www.wimjongman.nl

(homepagina)


Een alarmerende nieuwe variant die "opkomt" in Europa veroorzaakt een walgelijke rode uitslag op de huid

6 november 2023 door Michael

()

Staan we aan de vooravond van nog een grote bedreiging voor de gezondheid? Toen COVID een aantal jaar geleden voor het eerst opdook, was het vaak moeilijk om vast te stellen wie het had. Maar nu is er een nieuwe variant opgedoken die echt "aanslaat" in Europa, waarbij een walgelijke rode uitslag een van de belangrijkste symptomen is. De variant staat op dit moment bekend als "JN.1", hoewel ik er zeker van ben dat ze het een mooie nieuwe naam zullen geven zodra het zich wijd genoeg verspreidt. In de Verenigde Staten hebben we nauwelijks iets over deze nieuwe variant gehoord, maar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is het een drukte van belang. "JN.1" is een directe afstammeling van de Pirola-variant en een arts vertelde de Express dat Pirola "zichtbare gezichtssymptomen kan veroorzaken" zoals "een rode uitslag die op je gezicht kan verschijnen"...

Dr. Johannes Uys, huisarts bij huisartsenpraktijk Broadgate, vertelde aan de Express dat "in tegenstelling tot de meeste eerdere varianten, Covid Pirola zichtbare gezichtssymptomen kan veroorzaken, zoals oogirritatie en huiduitslag."

Behalve een rode uitslag die op je gezicht kan verschijnen en jeukende, geïrriteerde ogen, heeft Pirola nog andere kenmerkende symptomen, zoals diarree en vermoeidheid.

Hoe zou jij je voelen als je overal in je gezicht jeukende rode zweertjes kreeg?

Dit was nooit een symptoom van COVID dat vroeg in de pandemie door de autoriteiten werd genoemd, maar dat is nu veranderd.

De officiële website van de National Health Service waarschuwt nu zelfs specifiek dat veel COVID-slachtoffers een "grote en jeukende uitslag met kleine bultjes en blaasjes" ontwikkelen...

Een grote en jeukende uitslag met kleine bultjes en blaasjes kan ontstaan tijdens COVID of weken later. Dit kan weken aanhouden terwijl je herstelt en als het een probleem is, kan behandeling met vochtinbrengende of steroïde crèmes helpen. COVID kan ook een zeer jeukende, grote uitslag veroorzaken die urticaria wordt genoemd; ook bekend als brandneteluitslag of netelroos. Het kan plotseling verschijnen als gladde bulten op de huid die vrij snel kunnen komen en gaan. Dit kan gebeuren als je voor het eerst COVID krijgt, maar het kan ook maanden duren.

Bah.

En datzelfde artikel legt verder uit dat COVID ook andere soorten uitslag kan veroorzaken...

COVID kan ook uitslag op het lichaam veroorzaken die pityriasis rosea wordt genoemd. Dit begint met een enkele, grote rode vlek, een paar dagen later gevolgd door veel kleinere rode/donkerdere vlekken op het middelste deel van je lichaam, bijvoorbeeld je borst, buik of rug. Deze jeuken niet al te erg. Op een donkere huid kunnen de plekken donkerder, bruin of zwart zijn. Deze uitslag gaat na enkele maanden vanzelf weg. Vochtinbrengende en steroïde crèmes kunnen helpen als de uitslag problemen veroorzaakt.

Een andere uitslag die veroorzaakt wordt door COVID is een jeukende grote uitslag die een virale exanthem wordt genoemd. Deze kan bobbelig en plat zijn. Ze is rood bij mensen met een lichtere huid en bruin/zwart bij mensen met een donkere huid.

Als je COVID krijgt en zweren op je huid begint te krijgen, is de kans groot dat je besmet bent met de Pirola-variant of de afstammeling van de Pirola-variant die bekend staat als "JN.1".

Toen de Pirola-variant voor het eerst werd ontdekt, waren wetenschappers zeer bezorgd...

Volgens Amesh Adalja, een senior onderzoeker aan het Johns Hopkins Centre for Health Security, is JN.1 een afstammeling van BA.2.86 - beter bekend als de Pirola-variant, die zelf afkomstig was van Omicron.

Zoals gemeld door Prevention.com zei Thomas Russo, professor en hoofd infectieziekten aan de Universiteit van Buffalo in New York: "BA.2.86 heeft meer dan 20 mutaties op het spike-eiwit en er was bezorgdheid toen het een tijdje terug voor het eerst werd gedetecteerd dat, wow, dit een echt probleem zou kunnen zijn."

Hij legde uit dat JN.1 een extra mutatie heeft op het spikeiwit van BA.2.86, dat het coronavirus gebruikt om zich aan je cellen vast te hechten en je ziek te maken.

Nu is "JN.1" hier en er wordt ons verteld dat het in Europa echt "van de grond komt"...

"JN.1 is beschreven in een aantal landen, waaronder de VS, IJsland, Portugal, Spanje en Nederland," zegt Dr. Russo. "Het komt ook steeds vaker voor in Frankrijk - het lijkt een vlucht te nemen."

JN.1 heeft ook een mutatie op het spikeiwit die "het immuunsysteem veel meer lijkt te ontduiken dan zijn voorgangers", zegt Dr. Russo, eraan toevoegend dat de variant "behoorlijk sluw" is.

Hopelijk blijkt "JN.1" uiteindelijk geen grote bedreiging te vormen.

Maar het is bijna winter en dat is een tijd waarin ademhalingsziekten welig kunnen tieren.

De autoriteiten in China vragen het grote publiek nu al om hun maskers weer op te zetten...

Chinese ambtenaren vertellen het publiek opnieuw om maskers te dragen nu verschillende luchtwegaandoeningen de kop opsteken, samen met een stijging van het aantal gevallen van het coronavirus.

De Chinese staatscommissie Global Times citeerde vrijdag epidemiologen die beweerden dat de stijging van het aantal gevallen van longontsteking, griep, bacteriële infecties en coronavirussen niet ver af lag van de prognoses voor het Chinese herfst- en winterseizoen. Hun commentaar impliceerde wel dat griepinfecties die zo ernstig waren dat ziekenhuisbezoek nodig was, in de zuidelijke provincies iets eerder op gang kwamen dan normaal.

Als "JN.1" of een andere ziekte aan de luchtwegen zich als een lopend vuurtje begint te verspreiden in de VS, zullen ambtenaren in ons land dan binnenkort soortgelijke uitspraken doen?

Ik hoop van niet.

Ondertussen blijft de vogelgriep zich over de hele wereld verspreiden.

In Alabama zijn onlangs bijna 48.000 kippen afgemaakt op een boerderij in het noorden van de staat nadat daar de vogelgriep was ontdekt...

Na bevestiging van de aanwezigheid van hoogpathogene vogelgriep in een koppel kippen, werden bijna 48.000 kippen gedood op een boerderij in het noorden van Alabama, aldus landbouwambtenaren.

Een commerciële pluimveehouderij in Marshall County - een boerderij die kuikens grootbrengt vanaf het moment dat ze uit het ei komen totdat ze klaar zijn om eieren te produceren wanneer ze naar een legstal worden verplaatst - werd onder quarantaine geplaatst nadat monsters positief waren bevonden voor HPAI, kondigde het Alabama Department of Agriculture & Industries vrijdag aan.

Is het je opgevallen dat kip en kalkoen veel duurder zijn dan vroeger?

Daar kun je de vogelgriep voor bedanken en de waarheid is dat de vogelgriep niet snel zal verdwijnen.

Laten we hopen dat hij niet muteert in een vorm die zich gemakkelijk onder mensen kan verspreiden, want de vogelgriep heeft een sterftecijfer van meer dan 50 procent bij mensen.

Zoals ik bespreek in mijn gloednieuwe boek getiteld "Chaos", moeten we verwachten dat grote plagen onze planeet de komende jaren zullen teisteren.

Ons vermogen om grote plagen te creëren heeft ons vermogen om ze onder controle te houden ver overtroffen en het is slechts een kwestie van tijd voordat er meer "vergissingen" gebeuren.

Bron: An Alarming New Variant That Is "Taking Off" In Europe Causes A Disgusting Red Rash On The Skin