www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Ben Gvir aan politie: Bereid je voor op rellen en geweld in Israël

Min. van Nationale Veiligheid. Itamar Ben Gvir instrueert politiecommissaris: 'Bereid je voor op Guardian of the Walls 2.'

Israëlisch Nationaal Nieuws

Minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben Gvir (Otzma Yehudit) heeft woensdagochtend de Israëlische politiecommissaris Kobi Shabtai opdracht gegeven "voorbereid te zijn op het scenario van Guardian of the Walls 2."

Ben Gvir, die op het politiebureau van Sderot aankwam na de strijd die daar plaatsvond, zei: "De politieagenten, Counterterror-officieren en de Grenspolitie, waren een lichtstraal in de duisternis."

"Ze hebben meer dan 350 terroristen gedood in persoonlijke gevechten. Deze oorlog bewijst hoezeer we burgers moeten bewapenen."

Guardian of the Walls, in 2021, werd gekenmerkt door rellen in gemengde Joods-Arabische steden en bloedige aanvallen op Joodse burgers die op straat liepen.

Hij voegde eraan toe: "Genoeg nepnieuws. Ik ben voorstander van een noodregering waar iedereen zich bij aansluit."

Op dinsdagavond gaf Ben Gvir de opdracht aan het Ministerie van Defensie om meer dan 10.000 vuurwapens te kopen om snel lokale veiligheidsagenten te bewapenen en de bescherming van de burgers tijdens de oorlog tegen Hamas te verhogen.

Bron: Ben Gvir to police: Prepare for riots and violence in Israel