www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Perschef: Israëlisch-Saudische deal moet 'fundamentele kwestie tussen Israëliërs en Palestijnen' aanpakken

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu had tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties gezegd dat de Palestijnen geen veto mogen uitspreken over de Israëlisch-Saudische normalisatie.

(24 september 2023 / JNS)

In zijn opmerkingen tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties voorspelde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een normalisatie tussen de Joodse Staat en Saoedi-Arabië en zei dat hoewel een dergelijke vrede ook de Palestijnen ten goede zou komen, de laatste geen veto zouden moeten hebben.

Karine Jean-Pierre, de perschef van het Witte Huis, werd vrijdag tijdens een persbriefing naar deze opmerkingen gevraagd. Ze leek het niet eens te zijn met Netanyahu.

"Kijk, een normalisatieovereenkomst tussen Israël en Saoedi-Arabië zal een serieuze component bevatten die zich bezighoudt met de fundamentele kwestie tussen Israëliërs en Palestijnen. Dit is op uw vraag," zei ze.

"Maar ik wil zeker niet vooruitlopen op een proces," voegde ze eraan toe. "Er moet nog veel benenwerk worden gedaan. En we hebben geen formeel kader. En dus gaan we er doorheen werken."

Bron: KJP: Israel-Saudi deal to take on ‘fundamental issue b/w Israeli, Palestinian’ - JNS.org