www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

>Oekraïne verkoopt dus wapens aan Hamas

Amerikaanse wapens bedoeld voor Afghanistan en Oekraïne zijn in handen gekomen van Palestijnse groeperingen

Ansh Pandey door Ansh Pandey 7 juli 2023in West-Azië Leestijd: 3 mins read

Oekraïne verkoopt wapens aan Hamas

Oekraïne, een land dat berucht is om zijn controverses en corruptie, is opnieuw verwikkeld in een schandaal van epische proporties. Oekraïne, dat bekend staat om zijn banden met neonazigroepen en een geschiedenis van dubieuze transacties, is nu betrokken bij de verkoop van wapens aan Hamas, de Palestijnse militante organisatie.

Te midden van een dodelijk conflict tussen Israël en Palestina over de Flashpoint-steden op de Westelijke Jordaanoever hebben de spanningen een kookpunt bereikt. Israël is echter niet alleen boos op Palestina, maar ook op de Verenigde Staten en Oekraïne.

Volgens berichten van de Middle East Monitor zijn wapens van de VS, bedoeld voor Afghanistan en andere rivaliserende landen, in handen gekomen van Palestijnse groepen. Het lokale Palestijnse nieuwsagentschap onthulde dat naamloze Israëlische militaire functionarissen bevestigden dat sommige van de kleine wapens die in Afghanistan in beslag waren genomen, in handen waren gekomen van Palestijnse facties in de Gazastrook.

Oekraïense wapens naar Hamas

De implicaties van deze onthulling zijn alarmerend. De Israëlische militaire functionarissen uitten hun bezorgdheid over de gevaren dat geavanceerde Amerikaanse en Westerse wapens, die oorspronkelijk naar Oekraïne waren gestuurd, in handen zouden komen van Israëls vijanden in de regio, waaronder Iran.

De officier merkte op dat paramilitaire troepen die betrokken waren bij de Russisch-Oekraïense oorlog de wapens controleerden die naar Oekraïne werden gestuurd, zoals het antiraketsysteem Javelin. Toch hebben de wapens hun weg gevonden via achterkamertjes.

Deze militaire groepen die in Oekraïne vechten, proberen naar verluidt wapens te smokkelen voor winst. De Israëlische militaire functionarissen waarschuwden verder dat de overdracht van ongeregistreerde wapens niet alleen Israël maar ook de hele regio in de problemen kan brengen.

De Palestijnse facties en Hezbollah zouden deze wapens kunnen bemachtigen, en de vrees is dat Iran zou kunnen leren hoe het soortgelijke wapens moet maken, waardoor de toch al onstabiele situatie nog verder zou destabiliseren. Deze ontwikkeling komt als een verrassing, omdat verwacht werd dat Oekraïne en Israël samen zouden optrekken tegen hun gemeenschappelijke vijand, Iran.

De gewoonten van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky om geld te verdienen hebben echter alle hoop op een verenigd front de grond in geboord. De internationale gemeenschap heeft al lang gesproken over de noodzaak voor NAVO-bondgenoten om de overdracht van wapens nauwlettend in de gaten te houden en te controleren.

Lees meer: Een machtig ondergronds wapenimperium is gecreëerd! Met dank aan: De hersenloze wapendonatie van de NAVO aan Oekraïne

Waarschuwingen al gegeven

De wapenmarkt in Europa is uit de hand gelopen en Oekraïne speelt een centrale rol in dit ongekende militarisme.

De onzorgvuldige en buitensporige wapendonaties van de NAVO aan Oekraïne hebben een administratieve nachtmerrie gecreëerd, gekenmerkt door een diep falen in het afleggen van verantwoording. Recente rapporten hebben het gebrek aan administratie en toezicht aan het licht gebracht, waardoor het alarmerende risico van ongeoorloofde overdracht van uitrusting aan het licht is gekomen.

De gevolgen van deze nalatigheid zijn angstaanjagend. Oekraïne is een draaischijf geworden voor ongecontroleerde wapens, waaronder handvuurwapens, nachtkijkers en uitrusting voor koud weer. Er wordt geschat dat er meer dan 35 miljoen onbewaakte wapens zijn verdwenen.

Deze ongereguleerde stroom wapens heeft niet alleen Zweden getroffen, dat worstelt met een toename van vuurwapengerelateerd geweld, maar heeft ook drugs- en vuurwapennetwerken in heel Europa gevoed.

Lees meer: Macron controleert NAVO's opmars naar de Indo Pacific en we weten gewoon waarom hij dat deed

De situatie bereikt een kantelpunt en de gevolgen kunnen catastrofaal zijn als de NAVO-bondgenoten de ongecontroleerde wapenhulp aan Oekraïne niet aanpakken. De wereld staat aan de rand van een ramp en het Westen moet zijn roekeloze wapendonaties opgeven en vervangen door een verantwoordelijk en verantwoordelijk beleid.

De toekomst van een vreedzame en veilige wereld staat op het spel en er is dringend actie nodig om verdere verspreiding van ongecontroleerd wapentuig te voorkomen.

Bron: So, Ukraine is selling Arms to Hamas - TFIGlobal