www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

IDF vertelt wereld: Dit is hoe de Islamitische Jihad het ziekenhuis in Gaza vernietigde

De hoofdwoordvoerder presenteerde feitelijke audio-opnames waarin leden van de Islamitische Jihad hardop zeggen dat zij verantwoordelijk zijn voor de explosie.

Door YONAH JEREMY BOB

18 OKTOBER 2023 10:04

IDF-woordvoerder Brig.Gen. Daniel Hagari legde woensdag de volledige uitgebreide inlichtingencase van de IDF uit om te bewijzen dat een mislukte raket van de Islamitische Jihad dinsdagavond de schade veroorzaakte aan een ziekenhuis in Gaza, wat leidde tot een nog onduidelijk, maar groot aantal Palestijnse burgerdoden.

De hoofdwoordvoerder presenteerde feitelijke geluidsopnames waarin leden van de Islamitische Jihad hardop zeggen dat zij verantwoordelijk zijn voor de explosie.

Hagari presenteerde ook een gedetailleerde video bovenop eerdere video's die door het Israëlische PR-apparaat naar buiten waren gebracht, waarop verschillende stadia van de baan van de raket en de lay-out van het getroffen ziekenhuis te zien waren.

De persconferentie was hoogst ongebruikelijk in termen van het openbaar maken van signalen en andere militaire surveillance-informatie, waaruit blijkt dat Israël zich realiseert dat hoe het incident wordt gezien van strategisch belang is voor de wereldwijde steun of oppositie tegen de volgende stadia van de oorlog, in het bijzonder de verwachte grondinvasie, die al bijna een week op pauze lijkt te staan.

Hagari zei: "De IDF heeft een nabeschouwing afgerond en bevestigd dat de Islamitische Jihad verantwoordelijk was voor de aanval" op het ziekenhuis in Gaza.

"We hebben onmiddellijk een evaluatie uitgevoerd voor alle relevante takken van de IDF," zei hij.

Satellietbeelden van de IDF boven de plaats van de explosie in een ziekenhuis in Gaza (credit: IDF SPOKESPERSON'S UNIT)

Vervolgens zei hij: "Om 18:15 uur werd een spervuur van raketten afgevuurd door Hamas op Israël." Om 18:50 uur werd een spervuur van 10 raketten afgevuurd door Islamic jIhad vanaf een nabijgelegen begraafplaats, zei hij. Verder waren er om 18:59 meldingen van een explosie bij het ziekenhuis. Volgens onze inlichtingendienst controleerde Hamas de berichten en begreep zelf dat het een raket was die verkeerd was afgevuurd door de Islamitische Jihad en besloot een wereldwijde mediacampagne te starten om te verbergen wat er was gebeurd, zei hij.

Hamas heeft ook het aantal slachtoffers opgeblazen, zei hij.

Bovendien zei hij dat de PIJ-raket werd afgevuurd vanaf een begraafplaats naast het ziekenhuis en een parkeerplaats naast het ziekenhuis raakte waar waarschijnlijk terreurmunitie lag, wat verdere schade veroorzaakte.

Hij zei dat er visueel bewijs was met infraroodbeelden van de nabijgelegen parkeerplaats.

De IDF bevestigde ook dat er geen IDF-vuur over land, zee of door de lucht was dat het ziekenhuis had kunnen raken.

IDF deelt interne gesprekken Islamitische Jihad over ontploffing ziekenhuis

Een ruwe samenvatting van een deel van het interne gesprek van de Islamitische Jihad bevatte uitspraken als:

"Is het van ons? Wie zegt dit? Ze zeggen dat de granaatscherven van de raket van de Islamitische Jihad zijn en niet van een Israëlische raket. Ze schoten vanaf de begraafplaats die van achter het ziekenhuis kwam. Ligt er een begraafplaats achter?"

Op dinsdagavond had Hagari aanvankelijk al verklaard dat "een analyse van de operationele systemen van de IDF erop wijst dat een spervuur van raketten werd afgevuurd door terroristen in Gaza, die in de buurt van het ziekenhuis passeerden op het moment dat het werd geraakt. Inlichtingen uit enkele bronnen die we in handen hebben wijzen erop dat de Islamitische Jihad verantwoordelijk is."

Bron: IDF tells world: This is how Islamic Jihad destroyed the Gaza hospital - The Jerusalem Post