www.wimjongman.nl

(homepagina)


Spasmen van het Kwaad

Door Hal Lindsey op 29 oktober 2023

Op 16 september in Palmdale, Californië, zeggen de autoriteiten dat een man naast een patrouillewagen van de Los Angeles County Sheriff's department reed en vervolgens de hulpsheriff doodschoot. De moord vond plaats op een steenworp afstand van het politiebureau van Palmdale. Een verdachte werd gearresteerd en pleitte niet schuldig wegens ontoerekeningsvatbaarheid. Voldoen aan de wettelijke definitie van krankzinnigheid is niet eenvoudig, maar vanuit het oogpunt van een leek lijkt deze daad zeker krankzinnig. Toch is het niet ongewoon, niet meer.

In Florida is op een video te zien hoe een footballspeler van een middelbare school de helm van een gevallen tegenstander afscheurt en hem er vervolgens mee op zijn hoofd slaat. De medische rapporten van het slachtoffer blijven privé, maar getuigen zeggen dat hij na de brute aanval hersenschudding-achtige symptomen vertoonde, waaronder duizeligheid en onduidelijke spraak.

Zowel Republikeinse als Democratische politici zijn onlangs betrapt op gruwelijke leugens en acties die ons land vernederen. Het is niet mijn bedoeling om me in de politieke strijd te mengen, dus ik zal ze niet bij naam noemen. Mijn punt is dat zelfs in de hoogste regionen van de regering, ongeacht of ze het etiket "liberaal" of "conservatief" dragen, politici zich steeds meer gedragen als bevoorrechte, egocentrische personen. En ze vallen iedereen die hun verachtelijke acties in twijfel trekt gemeen aan.

En dan zijn er nog de scholen. Ze laten kinderen niet alleen in de steek, ze duwen ze naar beneden - ze duwen hun hoofd door het vuil aan hun voeten. Een groot deel van de media noemt het nu een "boekenverbod" als iemand voorstelt om de toegang van kinderen tot pornografie te beperken. Het hoofd van de American Library Association beschrijft zichzelf als "een marxistische lesbienne". Op de conferentie Socialisme 2023 in Chicago zei ze: "Openbaar onderwijs moet een plek worden waar socialisten zich organiseren."

Er zijn altijd moorden, geweld en extremisme geweest, maar niet in zulke overweldigende aantallen als nu. Dit zijn symptomen van een geestelijke gezondheidscrisis die Amerika overspoelt. Andere symptomen zijn het aantal mensen dat bewustzijnsveranderende drugs gebruikt, zowel legaal als illegaal, wijdverspreide depressies, stijgende zelfmoordcijfers en de waanzinnige zoektocht naar escapisme. Ondanks de wijdverspreide sociale media (en deels daardoor) voelen mensen zich steeds meer geïsoleerd en diep eenzaam. Geweld wordt zo gewoon dat velen het negeren en er aan voorbij lopen.

Deze dingen gebeuren in een maatschappij die het kwade goed noemt en het goede kwaad.

Romeinen 1:18-28 beschrijft onze situatie in verbluffend detail. Er wordt gesproken over het verdringen van de waarheid in ongerechtigheid. Dit gebeurt door de weigering om God te erkennen, zelfs door Hem niet eenvoudigweg te danken. Er wordt gesproken over het aanbidden van de natuur in plaats van God. Het verschrikkelijke gevolg van zulke daden is dat onze samenleving overgegeven wordt aan verachtelijke hartstochten en onreinheid.

De eens zo solide toren die Amerika is, wankelt met elke klap. Onze kinderen zouden de gelukkigste in de geschiedenis van de wereld moeten zijn, maar volgens elke maatstaf zijn ze ellendig. Verdriet overvalt mensen van alle leeftijden terwijl ze rondjes draaien in hun vergeefse jacht op wellustig plezier. Net als snoep bij het ontbijt smaakt het misschien even lekker, maar het geeft geen voldoening.

De problemen van Amerika zijn niet alleen van Amerika. Dit kwaad infecteert elke natie op aarde. Maar ons verhaal is niet voorbij. Denk aan Nineve - een natie die zich tot God keerde en in plaats van de dood te oogsten voor haar zonden, genade ontving. En onthoud dat we als individuen en gezinnen veilig in Christus kunnen staan, zelfs als de samenleving om ons heen afbrokkelt.

Verlies de hoop niet en word niet wanhopig. Maar begrijp de tijden. De Bijbel vertelde ons hoe deze dagen eruit zouden zien. Bij het bestuderen van eindtijdprofetieën is het gemakkelijk om naar de voorspelde gebeurtenissen te kijken als een astronaut in een ruimtestation die neerkijkt op een orkaan. Het op de grond meemaken is een andere ervaring. Toch kunnen we troost putten uit de wetenschap dat Jezus ons van tevoren over deze dagen heeft verteld. Denk aan wat Hij zei in Johannes 14:1, 3. "Laat uw hart niet verontrust zijn... Ik zal wederkomen."

Bron: Hal Lindsey