www.wimjongman.nl

(homepagina)


Op hun eigen 9/11 moet de Joodse staat genoegen nemen met niets minder dan een totale overwinning

8 oktober 2023

( )

Het World Trade Center in New York staat te roken nadat twee vliegtuigen, gekaapt door terroristen van Al Qaeda, de torens invlogen tijdens een aanval op 11 september 2001. (Wikimedia Commons CC BY 2.0/Michael Foran)

Op Isarël's 9/11 hopen we dat de recente frivoliteit van de Israëlische politiek in een keer omslaat en dat de Joodse staat alle krachten van innovatie bundelt in een vastberaden weg naar de overwinning en onvoorwaardelijke overgave.

Door The Washington Free Beacon

Het is een donkere dag in Israël.

Morgen zou het een donkere dag moeten zijn in Gaza. Vandaag zegt bijna de hele wereld dat ze het recht van Israël steunt om zich te verdedigen tegen deze ongeprovoceerde aanval, de ontvoering van haar burgers en de verkrachting van haar vrouwen. We vermoeden dat die eensgezindheid snel zal verdwijnen.

Of de IDF nu twee gebouwen vernietigt of tweehonderd in Palestijns gebied, het Arabische propaganda-apparaat zal dezelfde verontwaardigde reactie genereren van de wereldwijde bondgenoten, alsmede de oproepen voor een gematigde en proportionele reactie die snel zullen komen van antisemieten aan de linker- en rechterkant.

We hopen dat Israël, op dit moment van existentieel gevaar, deze zal negeren. Als de Gazanen wakker worden met stapels rokende puinhopen, zal dat Hamas en de rest van de Arabische wereld laten zien wat de gevolgen zijn van hun eindeloze oorlog tegen Israël.

President Joe Biden, zo hebben we begrepen, heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu verteld dat hij alle steun zal krijgen die hij nodig heeft in de komende oorlog, en we verwachten dat Democraten en Republikeinen hem daaraan zullen houden.

De afgelopen jaren heeft Israël zijn vijanden behandeld als een verzwakte en aan banden gelegde vijand die onderworpen is aan ongeschreven maar duidelijke grenzen: Operatie Breaking Dawn, Operatie Guardian of the Walls, Operatie Protective Edge. Dat was dwaasheid. De IDF heeft het gras gemaaid, nu is het tijd om het gras te verscheuren. Israël kan niet bestaan in een wereld waar het op deze manier wordt aangevallen. Daarom moet de reactie buitengewoon, groots en definitief zijn. Hamas moet worden uitgeroeid, niet een lesje geleerd.

Een andere zwakke en gedeeltelijke oplossing zal betekenen dat Israël als natie in verval raakt en verdwijnt. Welke technische expert, leidinggevende of hoogopgeleide zal in een natie willen wonen waar dit kan gebeuren? Het zal zijn meest waardevolle burgers verliezen.

Het is een kostbaar iets voor een land om een leger te hebben waarvan de kracht, intelligentie en betrouwbaarheid oorlogvoering tegen het land ontmoedigt, en het zou een catastrofe zijn als de perceptie en realiteit van Israëls leger vervangen zouden worden door incompetentie, zwakte en gebrek aan visie.

Op dee 9/11 hopen we dat de recente slordigheid en lichtzinnigheid van de Israëlische politiek en het militaire apparaat op een dubbeltje, of een sjekel, zal omslaan en dat de Joodse Staat alle krachten van innovatie en creatieve energie bundelt in een vastberaden weg naar de overwinning en onvoorwaardelijke overgave - en niet alleen de status quo ante.

Bron: On Israel’s 9/11, Jewish State must settle for nothing less than total victory | World Israel News