www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

De Iraanse Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei zei in een op Channel 1 (Iran) uitgezonden toespraak van 17 oktober 2023 dat het de Amerikanen zijn die verantwoordelijk zijn voor de daden van Israël, omdat zij volgens inlichtingenrapporten het beleid van Israël uitvoeren. Hij zei dat de moslims "woedend" zijn over de "misdaden" van Israël en als Israël doorgaat met het bombarderen van Gaza, zullen de moslims in de wereld en de verzetsgroepen hun geduld verliezen en "zal niemand hen tegenhouden." Khamenei zei dat de Palestijnen geen burgers hebben gedood tijdens de invasie van Zuid-Israël op 7 oktober, omdat Israëli's in nederzettingen geen burgers zijn, en zelfs als de Palestijnen burgers hadden gedood, doodt Israël nu 100 keer meer burgers in Gaza. Hij zei dat niets wat Israël kan doen de "vernederende nederlaag" die het heeft geleden kan compenseren. Khamenei riep op om de Israëlische regering te berechten.

Ayatollah Ali Khamenei: "Functionarissen uit verschillende landen spraken met functionarissen uit ons land en verdedigden het plunderende zionistische regime. Ze protesteerden tegen het doden van burgers door de Palestijnen. Ten eerste is dit niet in overeenstemming met de werkelijkheid. De mensen in de nederzettingen zijn geen burgers. Ze zijn allemaal gewapend. Zelfs als we aannemen dat het burgers zijn - hoeveel burgers zijn er gedood? Het plunderende regime doodt nu 100 keer meer burgers - vrouwen, kinderen, jonge en oude mensen. Tenslotte worden deze gebouwen in Gaza niet bewoond door militairen. De militairen hebben hun eigen plaatsen en [Israël] weet dit.

[...]

"De plunderende regering van het zionistische regime moet terechtstaan."

Spreekkoorleider: "Zeg: 'Allah Akbar!'"

Menigte: "Allah Akbar! Allah Akbar! Allah Akbar! Khamenei is de Leider! Dood aan degenen die zich verzetten tegen de Regel van de Rechtvaardige! Dood aan Amerika! Dood aan Engeland! Dood aan de hypocrieten en ongelovigen! Dood aan Israël!"

Khamenei: "Zij moeten terechtstaan en de Amerikaanse regering moet haar verantwoordelijkheid in dit opzicht erkennen. Volgens inlichtingen in ons bezit wordt het beleid van het zionistische regime dezer dagen - de laatste week wel te verstaan - bepaald door de Amerikanen. De Amerikanen zijn de beleidsmakers. De daden die worden gesteld zijn Amerikaans beleid. De Amerikanen zouden aandacht moeten besteden aan hun verantwoordelijkheid. Zij zijn verantwoordelijk.

"De bombardementen moeten onmiddellijk stoppen. De moslimvolkeren zijn woedend. Ze zijn ernstig woedend. Je kunt de tekenen hiervan zien: Mensen komen bijeen, niet alleen in de moslimlanden, maar ook in Los Angeles, Nederland, Frankrijk, in verschillende Europese landen, in Westerse landen. Mensen komen in opstand - moslims en niet-moslims.

"Met betrekking tot de moslimlanden is het duidelijk. De mensen zijn woedend. Als deze misdaad doorgaat, zullen de moslims hun geduld verliezen, de verzetsgroepen zullen hun geduld verliezen en niemand zal hen nog kunnen tegenhouden. Dit moeten ze weten. Ze moeten niet van ons verwachten dat we deze of gene groep tegenhouden om iets te doen. Niemand zal hen kunnen tegenhouden als ze hun geduld verliezen. Dit is een feit. Het maakt duidelijk niet uit wat het Zionistische regime doet, het kan niets doen om de vernederende nederlaag te compenseren die het in dit geval heeft geleden."

Spreekkoorleider: "Dood aan Israël!"

Menigte: "Dood aan Israël! Dood aan Israël! Dood aan Israël! Dood aan Israël!"

Khamenei: "Wel, je hebt de laatste zin namens mij gezegd. Dank u."

Bron: Khamenei Blames America for Israel’s “Crimes” | MEMRI