www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

MK Lieberman van Israel Beitenu: Gaza ontruimen tot enorme asielstad in Egyptische Sinaï naar Turks humanitair model

17 oktober 2023

De voorzitter van de Israel Beitenu partij, MK Avigdor Lieberman, schreef nu op zijn Twitter:

https://twitter.com/AvigdorLiberman/status/1714259225222766891

De VN heeft het mis en is misleidend.

De oproep van de VN om humanitaire hulp Gaza binnen te brengen, inclusief brandstof, voedsel en water, en de druk op Israël is pure hypocrisie. Hier zijn de feiten:

1.Ik heb vanochtend verschillende gesprekken gevoerd met mensen die bekend zijn met wat er op dit moment in de Gazastrook gebeurt. Het lijdt geen twijfel dat de situatie niet goed is, maar het is verre van een humanitaire crisis.

2.Alle humanitaire hulp die Gaza binnenkomt, onder de paraplu van de VN, gaat naar de monsters van Hamas en niet naar de bevolking.

De enige oplossing voor het humanitaire probleem is vergelijkbaar met wat Turkije deed bij het uitbreken van de burgeroorlog in Syrië, toen het een enorme asielstad oprichtte, gefinancierd door internationale entiteiten, voor vluchtelingen die het regime van Assad ontvluchtten.

De staat Israël moet de internationale gemeenschap duidelijk maken dat de enige humanitaire oplossing, ervan uitgaande dat die nodig is, buiten de grenzen van Gaza ligt. Het is mogelijk om op het Sinaï Schiereiland, in de grote gebieden die leeg zijn, een toevluchtsoord te stichten en de Gazanen daar humanitaire hulp te bieden. Dit is de enige manier om het risico dat onschuldige mensen gewond raken tot bijna nul te reduceren. Daarom is het nu tijd om zowel vanuit de internationale gemeenschap als vanuit Israël druk uit te oefenen op de Egyptenaren. ________________________________________

IMRA - Onafhankelijke media en analyse

Levert sinds 1992 nieuws en analyses over het Midden-Oosten met de nadruk op Arabisch-Israëlische relaties.

Bron: US pressing Israel to devise strategy for scenario of Hamas’s rule being toppled | The Times of Israel