer en er is erg veel alarm vanuit Libanon maar ook elders in het land, rond Tel Aviv, Beersheba en de omgeving Asquelon.

- Het leger heeft vannacht doelen in Libanon aangevallen nadat Hezbollah verscheidene raketten op Israel afvuurde waarbij Israelische soldaten gewond raakten.

- Het leger mikt deze dagen ook opnieuw op hamaskopstukken en er zijn er inmiddels meerdere gedood. Gisteren werd een vrouwelijk hamaskopstuk, Jamila al Shanti, uitgeschakeld. Haar man was een oprichter van hamas en werd in 2004 geelimineerd bij een Israelische luchtaanval. Ismael Haniyah, hamas topman, zal zich wel heel goed verbergen, maar ooit zal hij er ook aan moeten geloven, denk ik.

- Premier Sunak van Engeland kwam vandaag op bezoek. Hij waarschuwde voor een escalatie van de oorlog (duhh!). Eerder bezochten bondskanselier Olaf Scholz en president Biden Israel om het land en de bewoners te bemoedigen. Macron zou zich ook binnenkort melden, begrepen we.

- Hulpgoederen worden via de Egyptische doorgang naar Gaza toegelaten. Israel had er aanvankelijk wel moeite mee omdat zij aanvankelijk eerst de vrijlating van de gegijzelden eisten want krijgen zij wel eten en medicijnen? Wat zit er allemaal in de vrachtwagens..?

- En... waar is het Rode Kruis eigenlijk? Alweer schreeuwend afwezig zoals in WO2. Toen lieten zij de Joden aan hun lot over in de verschrikkelijke concentratiekampen. Mijn ouders gaven daarna nooit meer een donatie aan die organisatie.

- We kregen circa €1700 aan giften voor de soldaten. Een groot deel daarvan gaven we aan de stichting ZAKA die vreselijk werk doet, lijken en stukjes lichamen verzamelt om te identiciferen en begraven, maar ook de hoognodige hulpgoederen biedt aan soldaten e.d.

Tot zover voor vandaag. We versturen deze update ook naar vrienden en bekenden in Duitstalige en Engelstalige gebieden. Indien u wilt kunnen wij een vertaalde versie naar u sturen.

Mooi dat we reacties kregen van lezers die nu ook dagelijks voor het slapen gaan Psalm 4 gaan lezen. En als u wakker wordt: Psalm 3!!

Enorm veel dank voor uw gebeden, betokkenheid en liefde, we wensen jullie ook Gods rijke zegen en dat Jehoshua spoedig verschijnen zal.

Bron: via E-mail