www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Agent die terrorist uitschakelde in Jeruzalem: Ik gebruikte geweld om haar te neutraliseren

Politieagent die terroriste neutraliseerde in de Oude Stad van Jeruzalem herinnert zich de momenten waarop hij zich realiseerde dat er een terreuraanval had plaatsgevonden.

Israƫlisch Nationaal Nieuws

5 sep 2023 om 1:06 AM (GMT+3)

Advanced Staff Sergeant Major Ayin, de politieagent die maandagavond in de Oude Stad van Jeruzalem werd neergestoken door een terrorist voordat hij haar neutraliseerde, herinnerde zich de momenten waarop hij tegenover een terrorist stond.

"Terwijl ik aan het werk was in de Oude Stad, stormde een vrouw op me af en begon me hard in mijn middel te steken. Ik realiseerde me onmiddellijk dat ze een terrorist was," zei hij.

Hij legde uit: "Ik schoot niet omdat er op dat moment omstanders waren. Ik duwde haar weg met mijn handen en voeten en gebruikte geweld om haar te neutraliseren. Het mes viel uit haar hand en toen ze op de grond was vastgebonden en de dreiging voorbij was, namen ik en een team van de grenspolitie dat in de buurt was haar onder controle en arresteerden haar."

"Ik realiseerde me dat het vest me beschermde en voorkwam dat het mes mijn lichaam binnendrong. Ik zal, samen met de andere politieagenten die hier werken, blijven optreden tegen terroristen en de veiligheid handhaven," voegde hij eraan toe.

De districtscommandant van Jeruzalem, Doron Turgeman, prees Ayin voor zijn snelle en vastberaden reactie en zei in zijn beoordeling van de situatie ter plaatse: "De realiteit vereist dat we te allen tijde operationeel alert zijn en snel reageren. In dit geval, het neutraliseren van een terrorist die een politieagent aanviel en probeerde te vermoorden door hem neer te steken."

"De reactie van de politieagent was onmiddellijk, scherp en vastberaden, net als die van het korps dat bij hem was. De politieman herpakte zich snel en handelde met geweld om de terroriste en het gevaar dat zij vormde te neutraliseren. Het beschermende vest op zijn lichaam voorkwam dat hij geraakt werd - wat ook het belang bewijst van de beschermende uitrusting van politieagenten," voegde Turgeman eraan toe.

"Naast de voortdurende activiteiten om terrorisme tegen te gaan, moeten we op een snelle, professionele en scherpe manier blijven reageren op de dreiging van de 'lone wolf threat', die ons de laatste maanden vaak ontmoet in de vorm van jonge jongens, en in dit geval - een terroriste van in de 40. Ze moet worden berecht en de politie moet de terroriste van in de 40 voor de rechter brengen. Ze moet voor het gerecht worden gebracht en de proactieve operationele activiteiten om terrorisme te verijdelen en elke vorm van dreiging in het gebied op te sporen, moeten doorgaan."