www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Shlomo Ne'eman tegen INN: 'Woestijn wordt Palestijnse stad - en het land zwijgt'.

Israel National News toert door gebied dat door Oslo-akkoorden is gemarkeerd als natuurreservaat, en bespreekt met de plaatselijke leider hoe de Palestijnse Autoriteit strategisch te werk gaat om een barrière te creëren tussen Joodse gebieden.

8 sep 2023 om 2:03 PM (GMT+3)

Het hoofd van de regionale raad van Gush Etzion, Shlomo Ne'eman, die ook aan het hoofd staat van de JAHA-raad, sprak met Israel National News - Arutz Sheva over hoe de woestijn langzaam verandert in een Palestijnse stad.

Staande bij wat een natuurreservaat had moeten worden in het oosten van Gush Etzion, riep Ne'eman de regering op om harder op te treden om het proces te stoppen.

"Dit is Gebied B, dat grenst aan steden in Oost-Gush Etzion," legde hij uit. "Als onderdeel van het Wye River Memorandum droeg de staat Israël het gebied van het natuurreservaat over aan de Palestijnse Autoriteit, maar er werd besloten dat de Palestijnen het zouden beschermen en dat er niet gebouwd zou worden op de locatie. Zoals we hier zien, is dit woestijngebied een stad geworden."

"We staan hier en de vrachtwagens rijden vrij rond. Om de paar minuten is er een andere vrachtwagen. Ziet een natuurgebied er zo uit? Zo ziet de bouw en het creëren van een stad eruit - en dit is een aanval: Deze vrachtwagens zijn tanks en deze buggers zijn raketten."

Adv. Chovav Glick, voorzitter van de Lands Commissie in de stad Nokdim, was ook aanwezig tijdens het bezoek. Hij documenteerde uitgebreid hoe de stad is opgebouwd.

"We komen hier elke week, zo ongeveer, en documenteren," zei hij. "Elke keer is er hier een nieuwe weg, een nieuw perceel of een nieuw gebouw. Het afgelopen jaar is er een waanzinnige versnelling geweest. Ze grijpen elke hoek hier, op een geplande, strategische manier."

"Het hele idee hier is om de Israëlische nederzettingen te scheiden van de Dode Zee, wat natuurlijk ons gebied is. Dit is gewoon een barrièrestad die de Dode Zee scheidt van het berggebied. Ik roep iedereen die hun regering gesteund heeft op om hierheen te komen en dit te stoppen, voordat de situatie verandert in een complete catastrofe."

Ne'eman toonde Israel National News ook de borden waarop te zien was dat de stad werd gebouwd met internationale hulp, onder andere van de Verenigde Naties.

"Wat begrijpen we? Dat het plan om de stad te bouwen een paar jaar geleden al deel uitmaakte van het strategisch plan van de Palestijnse Autoriteit. Zoiets kan niet per ongeluk gebeuren. Dit zijn hele dorpen, dit is uitvoering van beleid door de Palestijnse Autoriteit. Ze sturen hun bevolking hierheen - het doel is om een situatie te creëren die de Arabieren in de zuidelijke heuvels van Hebron en de Arabieren in Bethlehem en Jeruzalem met elkaar verbindt, en om een duidelijke barrière te creëren tussen Gush Etzion en de woestijn.

"Er is hier geen eigenaar. Niemand geeft er iets om, en zelfs degenen die er wel iets om geven kunnen niets doen. Dit is Oslo - ze hebben het land al gekregen. Dit is schade aan ons land en aan ons land. De woestijn is van ons. Het heet de Judeese woestijn, niet de Ismaëlische woestijn," merkte hij op.

Ne'eman merkte ook op dat de bouw niet alleen de politieke situatie beïnvloedt - het is ook schadelijk voor het milieu: "Een van de nieuwe toepassingen van de Judeawoestijn is wat we hier op de achtergrond zien: een afvalverbrandingsplaats, waar mensen hun brood mee verdienen en zo de woestijn verbranden en het land en de lucht vervuilen," legde hij uit.

Ondertussen kan je de IDF zien patrouilleren in het gebied - maar volgens Ne'eman is dit slechts een recente ontwikkeling.

"We zijn blij dat onze activiteit in de afgelopen maanden de IDF en officiële staatsorganen hierheen heeft gebracht," zei hij. "We internaliseren de oproep en eis: 'Stop deze anarchie'. Zo zien de Oslo-akkoorden eruit. Dezelfde akkoorden op grond waarvan ze Joden vermoorden en het land overnemen. Deze plek is aan de Arabieren overgelaten en zij doen ermee alsof het van hen is."

"Onze eis aan de Israëlische regering, aan de premier, aan de minister van Defensie en aan alle instanties die geacht worden het land te controleren, is dat ze met alle macht optreden. We zien het Herodion , een van de oriëntatiepunten van Gush Etzion, dat getuigt van het feit dat het Volk van Israël hier tweeduizend jaar geleden actief was. Aan de voet van het Herodion bouwen ze een nieuwe Arabische stad. Het is echt 'Welkom in Osloland'."