www.wimjongman.nl

(homepagina)


Henry Gruver: "Als Israël troepen naar Gaza stuurt, zal dat een teken zijn dat de oorlog in het Midden-Oosten is begonnen."

8 oktober 2023 door Michael

()

We zijn net getuige geweest van de grootste aanval op Israël in 50 jaar en als gevolg daarvan heeft de Israëlische regering de oorlog verklaard aan Hamas. De IDF valt al strategische doelen aan in heel Gaza, maar het lijkt er ook op dat er een grondinvasie op komst is. Toen ik vandaag over deze gebeurtenissen nadacht, kwamen de woorden van Henry Gruver bij me op. Helemaal in 2018 gaf Gruver een zeer onheilspellende waarschuwing. Volgens James Bailey verklaarde Gruver dat "wanneer Israël troepen naar Gaza stuurt, dit een teken zal zijn dat de oorlog in het Midden-Oosten is begonnen"...

Israël heeft aanhoudende conflicten met Gaza gehad sinds de regering van president George Bush hen dwong om de stad te evacueren en over te dragen aan de Palestijnen in 2005, maar er zijn twee redenen waarom het komende conflict een voorbode zou kunnen zijn van een grotere oorlog. Ten eerste blijft een profetische waarschuwing die Henry Gruver in 2018 ontving onvervuld. De Heer zei tegen Henry: "Als Israël troepen naar Gaza stuurt, zal dat een teken zijn dat de oorlog in het Midden-Oosten begonnen is."

De uitdrukking "de oorlog in het Midden-Oosten" lijkt te impliceren dat het de echt grote oorlog zal zijn waar zo velen van ons op hebben geanticipeerd.

Laten we kijken en zien wat er de komende dagen gebeurt.

Ten eerste zou Benjamin Netanyahu de trekker moeten overhalen voor een volledige grondinvasie van Gaza.

Dat is geen kleine beslissing, want een volledige invasie zou voor beide partijen zeer bloedig zijn.

IDF-troepen nemen op dit moment hun posities in voor zo'n invasie, maar het is Netanyahu die de uiteindelijke beslissing zal nemen.

Als er daadwerkelijk een invasie komt, dan moeten we in de gaten houden wat Hezbollah in het noorden doet.

Zondag vuurden ze een aantal raketten af op Israël...

Geleide raketten en artilleriegranaten uit Libanon bestookten zondagochtend doelen in Israël terwijl de oorlog in het Midden-Oosten uit de hand dreigde te lopen.

De militante groep Hezbollah, die ook een machtige politieke partij is in Libanon, eiste de verantwoordelijkheid op voor de aanvallen op een betwist gebied in het noorden van Israël, uren nadat president Biden hen had gewaarschuwd zich er niet mee te bemoeien.

Voorlopig heeft Hezbollah het vuren gestaakt, maar een Hezbollah-functionaris heeft ook een zeer alarmerende waarschuwing afgegeven...

De Hezbollah-functionaris verwees naar de beschietingen van zijn groep op Israël en zei: "Het verzet heeft vanmorgen een boodschap gestuurd." Hij zei: "Het is ons recht om ons te richten op de vijand die nog steeds ons land bezet houdt en de Israëli's moeten deze boodschap goed lezen."

Hij vervolgde: "Er is een boodschap voor de Amerikanen en Israëli's dat wat er in Gaza is gebeurd betekent dat jullie aanhoudende dwaasheid en onderschatting jullie hebben geleid naar de Al-Aqsa Flood [operatie], en als jullie vandaag verder gaan zullen jullie getuige zijn van de overstroming van de hele natie, niet alleen Al-Aqsa," Al-Aqsa Flood is de naam die gegeven is aan de Hamas aanval op Israël.

Safi al-Din waarschuwde dat "het tafereel van de bestorming van nederzettingen rond Gaza in combinatie met raketbeschietingen op een dag tientallen malen sterker herhaald zal worden, vanuit Libanon en vanuit alle gebieden die grenzen aan bezet Palestina."

Als Israël Gaza binnenvalt, denk ik dat het zeer waarschijnlijk is dat Hezbollah zal proberen vanuit het noorden binnen te stormen.

Als dat gebeurt, moeten we ook Iran in de gaten houden.

Volgens de Wall Street Journal speelde Iran een belangrijke rol in het helpen van Hamas bij het plannen van de verrassingsaanval op Israël...

Iraanse veiligheidsfunctionarissen hielpen bij het plannen van Hamas' verrassingsaanval op Israël van zaterdag en gaven het groene licht voor de aanval tijdens een vergadering in Beiroet afgelopen maandag, volgens hooggeplaatste leden van Hamas en Hezbollah, een andere door Iran gesteunde militante groep.

Officieren van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde hadden sinds augustus samengewerkt met Hamas om de lucht-, land- en zee-invasies - de belangrijkste schending van de Israëlische grenzen sinds de Jom Kippoeroorlog van 1973 - te plannen, aldus deze mensen.

De details van de operatie werden verfijnd tijdens verschillende bijeenkomsten in Beiroet die werden bijgewoond door IRGC-officieren en vertegenwoordigers van vier door Iran gesteunde militante groeperingen, waaronder Hamas, dat de macht heeft in Gaza, en Hezbollah, een sjiitische militante groepering en politieke factie in Libanon, zeiden ze.

En er wordt ook gemeld dat deze aanval deel uitmaakte van een "breder plan" om "Israël van alle kanten te wurgen"...

Een directe Iraanse rol zou Teherans langlopende conflict met Israël uit de schaduw halen, waardoor het risico van een breder conflict in het Midden-Oosten toeneemt. Hoge Israëlische veiligheidsfunctionarissen hebben beloofd de Iraanse leiders aan te vallen als Teheran verantwoordelijk wordt bevonden voor het doden van Israëliërs.

Het bredere plan van de IRGC is om een multi-front dreiging te creëren die Israël van alle kanten kan wurgen - Hezbollah en het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina in het noorden en de Palestijnse Islamitische Jihad en Hamas in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever, volgens de hooggeplaatste leden van Hamas en Hezbollah en een Iraanse functionaris.

Maar zou Iran bereid zijn om direct betrokken te raken bij het conflict?

Ik denk van wel als ze rechtstreeks worden aangevallen.

Op Twitter suggereerde de Amerikaanse senator Lindsey Graham dat de VS en Israël "achter de Iraanse olieraffinaderijen en olie-infrastructuur aan moeten gaan" als Hezbollah besluit om oorlog te gaan voeren met Israël...

Een aanval door Hezbollah en andere Iraanse proxies zou verwoestend zijn voor de Israëlische verdedigingssystemen. Als zo'n aanval plaatsvindt, zouden Israël en de Verenigde Staten achter de Iraanse olieraffinaderijen en olie-infrastructuur aan moeten gaan - dat is het levensbloed van de Iraanse economie.

Ik weet niet of de regering Biden bereid zou zijn om Iran op die manier aan te vallen.

Maar als deze oorlog groot genoeg wordt, is het waarschijnlijk onvermijdelijk dat het Amerikaanse leger er op de een of andere manier bij betrokken raakt.

Zondag kregen we te horen dat ons "meest geavanceerde vliegdekschip" en zes andere marineschepen zijn ingezet in het oostelijke Middellandse Zeegebied...

De Verenigde Staten stuurden zondagavond oorlogsschepen en straaljagers om Israël te steunen in een krachtmeting tegen Hamas.

Joe Biden stuurde het meest geavanceerde vliegdekschip van de Amerikaanse marine, zes andere schepen en een aantal geavanceerde straaljagers naar de oostelijke Middellandse Zee, terwijl Israël's bondgenoten, waaronder het Verenigd Koninkrijk, zich achter de verdediging schaarden.

Alle stukken op het schaakbord bewegen zich dus in positie voor het soort "oorlog in het Midden-Oosten" waar Henry Gruver voor waarschuwde.

En deze oorlog zou wel eens om alle knikkers kunnen gaan. Het volgende komt rechtstreeks uit een opiniestuk in een Britse nieuwsbron...

Nu is het Israël of Hamas.

Het is of Israël of de Allahu Akbar jihadisten.

De Gazastrook zal nooit meer hetzelfde zijn. Een invasie om het regime te veranderen is zeker nog uren weg en daarmee ook een vergeefse poging om Hamas van zijn burgers te scheiden. De kanker zit te diep in het lichaam verweven.

Terwijl Israëls bloed kookt en de angst toeneemt voor de naar schatting 100 gijzelaars die in Gaza worden vastgehouden, zullen de komende dagen zeker nog meer mensen het leven laten dan nu al het geval is. Het vreselijke einde van Hamas kan niet snel genoeg komen.

Als dit conflict echt zo ver gaat, zal het echt een catastrofale oorlog worden.

De dood en vernietiging zullen buiten alle proporties zijn en de regio zal nooit meer dezelfde zijn.

Realiseerden de Hamas-terroristen zich welke dominostenen ze in beweging zetten toen ze besloten aan te vallen?

Waarschijnlijk niet, maar nu is er geen weg meer terug...

Bron: Henry Gruver: “When Israel Sends Troops Into Gaza, It Will Be A Sign The Middle East War Has Started.”