www.wimjongman.nl

(homepagina)


Storm verwoest Washington terwijl regering Biden Israël land wil laten afstaan

Adam Eliyahu Berkowitz

( )

Afbeelding van PayPal.me/FelixMittermeier via Pixabay

Want zo zei de heer der heerscharen - Hij die mij naar de heerlijkheid heeft gezonden - over de volken die u als buit hebben genomen: "Wie jullie aanraakt, raakt de pupil van zijn eigen oog.
Zacharia 2:12 (DE ISRAËLBIJBEL)

Een van de zwaarste stormen in decennia trok dit weekend door Washington DC en liet verwoestingen achter. De storm komt op het moment dat de regering Biden onderhandelingen aankondigt met Saoedi-Arabië, waarbij Israël enorme concessies moet doen op het gebied van land aan de Palestijnen. Hoewel de twee niet met elkaar in verband lijken te staan, weten geschiedenisstudenten dat mijlpalen in het "land voor vrede"-proces altijd gepaard zijn gegaan met natuurrampen.

Meer dan 200.000 inwoners zaten zonder stroom en veel wegen, waaronder een deel van de George Washington Memorial Parkway, waren maandagochtend vroeg afgesloten om omgevallen bomen op te ruimen. Meer dan 16.000 inwoners bleven in het donker nadat de tweedaagse storm voorbij was.

Een man uit Virginia kwam om het leven toen een boom op zijn huis neerstortte. De Smithsonian National Zoo bleef gesloten tot de opruiming voltooid was.

De storm kwam in het kielzog van een driedaagse hittegolf met ongewoon hoge temperaturen. Op donderdag kreeg 60% van de VS, oftewel 200 miljoen mensen, een hitteadvies of een waarschuwing of wacht voor overstromingen, volgens de National Weather Service. Vrijdagavond brak de hitte plotseling door en kwamen er windvlagen van meer dan 80 km/u, stortregens en veel onweer. De onweersbuien hielden aan tot zaterdagavond. De storm werd beschreven als een intense microburst die vaak tornado-achtige schade veroorzaakt. Veel regio's over de hele wereld hebben te maken met een meerdaagse hittegolf die een van de heetste is ooit gemeten.

De storm trof de hoofdstad direct nadat het Witte Huis had aangekondigd dat ze in onderhandeling zijn met Saudi-Arabië. Volgens mediaberichten omvatten de onderhandelingen een normalisatieovereenkomst met Israël die enorme concessies aan de Palestijnen zou vereisen. Het is onwaarschijnlijk dat de huidige coalitieregering zou instemmen met een dergelijke overeenkomst en sommige bronnen suggereren dat het Witte Huis zich zal wenden tot de leiders van de oppositiepartijen in de hoop een eenheidsregering te vormen zonder rechtse partijen die de anti-Israël elementen van de Democratische Partij zullen aanspreken.

Biden's geschiedenis met natuurrampen

Hoewel het verband tussen de onderhandelingen en de storm op zijn best scheef lijkt, is dit fenomeen al vaker voorgekomen. Toen Biden in januari 2020 zijn ambt aanvaardde, begon hij onmiddellijk met de uitvoering van een anti-Israëlbeleid, waaronder het herstellen van de betrekkingen met de Palestijnse Autoriteit en een ontmoeting met Iran om het Joint Comprehensive Plan of Action nieuw leven in te blazen.

Een maand later kwam er een polaire vortex uit het noorden die het midden van de VS trof met extreme kou. Minstens 2400 koude temperatuurrecords werden gebroken of verbroken, waarvan sommige 75 jaar of langer geleden. Temperaturen over de zuidelijke en centrale vlaktes waren 40 - 50 °F onder het gemiddelde. De lage temperaturen gingen gepaard met ijs en sneeuw. Meer dan 5 miljoen huizen zaten zonder stroom, de meeste in Texas. Meer dan 30 mensen verloren het leven.

In augustus daaropvolgend ontving president Biden premier Naftali Bennett in het Witte Huis, waar hij hem onder druk zette om een plan te aanvaarden dat de Joodse bouw in Judea, Samaria en de delen van Jeruzalem die vóór 1967 illegaal door Jordanië werden bezet, volledig bevroor. Terwijl Bennett naar huis vloog, kwam orkaan Ida, een orkaan van categorie vier, aan land precies op de 16e verjaardag van de orkaan Katrina die New Orleans catastrofaal overspoelde, met meer dan 1800 doden en 125 miljard dollar schade tot gevolg. Katrina trof de VS eind augustus 2005, terwijl de Israëlische regering meer dan 10.000 Joden met geweld uit hun huizen in Gush Katif zette.

Geschiedenis van natuurrampen

Augustus 2017: Het onderhandelingsteam voor het Midden-Oosten van de Trump-regering, onder leiding van Jared Kushner en Jason Greenblatt, bezoekt de regio in een poging de vredesbesprekingen vlot te trekken. Tien dagen later sloeg orkaan Harvey, beschreven als de "ergste ramp" in de geschiedenis van Texas, toe in de Corpus Christi-regio van Texas met windsnelheden van 130 MPH en stormvloeden van 13 voet.

Juni 2016: In Parijs werd een topontmoeting gehouden als opmaat voor een multinationale conferentie die Israël zou dwingen om eenzijdig de tweestatenoplossing te accepteren en een Palestijnse staat op te richten binnen haar grenzen. Toen de afgevaardigden de top verlieten, begon het te regenen. In de volgende 24 uur steeg de Seine 20 meter, wat resulteerde in de ergste overstromingen die Parijs in decennia heeft gezien.

5-13 augustus 2015: Na de aankondiging van de nucleaire overeenkomst werd Iran getroffen door een apocalyptische hittegolf met een verbazingwekkende 164℉. Een week later trof een grote meteoor Iran.

April 2008: Voormalig Amerikaans president Jimmy Carter, een groot voorstander van de antisemitische Boycot Desinvestering Sancties beweging, ontmoet leiders van Hamas en kondigt de wereld aan dat de terroristische organisatie die zich inzet voor het doden van Joden "toegewijd is aan vrede". Een jaar later werd er kanker bij hem geconstateerd en werden er melanomen in zijn hersenen en lever gevonden. Na slechts een paar maanden behandeling verklaarden de artsen hem kankervrij. Pembrolizumab, een medicijn ontwikkeld in Israël, was een sleutelelement in zijn behandeling.

2005: Ariel Sharon onderschrijft de Routekaart voor vrede en begint met plannen om de Joodse bevolking van Gush Katif uit de Gazastrook te verwijderen. De ontmanteling van de Joodse nederzettingen was gepland voor 15 augustus 2005, de dag na Tisha b'Av, de verjaardag van de verwoesting van beide Joodse tempels.

Deze terugtrekking was het gevolg van Amerikaanse druk. Minder dan twee weken later verwoestte de orkaan Katrina New Orleans en andere delen van Louisiana, waardoor duizenden Amerikanen dakloos werden en minstens 1.833 mensen omkwamen. De schade werd geschat op meer dan 108 miljard dollar.

In juli, een maand voordat de IDF Gush Katif ontmantelde en bijna 9.000 Joden uit hun huizen zette, leidde rabbi Yosef Dayan, een lid van het ontluikende Sanhedrin dat zijn afkomst kan herleiden tot koning David, een groep van tien rabbijnen in het uitvoeren van een obscure, oude Kabbalistische ceremonie, de Pulsa diNura, op Sharon. De Pulsa diNura roept de engelen van vernietiging op om hemelse vergeving van de zonden van de proefpersoon te blokkeren, waardoor alle vervloekingen die in de Bijbel genoemd worden hem overkomen en hij sterft.

Sharon's gezondheid verslechterde en in januari van dat jaar kreeg hij een beroerte, waardoor hij in een vegetatieve toestand kwam en nooit meer herstelde.

11 oktober 1999: Joodse kolonisten in 15 nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever worden uit hun huizen gezet. Het financiële gemiddelde van de Dow Jones verliest 5,7 procent in de slechtste week sinds oktober 1989. Op 15 oktober verloor de Dow 266 punten. North Carolina wordt getroffen door een orkaan. De volgende ochtend, 16 oktober, wordt het zuidwesten van de VS opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 7,1 magnitude, de op vier na krachtigste aardbeving in de 20e eeuw. De aardbeving vond plaats in de woestijn van Californië en richtte weinig schade aan, maar werd gevoeld in drie staten.

Arafat en Netanyahu ontmoetten elkaar op de Wye River Plantation in Maryland voor vijf dagen van intensieve gesprekken als onderdeel van een voortzetting van het plan van Albright dat Israël zou dwingen om grote delen van Judea en Samaria op te geven. Op 17 oktober sloeg orkaan Irene over. Hoewel de orkaan nooit aan land kwam, veroorzaakten de resulterende regens en tornado's in het zuiden van Texas meer dan 750 miljoen dollar schade en doodden 31 mensen, waardoor een kwart van de staat werd getroffen. De storm verdween toen de bijeenkomst in Maryland eindigde. Op 21 oktober verklaarde Clinton de zwaar getroffen gebieden in Texas tot groot rampgebied.

3 mei 1999: Arafat zou een onafhankelijke Palestijnse staat uitroepen met Jeruzalem als hoofdstad. Twee dagen lang teisterden tornado's het centrum van Amerika, geconcentreerd in Oklahoma en Kansas. 152 tornado's landden, veroorzaakten 1,4 miljard dollar schade, doodden 50 mensen en verwondden bijna 900 mensen. De verklaring van Arafat werd op verzoek van Clinton uitgesteld tot december 1999.

30 november 1998: Arafat arriveert in Washington voor een ontmoeting met Clinton. Hij stelde een Palestijnse staat voor met Jeruzalem als hoofdstad en begon geld in te zamelen. In totaal 42 landen kwamen overeen Arafat $3 miljard te geven, waarbij Clinton $400 miljoen toezegde en Europese landen $1,7 miljard. Op dezelfde dag kelderde het Dow Jones gemiddelde met 216 punten en op 1 december beleefde de Europese markt zijn slechtste dag in de geschiedenis. Honderden miljarden dollars aan marktkapitalisatie werden weggevaagd in de VS en Europa.

28 september 1998: Madeline Albright, Minister van Buitenlandse Zaken van de VS, gaf een persbriefing waarin ze de laatste details beschreef van een door Amerika tot stand gebracht akkoord tussen PLO-leider Yasser Arafat en Netanyahu. Volgens het akkoord had Israël 13 procent van Judea en Samaria moeten opgeven. Op dezelfde dag trof Georges, een orkaan van categorie 4, de Amerikaanse Golfkust met windsnelheden van 110 km/u en windstoten tot 175 km/u. In termen van schade was het de zwaarste orkaan sinds orkaan Andrew, met 10 miljard dollar schade en 604 doden.

21 januari 1998: De Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontmoette de Amerikaanse president Bill Clinton in het Witte Huis en werd onwelkom ontvangen. Clinton en Minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright weigerden met hem te lunchen. Later diezelfde dag brak het Monica Lewinsky-schandaal uit.

1995: Premier Yitzchak Rabin, die zijn campagnebeloften van een jaar eerder niet nakwam, sloot zich aan bij zijn politieke aartsvijand Shimon Peres en ondertekende in 1993 de Oslo-akkoorden, die de Palestijnse Nationale Autoriteit oprichtten en deze gedeeltelijke controle gaven over delen van de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever.

Rabbi Dayan leidde ook rabbijnen in de Pulsa diNura tegen Rabin een paar maanden voordat hij werd vermoord. Rabin werd in 1995 doodgeschoten door Yigal Amir, een extremist die zich verzette tegen Rabins vredesinitiatief en in het bijzonder tegen de ondertekening van de Oslo-akkoorden.

16 januari 1994: President Clinton ontmoet de Syrische president Hafez al-Assad in Genève. Ze bespraken een vredesakkoord met Israël dat onder meer het opgeven van de Golanhoogte inhield. Binnen 24 uur werd Zuid-Californië getroffen door de krachtige aardbeving van Northridge met een kracht van 6,9 op de schaal van Richter. De aardbeving veroorzaakte naar schatting 20 miljard dollar schade, waarbij 57 mensen omkwamen en meer dan 5.000 gewond raakten. De aardbeving werd de op één na meest verwoestende natuurramp die de Verenigde Staten ooit trof.

23 augustus 1992: De Conferentie van Madrid verhuisde naar Washington DC en de vredesbesprekingen werden hervat. Een dag later werd Florida getroffen door orkaan Andrew, de ergste natuurramp uit de Amerikaanse geschiedenis. De schade werd geschat op 30 miljard dollar en 180.000 mensen raakten dakloos in de hele staat.

30 oktober 1991: De Amerikaanse president George Bush, Sr. opende de Conferentie van Madrid met de verwachting dat Israël "Land voor Vrede" zou ruilen. Terwijl de conferentie vorderde, ontwikkelde zich in de Noord-Atlantische Oceaan wat later de "Perfect Storm" werd genoemd, die de grootste golven veroorzaakte die ooit in dat gebied zijn geregistreerd. De storm trok 1000 mijl van oost naar west en tartte het meer natuurlijke patroon van west naar oost. Een dag later, op 31 oktober, trof de storm de kust van New England. Golven van 35 voet sloegen in op het huis van president Bush in Walker's Point in Kennebunkport, South Maine. Zijn huis werd zwaar beschadigd.

September 1938: Hoewel niet verbonden met het land-voor-vrede proces, verscheen goddelijke vergelding in de moderne politiek nog voor de oprichting van de staat Israël. In september 1938 ontmoette Lord Neville Chamberlain Adolf Hitler en ondertekende het Akkoord van München dat bedoeld was om het Nazi-expansiedrang te sussen. Op 21 september trof een van de meest verwoestende en krachtige orkanen uit de geschiedenis Long Island en het zuiden van New England. De storm kostte naar schatting 700 mensen het leven en trof een deel van Long Island waar zich het hoofdkwartier van de Bund-partij bevond, de Amerikaanse partij die de nazi's steunde.

Bron: Storm devastates Washington as Biden admin. plans for Israel to concede land - Israel365 News