www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Protestleiders geschokt nu Israëli's hun extremistische boodschap afwijzen

Door David Israël - 13 Tishri 5784 - 28 september 2023 0

Protestleider Shikma Bressler was van streek. Een groep durfde het aan om de hele zijkant van een gebouw in Tel Aviv te bekladden met een gigantische advertentie met de drie leden van Brothers in Arms die aan CBS' 60 Minutes vertelden hoe de Israëlische regering Arabische kinderen tot doelwit maakt. De advertentie van straat tot dak zei: "You Don't Aim your Arms at Brothers," een slimme interpretatie van de naam van de cryptofascistische groep. Onder de afbeelding van 60 Minutes stond de slogan: "Maak de IDF in het buitenland niet zwart.

Het was een effectieve advertentie en een welkome verandering van omgeving in een stad waar elk billboard in beslag wordt genomen door bouwgrote anti-regeringsadvertenties die gefinancierd worden door dezelfde miljardairs die de beweging van Shikma Bressler betalen. Dus, natuurlijk, was ze woedend en tweette dat dit "Een foto van helden" was, verwijzend naar de drie mensen in militaire T-shirts van het CBS ding. En ze voegde eraan toe: "Het doelwit van de sluipschutter, de Meshichistim die nog geen minuut gediend hebben en IDF-soldaten aanvallen, is momenteel gericht op het hart van de Israëlische consensus."

Er zijn een paar problemen met haar verklaring.

1. Deze drie zijn geen helden, het zijn fanatici die nergens voor stoppen om de resultaten van de verkiezingen van november 2022 te herroepen, waar hun kant zwaar verloor van de meest gedemoniseerde Jood in de Israëlische geschiedenis, Benjamin Netanyahu.

2. Zoals duidelijk werd uit de reacties op bovenstaande tweet, dienden de mensen die de advertentie plaatsten in het IDF. Shay Kallach, een voormalig gevechtspiloot van de IAF, reageerde: "De leden van de organisaties die de advertentie ondertekenden dienden volledige dienst in de IDF, sommigen van hen kolonels en luitenant-kolonels, evenals vechters." En hij vroeg: "Trouwens, waar heb je gediend in het leger?"

3. We hebben het opgezocht. Shikma Bressler, die in haar jeugd een succesvol basketbalspeelster was, diende als atlete op een wapenbasis in Moshav Beit Hillel in Galilea, op korte afstand van het huis van haar ouders in Haifa. Oorlog is een hel.

4. Wat betreft de term "meshichistim" in haar tweet, dit nobele concept dat het fundament is van het Jodendom en het Zionisme, is, voor een groot deel door het verachtelijke gebruik ervan door MK Avigdor Liberman, een scheldwoord geworden dat door links wordt gebruikt om hun ingebeelde bendes van misleidende religieuze Joden te beschrijven die staan te popelen om geiten te offeren op de Tempelberg. Deze verslaggever is een verklaard meshichist, in overeenstemming met Maimonides' 12e fundamentele principe van het Joodse geloof: De komst van de Messias - het geloof dat de Messias uit het huis van David zal komen en dat hij groter zal zijn dan alle koningen. Trouwens, het 13e principe van het geloof is het herleven van de doden, wat geprezen zou moeten worden door de Israëlische Arbeiderspartij.

Yariv Oppenheimer van Peace Now, wiens groep deel uitmaakt van de Geneefse samenzwering om de Joden van Judea en Samaria te ontwortelen, was ook woedend over de gebouw-hoog advertentie. Hij tweette: "Wie is de schurk die heeft ingestemd met de publicatie van deze valse ophitsing en die het bloed van burgers heeft toegelaten? Schaamte en schande over het bedrijf van de bewegwijzering. Zijn gezicht zou op een bord gesmeerd moeten worden."

Zie je, het idee hier is dat het plaatsen van de afbeeldingen van de drie anarchisten een oproep is om hen te vermoorden. Laat staan de duizenden advertenties, borden, spandoeken, billboards met Netanyahu's foto waarop hij een crimineel wordt genoemd en vele andere verachtelijke namen - is dat geen uitnodiging tot moord?

Het onvermogen van links om zichzelf te onderzoeken, gekoppeld aan de deprimerende afwezigheid van links gevoel voor humor, heeft Oppenheimers manier van denken doen ontstaan. Het is ook veelzeggend dat Oppenheimers familie behoorde tot de ondergrondse van Lechi (de Bende van Stern), die extremisme een slechte naam gaf. Wikileaks onthulde in 2011 dat Oppenheimer een agent was van de Amerikaanse overheid, die hen informatie gaf over Joodse nederzettingen. In 2013 stelde hij zich kandidaat voor de Knesset op de Labor-lijst nadat hij slechts 8.000 stemmen had gekregen in de voorverkiezingen. Hij werd 27e.

In 2022 probeerde hij op de Meretz-lijst te komen en werd 13e in de voorverkiezingen. Dus ook geen populaire man aan de linkerkant.

Bron: Protest Leaders Shocked as Israelis Reject their Extremist Message | The Jewish Press - JewishPress.com | David Israel | 13 Tishri 5784 – Thursday, September 28, 2023 | JewishPress.com