www.wimjongman.nl

(homepagina)


Hamas-terroristen kregen controle over Kibboets Be'eri, staken huizen in brand en doodden lukraak.

Door medewerkers van World Israel News - 8 oktober 2023

()

In een hartverscheurende reeks gebeurtenissen heeft een Israëlische journalist de escalerende terreur beschreven waarmee zijn familie in een kibboets in de Gazastrook werd geconfronteerd, eindigend met een massamoord op een echtpaar voor de ogen van hun vier jonge kinderen.

Hamas-terroristen kregen de controle over Kibboets Be'eri, staken huizen in brand en doodden lukraak op straat en van deur tot deur. Tientallen werden gevangen genomen in Gaza en nog eens 60 werden gegijzeld in de eetzaal van de kibboets.

Deze gijzelaars werden zondag bevrijd.

In een bijzonder sinistere scène werd een Hamas "journalist" gezien die in het Arabisch verslag deed van de scène.

De politieke verslaggever van Army Radio, Yuval Segev, maakte aanvankelijk publiekelijk zijn bezorgdheid kenbaar over de familie van zijn oom op X: "Het huis van mijn oom staat in brand. Ze zitten vast binnen met hun vier kinderen en tellen de minuten. Stuur alsjeblieft hulp."

Uren later deelde een steeds meer aangeslagen Segev: "We hebben het contact verloren met mijn oom, tante en neven in Be'eri. Ze hadden hun schuilplaats verlaten vanwege de intense hitte en zijn buiten in de bosjes gaan schuilen. De laatste communicatie van hen vermeldde dat ze terroristen in de buurt hadden gezien. Ik hoop tegen beter weten in dat ze zich tussen de gijzelaars in de eetzaal bevinden en niet in een ergere situatie."

Maar een update op zondag bracht grimmig nieuws. "Na zich urenlang te hebben verstopt, ontdekte een terrorist mijn familie en begon te schieten. Ze werden zonder genade gedood," vertelde Segev. "De jongste kinderen, 11 en 8 jaar oud, waren getuige van de horror maar wisten te ontsnappen, mogelijk beschermd door hun vader die hen beschermde. Ze zijn nu veilig bij familie."

Segev, vervuld van verdriet, voegde eraan toe: "Er komen geen updates binnen. We weten niet zeker of hun lichamen zijn meegenomen. Onze harten zijn gebroken."

"Onze tragedie is slechts een van de vele. Elk uur komt er weer nieuws over een geliefde die ik heb gekend, jeugdvrienden, collega's. Velen hielden urenlang hoop, in de overtuiging dat redding nabij was omdat ze in hun eigen huis waren, in hun eigen land. Mijn dankbaarheid gaat uit naar iedereen die heeft geprobeerd te helpen."

Bron: 'They massacred my family, while two little children watched': Bloodbath in southern Kibbutz | World Israel News