www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

MEMRI Voorzitter Yigal Carmon: Qatar is Hamas en Hamas is Qatar; Qatar lanceerde een oorlog tegen Israël via Hamas; de oorlogsverklaring werd uitgezonden op Al-Jazeera TV; Qatar en zijn stelende terroristische regerende familie zullen de prijs betalen.

16 oktober 2023 Qatar, Palestina | Speciaal bericht nr. 10876

MEMRI President Yigal Carmon zei in een uitzending van 14 oktober 2023 op Israëls officiële Arabischtalige omroep Makan TV dat Gaza een "dodelijke val" is en dat het niet de moeite waard is om Israëlische grondtroepen te sturen, het is beter om de missie geleidelijk, zonder haast, te voltooien. Hij vervolgde met te zeggen dat Israël gezinnen, vrouwen en kinderen in Gaza een humanitaire corridor moet aanbieden om te evacueren, maar Hamas verzet zich hiertegen omdat het hen als menselijke schilden wil gebruiken. Carmon verklaarde dat Israël alle Palestijnse gevangenen die het heeft zou moeten vrijlaten in ruil voor de gijzelaars die in Gaza worden vastgehouden. Toen de interviewer vroeg of dit niet als een nederlaag zou worden beschouwd, antwoordde Carmon dat Israël al verslagen is en dat het alleen nog maar de mensen moet redden die in Gaza worden vastgehouden. Hij verklaarde dat Qatar via Hamas de oorlog aan Israël heeft verklaard. Carmon zei dat "Qatar Hamas is en Hamas is Qatar," en hij voegde eraan toe dat Qatar een terroristische staat is en dat de Aal Thani familie een dievenfamilie is. Hij zei dat Al-Jazeera de prijs zou betalen voor haar banden met Hamas.

Bekijk de clip van MEMRI President Yigal Carmon, click here or below:

"Gaza is een dodelijke val... Met wiens geld hebben ze dit ondergrondse Gaza gebouwd? Met Qatarese gelden".

Interviewer: "De operatie van de grondtroepen van de IDF in Gaza nadert, en u verzet zich hiertegen."

Yigal Carmon: "Ik ben hier tegen omdat Gaza een dodelijke val is. Saleh Al-Arouri zei: "We hebben ons hierop voorbereid, en we nodigen hen uit om te komen.

"Met wiens geld hebben ze deze ondergrondse Gaza gebouwd? Met Qatarese gelden. Tunnels, wapens, militaire bases... Ze zijn er klaar voor. Het is duidelijk dat we ze zullen afmaken als we binnenvallen, maar tegen welke prijs? Dit is het leven van de soldaten niet waard. Daarom zeg ik tegen de regering en tegen iedereen dat er geen reden is om overhaast te werk te gaan. Amerika steunt ons. We moeten de dingen houden zoals ze zijn, en [de missie] geleidelijk afmaken, en er is geen noodzaak om grondtroepen te sturen."

[...]

"Er zouden humanitaire corridors moeten zijn, zodat iedereen die geen banden heeft met Hamas en weg wil, dat kan doen."

Interviewer: "Zelfs de Amerikanen zeggen tegen het IDF: 'Toen we tegen ISIS vochten in Irak en Syrië, hebben we 'veilige corridors' ingesteld voor onschuldige mensen.' Denkt u dat Israël daar uiteindelijk mee zal instemmen?"

Carmon: "Dat is waar. Wij hadden dit moeten aanbieden. Er zouden humanitaire corridors moeten zijn, zodat iedereen die geen banden heeft met Hamas en weg wil, dat kan doen. Er zijn mensen, gezinnen, kinderen, vrouwen... Ze moeten kunnen vertrekken. Wie maakt daar bezwaar tegen? Hamas, omdat die hen als menselijk schild wil gebruiken.

[...]

"Al-Jazeera zendt leugens uit; er wordt gezegd dat Israël de mensen bombardeert die naar het zuiden trekken; dit is een leugen... [Al-Jazeera TV staat in dienst van Hamas; het is een orgaan van Hamas.

"Al-Jazeera TV zond leugens uit. Het zei dat Israël de mensen bombardeerde die naar het zuiden trokken. Dit is een leugen. Ze willen voorkomen dat de mensen vertrekken. [Al-Jazeera TV] dient Hamas, natuurlijk. Het is een orgaan van Hamas."

[...]

Interviewer: "U zegt dat Israël die [Palestijnse] gevangenen moet vrijlaten, in ruil voor de gijzelaars die in Gaza worden vastgehouden?"

Carmon: "In ruil voor alle mensen die werden ontvoerd, alle gewonden [gijzelaars], alle verkrachte vrouwen, iedereen die door hen werd vastgehouden. We nemen ze terug, en zij kunnen al hun..."

Interviewer: "Maar dit zou door de wereld gezien kunnen worden als een nederlaag van de IDF en Israël..."

Carmon: "De nederlaag is al gebeurd. We kunnen onszelf niets anders wijsmaken. Zelfs als we wraak op hen nemen - en ik weet zeker dat we dat zullen doen - zal de nederlaag niet verdwijnen. Die blijft. Wat ons nog rest is het redden van de arme mensen die door hen worden vastgehouden, zodat we hun families kunnen vertellen dat we alles hebben aangeboden, dat we niets anders te bieden hadden.

[...]

"Qatar is Hamas en Hamas is Qatar; Qatar heeft de oorlog verklaard aan Israël door middel van Hamas."

"Qatar is Hamas en Hamas is Qatar. Qatar heeft de oorlog verklaard aan Israël door middel van Hamas en zal daar een hoge prijs voor betalen. Op dit moment praten de Amerikanen en de Israëli's [met de Qatariërs], omdat iedereen wat hulp van hen wil krijgen, maar wanneer het voorbij is en het duidelijk wordt dat er niets meer te halen valt uit Qatar... De waarheid over Qatar is onthuld. Het is een terreurstaat. Aal Thani is een dievenfamilie, een terreurfamilie. Iedereen weet dat. Het meesterbrein van 9/11 verborg zich in Doha, Qatar.

[...]

"De oorlogsverklaring was op zaterdagochtend op Al-Jazeera TV, door Mohammed Deif. En sindsdien hebben ze alle verklaringen van Abu Ubaida uitgezonden. Ze zullen allemaal de prijs betalen."

Bron: MEMRI President Yigal Carmon: Qatar Is Hamas And Hamas Is Qatar; Qatar Launched A War Against Israel By Means of Hamas; The Declaration Of War Was Aired On Al-Jazeera TV; Qatar And Its Thieving Terrorist Ruling Family Will Pay The Price | MEMRI