www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Verslag uit eerste hand: Ontsnapping uit rave waar 260 Israëli's werden gedood

"Waarom huilt mijn heer?" vroeg Hazael. "Omdat ik weet," antwoordde hij, "wat voor kwaad jullie B'nei Yisrael zullen berokkenen: jullie zullen hun forten in brand steken, hun jonge mannen aan het zwaard onderwerpen, hun kleintjes in stukken scheuren en hun zwangere vrouwen openscheuren."

KONINGEN 8:12 >(DE ISRAËLBIJBEL)

Schrijver

Home " Verslag uit eerste hand: Ontsnapping uit rave waar 260 Israëli's werden gedood

Na een nacht dansen op een rave in de Negev-woestijn kwam er abrupt een einde aan Shye Weinsteins zorgeloze feest toen zaterdagochtend het eerste spervuur van raketvuur uit Gaza klonk. Weinstein, een 26-jarige immigrant uit Toronto, wist dat het tijd was om te vertrekken. Hij overtuigde zijn neef en vrienden om in te pakken toen raketten boven hen ontploften.

Aanvankelijk dachten Weinstein en zijn vrienden, die de "Nature Party" in de buurt van Kibboets Re'im hadden bijgewoond, dat de raketten beheersbaar waren dankzij het Iron Dome verdedigingssysteem. Maar naarmate de ochtend vorderde, nam de situatie een angstaanjagende wending.

Weinstein was op het feest aangekomen met vrienden uit Tel Aviv, waar ze hadden gedanst, gefeest en genoten van de sfeer van het festival. Het evenement had ongeveer 3.000 voornamelijk jonge Israëli's getrokken.

Toen het gebulder van de raketten gevolgd werd door het geluid van geweerschoten, ontstond er paniek onder de feestgangers. Weinstein en zijn vrienden bevonden zich al op de rustplaats van de camping, dicht bij hun voertuigen, wat het voor hen gemakkelijker maakte om te beslissen om snel te vertrekken.

In de chaos en paniek die volgden, zorgden auto's die probeerden te vluchten voor verkeersopstoppingen, nog verergerd door tegenstrijdige bevelen van de beveiliging en de politie. Sommige voertuigen werden achtergelaten, terwijl andere onwetend achter lege auto's bleven wachten.

De video's van Weinstein documenteren de verwoede ontsnapping, waarbij zijn voertuig uiteindelijk off-road reed in een poging een alternatieve uitgang te vinden. Nadat ze geweerschoten hoorden, hurkten ze in een veld, maar Weinsteins neef besloot de auto terug te halen om hen in veiligheid te brengen.

Toen ze wegreden, kwamen ze gruwelijke taferelen tegen: verlaten auto's, auto's met kogelgaten en zelfs lijken die op de weg verspreid lagen, waaronder soldaten. Ze reden door controleposten en passeerden personen in militaire uitrusting met machinegeweren.

De rit duurde tweeënhalf uur, voornamelijk over zijwegen, tot ze Tel Aviv bereikten. Hun vrienden werden vermist en veel feestgangers bleven vermist, waarschijnlijk dood of gegijzeld naar de Gazastrook.

Weinstein bleef achter met een mix van emoties, van verwondering over zijn bijna-ongeluk tot woede over de tragische gebeurtenissen en vragen over de nabijheid van het festival bij Gaza en de vertraagde reactie van de Israël Defense Forces (IDF).

De schokkende en traumatische ervaring dient als een sterke herinnering aan de voortdurende veiligheidsuitdagingen voor Israëli's die in de buurt van de grens met Gaza wonen en de snelle escalatie van geweld in de regio.

Ter verduidelijking, zaterdag, op Simchat Torah (Vreugde der Wetfeest) was een New Age popfestival georganiseerd in Re'im, in de Negev, niet ver van de Gazastrook. Er was daar een enorm groot boeddhabeeld opgesteld en de jongelui dansten op transmusic. Pure afgoderij en eigenlijk nog erger dan het dansen om het gouden kalf.... Citaat uit een nieuwsbrief.

Bron: First hand account: Escape from rave where 260 Israelis were killed - Israel365 News