www.wimjongman.nl

(homepagina)


Neem een standpunt in voor Israël

()

Beste lezer,

De gruweldaden die op 7 oktober in Israël zijn gepleegd door de kwaadaardige terreurorganisatie Hamas hebben het volk van Israël in extreme pijn, shock en trauma achtergelaten. Dit waren de ergste aanvallen op Joden sinds de Tweede Wereldoorlog. Veel Joden in Israël en over de hele wereld hebben het gevoel dat we 80 jaar terug in de tijd werden gegooid, toen Joden urenlang werden ontvoerd, gemarteld, verkracht en afgeslacht zonder enige verdediging.

Alsof dit nog niet genoeg is, woedt het antisemitisme in landen als de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en andere westerse landen. Israëli's krijgen dagelijks berichten over Jodenhaat in de Westerse wereld, over publieke figuren die harteloze anti-Israël standpunten verkondigen, waarbij sommigen zelfs verzuimen om het bloedbad van 7 oktober te veroordelen of de 240 gijzelaars te noemen die door Hamas worden vastgehouden. We zien demonstraties over de hele wereld, waar veel niet-moslims zich bij aansluiten, die Israël beschuldigen van oorlogsmisdaden tegen de mensen in Gaza (een satanische leugen), die eisen dat Israël de oorlog tegen Hamas onmiddellijk staakt (wat betekent dat Israël zich moet overgeven en Hamas moet toestaan om op een dag terug te komen met meer gruwelen), en die zelfs verkondigen dat Palestina moet worden bevrijd "van de rivier tot aan de zee" (een gezang dat de totale uitroeiing van Israël betekent, hoogstwaarschijnlijk met dezelfde middelen die Hamas op 7 oktober gebruikte).

Het horen van de kille, haatdragende en zelfs moorddadige aard van deze stemmen in het Westen is alsof er zout in onze wonden wordt gewreven, wat bijdraagt aan het trauma, de pijn en het verdriet van het Joodse volk in deze dagen.

Maar temidden van dit alles hebben wij, gelovigen in Jesjoea in Israël, hoop dat God deze crisis gebruikt om harten te verzachten en naar Hem toe te keren, om het voorhangsel te verwijderen en velen te redden voor het eeuwige leven in onze Heer Jesjoea. We zien ook hoe in deze duisternis de liefde en steun van christenen over de hele wereld het helderst schijnt en Israëli's laat zien dat gelovigen in Jesjoea hun meest betrouwbare vrienden zijn die achter hen staan tegen de duisternis van het antisemitisme.

Daarom willen we in Israël zoveel mogelijk inhoud publiceren die christenen van over de hele wereld laat zien die in deze tijd achter Israël staan. We vragen jullie om te overwegen om pro-Israël rally's of publieke steunbetuigingen voor Israël te initiëren of erbij aan te sluiten, video's en foto's te maken en deze met ons te delen. Videoclips die steun betuigen aan Israël in deze tijd zullen de meeste impact hebben. We zullen ze publiceren op onze media en sociale netwerken in Israël, zodat ze veel Israëli's kunnen bereiken om hen te bemoedigen, kracht te geven aan het volk en, bovenal, eer en glorie te geven aan onze Heer Yeshua!

Dank u voor uw deelname hieraan. We houden van je en kijken ernaar uit om van je terug te horen. Stuur je video's en foto's naar tiferetcontact@gmail.com.

Voor Jesjoea,

Gil Afriat - Tiferet Yeshua Gemeente, Tel Aviv

Via e-mail