www.wimjongman.nl

(homepagina)


Stemmen? Op wie?

Beste ..........................,

In de twee zomermaanden had ik hier en daar wat nieuws verzameld. Maar het is al weer verouderd nu ik er iets over wil gaan schrijven. Toch even een samenvatting. Volgende week gaat de politiek weer beginnen, maar let maar op, er zal nauwelijks iets veranderen. Geen einde aan de immigratie of de stop op de boeren, geen vrede in Oekraïne. CU-er Adema zei het al ronduit dat het wel een jaar duurt voor er een nieuw kabinet is. Dus is Rutte nog wel een jaar lang de sterke man, dankzij de steun van de CU die altijd hetzelfde stemde als D66. En ze zullen er samen wel voor zorgen dat ze hun dodelijke karwei met de boeren, pensioenen, migratie, oorlog etc. afmaken en de vraag is of er daarna nog iets terug te draaien is. Interessant hierbij is dat het stemgedrag van CU en D66 het dichtst bij elkaar: kijk hier...

Verkiezingen? Ab Flipse schreef: De meeste Nederlanders beseffen niet dat Mark Rutte ons land een vreselijke oorlog insleept. Van alle Europese landen staat Nederland, met haar strategische posities, bovenaan de TargetList van de Russen. 'En het volk zag dat het goed was'.

Stemmen? Op wie? Nu ze het zinkende schip verlaten, zien we dat niet die zeer tijdelijke politici maar de ministeries het voor het zeggen hebben. Dus wat helpt het als de massa blijft stemmen als lemmingen? Als je het mij vraagt, is de FVD de enige partij die zijn rug principieel recht heeft gehouden op alle punten, ook die punten die christenen een warm hart toedragen.

En toen kwam Omtzigt… waar zijn de 2000 kinderen? Stilte. In zijn stemgedrag was hij het verder in alles voor ongeveer 100% eens met de coalitie. En samenwerken met PVV en FVD ziet hij niet zitten. En dan die naam: NSC: Nieuw Sociaal Contract, dezelfde naam als het contract dat WEF en IMF al een paar jaar voorstaan. Dat wist hij toch? Ook hetzelfde wollige verhaal? Waarom moet de boerenstand om zeep geholpen worden? En waarom de visserij en nu ook de Noordzee kapot maken? En waarom meedoen aan die oorlog? Een half miljoen doden volgens de NYT. En wat zegt Omtzigt daarover? Hij gaat zich nu sterk maken voor ambtelijke organisatie-verbeteringetjes in de provincies. Daar schrijft hij over. Maar stil op alle grote punten. Maar daarvan ligt zijn recente stemgedrag wel vast: bekijk dit…

Politiek

De EU-wetgeving gaat met de DSA (Digitale Service Act) over naar censuur en wurgende maatregelen en een einde aan de vrije meningsuiting. En reken maar: ook van ons geloof. De CU vindt de versterking van andere godsdiensten wel oké. Hun politieke correctheid helpt Nederland naar de ondergang. Migratie bevorderen betekent immers meer beperkingen als al die mensen hier moeten blijven wonen, naar de moskee willen, hun 'gewoontes' willen vasthouden en aan ons opleggen. En die immigratie van jonge mannen gaat nog wel even door, versneld. En de CU meent een goed werk te doen.

Oekraïne moet volgens de linkse richting militair gesteund worden, zelfs met F16's. De grote vraag is nu: Komt deze herfst al de climax waarbij de oorlog uit de hand loopt? Er zijn steeds meer aanvallen met drones e.d. op Rusland. Komt het deze herfst tot een ontknoping en climax? Loopt de Oekraïne-oorlog uit de hand, waardoor Rusland hard moet ingrijpen?

Het grote moment

We hopen er wel een beetje op, want de grote verdrukking moet er toch komen. Dan maar deze herfst, het Bazuinenfeest begint op 15 september. We horen er niet zoveel meer over, maar misschien is dán het grote moment.

Belangrijk is het om waakzaam te blijven. Ik ben zelf voor de zoveelste keer het boek "De Here tegemoet - Over de opname van de gemeente" van Tim Lahaye aan het lezen. Een van de mooiste boeken over de Opname. Tweedehands is het boek nog steeds ruim te koop…

Omdat gij het bevel bewaard hebt om Mij te blijven verwachten, zal ook Ik u bewaren voor de ure der verzoeking, die over de gehele wereld komen zal, om te verzoeken hen, die op de aarde wonen... (Openbaring 3:10)

- Help, waar zijn alle christenen gebleven?...

Bron: Veel Israel-nieuws en opinie, Vergadering van gelovigen, Evangelische Agenda, Bijbellezingen, christelijke nieuws