www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Vanuit Shomron update oorlog Israel

Woensdag 18 oktober 2023

Israel heeft NIET het ziekenhuis in Gazastad gebombardeerd!

()

Er is keihard, overduidelijk bewijs geleverd door de IDF, er is een filmverslag: terwijl tientallen raketten op Israel afgevuurd werden, er één daarvan vrij snel neerdaalde en terechtkwam op hun eigen gebied, op het parkeerterrein van het ziekenhuis. Er is een telefoonopname tussen hamasleden, die zelf zeggen dat de raket weliswaar niet van hen kwam, maar van Isl. Yihad, een aantal honderd meter achter hen.

Ook is er geen krater te zien, wat een Israelische raket zou veroorzaken.
Zeker, zeer dramatisch en een verschrikkelijk leed, niemand stond in Israel daarover te juichen.
Bovendien zou Israel nog zo humanitair zijn om, zoals zo dikwijls, gewonden in Israelische ziekenhuizen te behandelen uit Gaza of Syrie.
Het is afgelopen jaren veelvuldig voorgekomen dat hamas of de islamitische yihad een raket vanuit Gaza afschoot op Israel, maar dat het alarm bij ons niet afging omdat de raket niet over de grens kwam. In de vorige oorlog zijn er zodoende Gazaanse gezinnen met kinderen omgekomen door eigen vuur.

Maar wat schreeuwt de leugenachtige vijand? Israel heeft het gedaan!
Ze hebben grotendeels de wereldwijde media, o.a. de NOS, NU, Parool, Trouw en zeker NRC aan hun kant en binnen minuten meldden allerlei media wereldwijd dat Israel schuldig is aan een vreselijk drama, een oorlogmisdaad, een bloedbad. Abbas kondigde meteen een dag van staken en woede af en weigerde een ontmoeting met Biden die de dag daarna zou arriveren in Israel. Honderden Jordaniers probeerden de Israelische ambassade in Amman te bestormen en op vele plekken waren er anti-Israeldemonstraties.

Hoeveel doden er overigens zijn gevallen op die parkeerplaats naast het ziekenhuis is nog altijd onduidelijk. Media vertrouwen we net zo min als hamas zelf.
Vele media zijn gekleurd, ook die bij ons, maar in Israel zijn er veel media die men naast elkaar kan volgen voor de goede balans. In Israel heerst geen dictator, zoals hamas, die de mediaregels voorschrijft.

Hoe geloofwaardig vind U de hamasverslaggeving? Is het geen terroristische organisatie en zijn zij niet uit op de totale vernietiging van de Joodse Staat en alle Joden op de wereld? Heus, zij willen in principe doen met ons zoals zij deden op Simchat Torah met honderden Israeliers (uiteindelijk 1400), van jong tot oud. Dagelijks komen er weer nieuwe gruwelgetuigenissen binnen van zeer getraumatiseerde kinderen en volwassenen, het is hartverscheurend.
Opstandelingen in Gaza wordt de mond gesnoerd!

De Christelijke wereld is ook niet geliefd bij hen en hun motto is dat uiteindelijk iedereen onder de regels van de islam moet leven, 'Dar al Islam'. Wil je dat niet dan kies je voor de dood in hun ogen. We mogen onze ogen niet sluiten voor wat hamas-ISIS is. Vergelijkbaar met de taliban, maar misschien nog verschrikkelijker. Er waren zeer ervaren mensen die de lichamen van de slachtoffers borgen die zeiden dat ze deze martelingen nog nooit hadden gezien.

We schrikken ook van die spontane anti-Israeldemonstraties bij o.a. Centraal Station Amsterdam en Rotterdam; hoe men elkaar ophitst om nog actiever Israel te verachten wegens een zogenaamde oorlogsmisdaad.
Het effect is dat mensen gaan twijfelen over Israel en dan komen de oude vooroordelen naar boven, van ja, er zal toch wel wat mis zijn met dat volk wat al eeuwen vervolgd wordt. Het ligt aan hunzelf, ze maken het er zelf naar, ze zijn arrogant en kiezen voor elkaar en hebben zo hun eigen gewoonten die niet passen bij de wereldse gewoonten en eetregels. Angst dat ze te slim zijn en te veel geld hebben verzameld om uiteindelijk de wereld te willen beheersen en leegplukken. Het is de oude angst van de Egyptische farao die hen als een 'vijfde kolonne' zag, of Haman die hen als een bedreiging bestempelde omdat zij een andere Godheid dienden met aparte afwijkende regels (lees Esther 3:8-10). Een echtpaar als koning Ferdinand en Isabella van Spanje die de Joden massaal liet verbranden vanaf 1492 en (zucht..) ook een Luther die de Joden verfoeide en opriep hun gebedshuizen en boeken te verbranden (zijn geschrift: Uber Die Juden und ihr Lugen, over de Joden en hun leugens) en ga maar door.. Hitler.

En nu: de social media is mooi en handig. Ook wij gebruiken o.a. WhatsApp, Signal e.d. De gitzwarte andere kant van de media-medaille zien we sinds 12 dagen ook met name als het om Israel en Joden gaat. Israel wordt naast veel steunbetuiging vooral gedemoniseerd. We horen van Joodse vrienden in Nederland dat zij besloten hebben een low profile te houden en niet in discussie te gaan over de situatie. Kunnen ze ons in Israel niet pakken, zullen ze dan hen die nog in de Galut/Ballingschap wonen proberen te grazen te nemen? Joden elders dan in Israel zijn zoveel kwetsbaarder; zij hebben geen leger achter zich met vliegtuigen, gevechtsschepen en tanks. Ook is er geen éénheid binnen Joodse gemeenschappen zoals het volk in Israel nu veel meer is in deze ellendige crisistijd.

Gisteravond kreeg ik een verontrustend bericht van een Joods familielid uit Duitsland die zich nu toch wel zorgen maakt dat 'de media Israel en Joden als vijanden markeren,' zoals hij schreef. Hij heeft nu ook wat angst gekregen voor de vele Arabische jongelui in Duitsland die, naar hij zegt, amper Duits spreken. Ik zei: 'ga nou in iedergeval een gewoonte maken van bidden, dat werkt heus. Jouw grootvader is als een wandelend lijk uit Auschwitz gekomen, wees dankbaar dat je leeft en leer je Schepper te danken, wees alert ,maar heb geen angst." Uiteindelijk zouden zij naar Israel kunnen komen maar dat zicht hebben ze helaas helemaal (nog) niet....

Ondertussen staan de Israelische soldaten maar te wachten bij de Gazagrens. Het leger zei min of meer dat zij een andere tactiek zullen toepassen w.b. de strijd tegen hamas. het zal een uitputtingsstrijd worden die maanden of wel jaren kan duren, zeiden zij. Misschien wacht het leger af totdat de meeste Gazanen naar het zuiden zijn getrokken voordat Israel stapsgewijs de Strook binnentrekt. Overal zullen boobytraps liggen, vermoedt men. Misschien moeten ze, zoals destijds bij Jericho, er met shofars omheen en dan na zes stille rondes er luid schreeuwend en luid blazend nogmaals omheen om de terroristen uit hun holen te jagen?

Ben geen strateeg, dat merkt u nu wel....

Biden kwam vandaag en zei pal achter Israel te staan en ons te geven wat we nodig hebben. Dat klonk in principe gunstig, maar je weet natuurlijk niet wat er verder achter de schermen besproken is in Tel Aviv. het onderhoud duurde meer dan een uur. Daarna sprak hij met overlevenden uit het zuiden van wie gezinsleden ontvoerd en/of vermoord zijn.

Het blijkt dat Bedouienen in Israel hebben meegeholpen strategische informatie door te geven aan hun broeders in Gaza. Ook is er bewijs dat een Gazaanse klusjesman, die al meer dan 20 jaar in Netiv Ha'Asara (iets ten noorden van de grens met Gaza) werkte en geliefd was, die iedereen na zoveel jaren vertrouwde, de terroristen een kaart heeft gegeven met details en foto's van wie waar woonde met hoeveel personen en waar kleine kinderen en babies waren om te doden of te kidnappen.

Hoe kunnen we nu nog de Arabieren vertrouwen die ook in ons dorp werken. Persoonlijk heb ik een vriendelijke relatie met Jasser, een Arabier die veel aan onderhoud doet in ons dorp en al sinds zijn 15e in Na'ale werkt. ik koop soms kippenvoer bij hem en hij vraagt mij altijd uit over Nederland en in mijn naiviteit vertelde ik ook wel eens wanneer ik ging. Onze huisbaas waarschuwde mij echter altijd al dat we uit moesten kijken met hem. Ik kan dat nog steeds lastig geloven omdat ik hem graag mag. Hij weet dat onze beide kids in het leger zitten. Hij weet van de hoed en de rand in ons dorp. Ik hoop dat we hem, als hij weer het dorp in zou mogen, toch mogen vertrouwen.
-Inmiddels zijn er meer dan 1400 doden en nog steeds circa 300 vermisten. Soms, zoals gisteren, laat hamas een filmpje zien van een gekidnapte vrouw die dan vertelt dat ze goed behandeld wordt en zelfs geopereerd is. Zogenaamde humanitaire propaganda van hamas.
-Er vielen meerdere raketten vanuit Hezbollah op Israel. Vier soldaten raakten gewond. Er is nu een 5 km zone ingesteld vanaf de grens. Iedereen daarbinnen moet evacueren.

Tot zover voor vanavond, heel veel dank voor uw gebeden,Gods zegen en dat Jehoshua spoedig verschijnen zal. Leest u ook iedere avond Psalm 4 met ons mee? Een avondlied.

Bron: Via e-mail