www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Twee Princeton- en MIT-wetenschappers zeggen dat EPA-klimaatregelgeving gebaseerd is op een 'hoax'.

Natuurkundige, meteoroloog getuigen dat de klimaatagenda 'rampzalig' is voor Amerika

Door Kevin Stocklin

8/12/2023, bijgewerkt: 8/14/2023

Voor het eerst gepubliceerd op Epoch Times:

Twee vooraanstaande klimaatwetenschappers hebben het opgenomen tegen de nieuwe regels van de Environmental Protection Agency (EPA) om de CO2-uitstoot bij de opwekking van elektriciteit te verminderen, waarbij ze in een getuigenis aanvoeren dat de regels "rampzalig zullen zijn voor het land, zonder wetenschappelijk te rechtvaardigen reden."

William Happer, emeritus hoogleraar natuurkunde aan Princeton University, en Richard Lindzen, emeritus hoogleraar atmosferische wetenschappen aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), argumenteerden dat de beweringen die de EPA gebruikt om de nieuwe regels te rechtvaardigen niet gebaseerd zijn op wetenschappelijke feiten, maar eerder op politieke meningen en speculatieve modellen die consequent fout bleken te zijn.

"Happer en Lindzen: "De onwetenschappelijke analysemethode, waarbij wordt vertrouwd op consensus, peer review, overheidsopinie, modellen die niet werken, het plukken van gegevens en het weglaten van omvangrijke tegenstrijdige gegevens, wordt algemeen gebruikt in deze onderzoeken en door de EPA in de voorgestelde regel. "Geen van de studies biedt wetenschappelijke kennis en dus ook geen enkele wetenschappelijke ondersteuning voor de Voorgestelde Regel.

"Alle modellen die een catastrofale opwarming van de aarde voorspellen, slagen niet voor de belangrijkste test van de wetenschappelijke methode: ze voorspellen de opwarming veel te veel in vergelijking met de werkelijke gegevens," stelden ze. "De wetenschappelijke methode bewijst dat er geen risico is dat fossiele brandstoffen en kooldioxide catastrofale opwarming en extreem weer zullen veroorzaken."

Klimaatmodellen zoals die welke de EPA gebruikt hebben het al tientallen jaren consequent mis bij het voorspellen van de werkelijke resultaten, vertelde Mr. Happer aan The Epoch Times.