www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Jeruzalem: Gaza Op zal Hamas achterlaten met 'nul' militaire capaciteiten

12 oktober 2023

De terroristische organisatie is "ISIS op steroïden", zei het kantoor van de premier.

Door JNS

Het voortdurende offensief van de Israël Defense Forces zal Gaza's heersende terreurorganisatie Hamas gedurende tientallen jaren achterlaten met "nul militaire capaciteiten en nul motivatie om aanvallen uit te voeren", vertelde een woordvoerder van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu woensdag aan journalisten.

"We beschouwen Gaza als een enorme terreurbasis, het nieuwe kalifaat zoals je wilt. Dit is ISIS op steroïden, omdat er een staat achter zit: Iran," zei de woordvoerster terwijl ze aankondigde dat Israëlische functionarissen "nieuwe aanwijzingen" onderzoeken van directe Iraanse betrokkenheid bij de schokaanval van Hamas op 7 oktober.

"We zijn een land in oorlog, maar niet alleen wij zijn in oorlog: Dit is een oorlog van de hele beschaafde wereld tegen wreedheid," zei de functionaris.

Op zaterdagochtend infiltreerden Hamas-terroristen verschillende Israëlische gemeenschappen, waarbij ze minstens 1.200 mensen doodden en minstens 100 gijzelaars meenamen naar Gaza. Ongeveer 3.000 mensen raakten gewond bij schiet- en raketaanvallen tijdens het weekend, en de tol blijft stijgen.

Als onderdeel van "Operation Swords of Iron" voert de IDF grootschalige aanvallen uit op verschillende strategische centra van Hamas.

Dinsdagnacht trof de Israëlische luchtmacht meer dan 200 doelen in de wijk Al Furqan in Gaza City, die het "een terreurnest van Hamas" noemde van waaruit "vele activiteiten tegen Israël worden uitgevoerd".

De IDF "zal krachtig blijven optreden tegen de infrastructuren van de terreurorganisatie Hamas, die terreur richt tegen Israël, en gaat door met uitgebreide aanvalsgolven in de Gazastrook," voegde het eraan toe.

De meer dan 2.450 Hamas-doelen die in vijf oorlogsdagen in de hele Gazastrook zijn geraakt, waren onder andere wapenopslagplaatsen, commando- en controlecentra en marineactiva, aldus het leger.

Volgens IDF-woordvoerder Rear Adm. Daniel Hagari heeft het leger het doden van hooggeplaatste Hamas-terroristen als "topprioriteit" gedefinieerd.

Palestijnse bronnen meldden woensdag dat Abdel-Fattah Diab Deif, de broer van de militaire commandant van Hamas, Muhammad Deif, gedood werd bij een Israëlische aanval in het zuiden van de Gazastrook.

Maandagnacht werd de Hamas "Minister van Economie" Jawad Abu Shamala gedood in een Israëlische luchtaanval. Abu Shamala beheerde de financiën van de organisatie en bestemde de fondsen voor het financieren en aansturen van terrorisme zowel binnen als buiten de Gazastrook, volgens de IDF.

Hij bekleedde eerder veiligheidsfuncties in de terroristische organisatie en leidde verschillende operaties die gericht waren op het schaden van burgers van de staat Israël, voegde het leger eraan toe.

Zakaria Abu Muammar, een hooggeplaatst lid van het politieke bureau van Hamas die aan het hoofd stond van het National Relations Office van de terreurgroep, werd gedood in een afzonderlijke aanval.

"Abu Muammar stond erom bekend dat hij dicht bij [Hamasleider in Gaza] Yahya Sinwar stond en, als onderdeel van zijn positie, werkte aan het ophitsen en handelen tegen de soevereiniteit van de staat Israël en het in gevaar brengen van zijn inwoners," merkte de IDF op.

"We hebben alle terughoudendheid losgelaten, hebben de controle over het [grens]gebied herwonnen en gaan over tot de volledige aanval," vertelde de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant dinsdagavond aan de troepen tijdens een bezoek aan het zuiden.

"Hamas wilde een verandering in Gaza. Het zal 180 graden veranderen van wat het dacht," zei de minister. "Gaza zal nooit terugkeren naar wat het was. Wie er ook komt om te onthoofden, vrouwen te vermoorden, overlevenden van de Holocaust - we zullen ze met al onze kracht en zonder compromissen elimineren."

Bron: Jerusalem: Gaza Op Will Leave Hamas With ‘Zero’ Military Capabilities | United with Israel