www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

'Ik wil ze weer knuffelen' - nichtje van ontvoerde moeder, baby's smeekt om hun terugkeer

11 oktober 2023

Moeder weggevoerd door Hamas-terroristen terwijl ze peuter en kleuter vasthield; Haar familie eist antwoorden.

Door medewerkers van World Israel News

Een video van een Israëlische moeder die haar peuter en zoontjes vasthoudt terwijl ze door Hamas-terroristen naar de Gazastrook wordt ontvoerd, is viraal gegaan op sociale media, terwijl de familie van de vrouw om hulp smeekt om haar naar huis te brengen.

Op zaterdag stroomden schutters van Hamas de Kibboets Nir Oz binnen, waar de 30-jarige Shiri Silberman-Bibas woonde met haar man Yarden en twee jongens, Kfir en Ariel.

Het gezin had zich verstopt in hun schuilkelder, terwijl ze buiten hevige schoten hoorden. Bibas, die gewapend was met een klein handvuurwapen, bleef tijdens de gevechten via WhatsApp in contact met familieleden.

"Ik hou van jullie allemaal," schreef Bibas.

Een laatste bericht van Bibas een half uur later luidde: "Ze komen naar binnen."

In de clip die circuleert op Palestijnse sociale media wordt Silberman-Bibas meegenomen door mannen met machinegeweren, terwijl ze haar 3-jarige en 9-maanden oude kind vasthoudt.

Haar man is nergens te bekennen.

"Ik hoop alleen dat ze nog leven en dat ze samen zijn. En ik wil dat ze thuis zijn, bij mij, zodat ik ze weer stevig kan omhelzen," vertelde het nichtje van het stel, Yifat Zeiler, aan de New York Times.

"We hebben het gevoel dat de verantwoordelijken niet weten wat ze moeten doen, omdat dit een situatie is waarin we nog nooit eerder zijn geweest. Dat is het gevoel in Israël," voegde ze eraan toe. "Het is een catastrofe."

WATCH: BIDEN BELOOFT DAT WE ACHTER ISRAËL STAAN NA HAMAS-INVASIE

Zeiler zei dat Silberman's vader en moeder, al lange tijd inwoners van de kibboets, ook vermist zijn en vermoedelijk gevangen worden gehouden in Gaza.

Jose Luis en Margit Silberman zijn dubbele Israëlisch-Argentijnse burgers die zo'n 40 jaar geleden naar de Joodse Staat verhuisden.

"De eerste keer dat ik de foto's zag, kon ik het niet geloven," zei Yossi, een neef van Silberman-Bibas, tegen Hebreeuws-talige media.

"Ik kon niet bevatten wat ik zag. Mijn angst is dat ze gescheiden, gewond of gedood zijn en dat we ze niet meer zullen zien."

Bron: 'I want to hug them again' - Niece of kidnapped mother, babies begs for their return | World Israel News