www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Nieuw gedenkteken voor rechter die de terugtrekkingwet ongeldig verklaarde

Minister Orit Strook: "Achttien jaar later wordt de uitspraak van rechter Levy eindelijk uitgevoerd."

Hezki Baruch

30 aug 2023 om 9:36 AM (GMT+3)

In het Gush Katif Museum werd gisteren (dinsdag) een herdenkingsmuur onthuld ter nagedachtenis aan wijlen rechter Edmond Levy, met de deelname van minister van Nederzettingen Orit Strook.

"Rechter Edmond Levy oordeelt dat de afscheiding nietig verklaard moet worden. Er zijn 18 jaar verstreken en we zijn begonnen met de uitvoering ervan - we zijn teruggekeerd naar Homesh," vertelde Strook aan Israel National News.

Volgens haar "stemde dezelfde Knesset die voor dit onrecht en deze vreselijke morele smet van de deportatie en de vernietiging van de nederzettingen stemde, 18 jaar later voor de terugkeer naar Homesh en Noord-Samaria. Het volk van Israƫl zei dat het een andere richting op wil en met Gods hulp zullen we doorgaan in de richting van terugkeer naar ons land in plaats van terugtrekken en vluchten. van het versterken van de nederzetting in plaats van het te vernietigen."

De minister wees erop dat velen zich verontschuldigden voor het onrecht in de afscheiding, maar niet de rechters van het Hooggerechtshof. "Helaas heb ik nog geen enkele rechter van het Hooggerechtshof gezien die om vergeving heeft gevraagd, hoewel velen die in de Knesset en de regering die voor afscheiding hebben gestemd, zijn teruggetreden en om vergiffenis hebben gevraagd."