www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

'Als het je zo stoort, houd dan je eigen gebedsdienst'

TV-persoonlijkheid Erez Tal stelt een andere manier voor om om te gaan met de scheiding tussen mannen en vrouwen in gebedsdiensten in Tel Aviv.

Israëlisch Nationaal Nieuws

26 sep 2023 om 9:30 AM (GMT+3)

TV-persoonlijkheid Erez Tal veroordeelde de verstoring van een gebedsdienst op het Dizengoff Plein in Tel Aviv.

In een bericht op Facebook schreef Tal: "Haal diep adem en lees dan pas verder: Je kunt niet verkondigen dat Tel Aviv een vrije stad is en in dezelfde adem degenen die apart op het plein willen bidden, verhinderen om dat te doen."

"Niemand dwingt je om mee te doen. Heb je er last van? Open dan een concurrerende gebedsdienst zonder genderscheiding. Zo simpel is het. Wat is de angst? Proberen de sluwe messianisten ons te betoveren?

"Ik geloof dat we een iets dikkere ruggengraat hebben dan de eerbiedwaardige Hoge Raad denkt. Laten we uit deze boom klimmen, want [Itamar] Ben-Gvir begint al met plezier te vieren hoe we in deze val zijn gelopen. Er zijn genoeg veel meer gerechtvaardigde richtingen om onze woede op te richten."

"Wanneer een regering komt en op zo'n sterke manier de democratische basis van het volk ondermijnt, wat dachten ze dan - dat het niet zou afglijden naar de Joodse basis? Het gebeurt alleen omdat deze regering zich gedraagt zoals ze zich gedraagt, en het moet gestopt worden," zei hij.

"De reactie van de premier was naar mijn mening een slechte reactie. Wanneer we een regering hebben die echt zo vastberaden werkt om ons te verdelen en te scheiden, dan slaagt ze daar uiteindelijk in. Deze regering slaagt in één ding: ons verdelen en scheiden, tussen broeders."

Premier Netanyahu wees met een beschuldigende vinger naar de extreem-linkse demonstranten die de gebeden verhinderden en zei: "Tot mijn verbazing, juist in de Joodse staat, op de heiligste dag voor het Joodse volk, rellen linkse demonstranten tegen Joden tijdens hun gebeden. Het lijkt erop dat er geen grenzen zijn, geen normen en geen voorbehoud voor haat aan de kant van de extremisten ter linkerzijde."