www.wimjongman.nl

(homepagina)


Sla alarm

Door Daymond Duck op 11 November, 2023

Vanmorgen, toen ik me klaarmaakte om het restaurant te verlaten waar ik meestal ontbijt, gebaarde een oude vriend naar me en vroeg of ik naar het nieuws had gekeken. Een man die bij hem aan tafel zat zei: "Het is eng, hè?"

Mijn vriend vertelde me onlangs dat bij hem nierfalen is geconstateerd en dat hij misschien niet lang meer te leven heeft.

Toen hij vroeg of ik naar het nieuws had gekeken en de man die bij hem aan tafel zat zei dat het eng is, antwoordde ik: "Dat hangt ervan af hoe we het bekijken. Het nieuws komt rechtstreeks uit de Bijbel en het zou kunnen betekenen dat we binnenkort nieuwe lichamen zullen hebben die nooit ziek zullen worden of zullen sterven."

Wat betreft het nieuws en Israëls oorlog met Hamas: op 23 oktober 2023 schreef de zeer gerespecteerde deskundige Bijbelprofetieleraar Amir Tsarfati,

  • "Het is duidelijk dat de tijd kort is. Het tijdperk van de kerk nadert zijn einde en Jezus komt Zijn bruid spoedig halen."
  • Het is tijd om te bidden voor de vrede van Jeruzalem en voor velen om tot geloof in Christus te komen, want het einde van alle dingen is nabij.

Op 26 oktober 2023 schreef Joel Rosenberg, hoofdredacteur van All Israel News en All Arab News, dat een voormalige luitenant-kolonel van de IDF-inlichtingendienst hem vroeg,

  • "Kun je je voorstellen hoeveel Israëli's er zullen sterven als Iran, Hezbollah en Hamas De Bom krijgen?"

Toen beantwoordde de voormalige Israëlische officier zijn eigen vraag,

  • "We staan voor de Eindtijd en het einde van Israël als we geen massale overwinning behalen op de immense dreiging van Iran, Hezbollah en Hamas.

Op 27 oktober 2023 schreef Dr. David Jeremiah een artikel met de titel "Het is tijd om alarm te slaan: Profetie komt tot leven voor onze ogen".

Dr. Jeremiah schreef,

  • "Ik geloof dat de Kerk, zij die hun geloof in Jezus als Verlosser hebben gesteld, in de Opname naar de hemel zullen worden gebracht voordat de wereld in het heetst van Gods oordeel wordt geworpen, dat bekend staat als de Apocalyps."
  • "We kunnen niet leven door leugens, angst of haat. Maar we kunnen niet langer de waarschuwingen negeren of slapen in een bed van onwetendheid. We moeten leven naar onze bijbelse overtuigingen."

In plaats van je bang te laten maken door het nieuws, verheug je en sla alarm. We kennen de dag of het uur niet waarop Jezus voor Zijn Kerk zal komen, maar we kunnen het zien naderen en weten wanneer het nabij is, en de gebeurtenissen in Israël lijken erop te wijzen dat het nabij is.

Christenen zullen spoedig hun overleden christelijke geliefden zien; een schare die niemand kan tellen zal spoedig gered worden; heel Israël zal gered worden. Na de Apocalyps zullen er duizend jaar van vrede en gerechtigheid op aarde zijn, etc., dus anticipeer op de spoedige vervulling van Gods beloften en luid de noodklok dat Jezus spoedig komt.

Hier zijn meer gebeurtenissen die onlangs in het nieuws kwamen die erop lijken te wijzen dat het einde van het kerkelijk tijdperk nabij is:

Eén, met betrekking tot natuurrampen die in frequentie en intensiteit toenemen aan het einde van het tijdperk: op 30 oktober 2023 trof de orkaan Otis Acapulco, en een nabijgelegen weerstation registreerde een windstoot van 205 km/u. Dit was een van de hoogste windstoten die ooit is gemeten. Dit was een van de hoogste windstoten ooit gemeten op aarde (het record staat op 253 km/u); er vielen meer dan veertig doden, veel gewonden en naar schatting 274.000 huizen en gebouwen werden beschadigd of vernield.

(Meer: Een supervulkaan in Italië heeft sinds september meer dan 2.500 aardbevingen veroorzaakt. De krachtigste was 4,2. Deze veroorzaakte geen schade, maar tienduizenden burgers staan voortdurend op scherp en staan klaar om te evacueren).

(Meer: Op 3 november 2023 trof een aardbeving met een kracht van 6,4 Nepal, waarbij meer dan 150 mensen omkwamen en meer dan 100 gewond raakten).

Twee, met betrekking tot de bewering van de regering Biden dat de grens van Amerika met Mexico veilig is: op 31 oktober 2023 zeiden vier Amerikaanse senatoren dat ze onlangs de grens hadden bezocht en te horen hadden gekregen dat de Amerikaanse grenswacht de afgelopen dagen explosieven had gevonden bij enkele grensgangers.

Senator John Barrasso, voorzitter van de Republikeinse Senaatscongres, zei: "Het is pijnlijk duidelijk dat... ons land echt een verhoogd risico loopt op een terroristische aanval."

Drie, God zei dat geen enkel wapen dat tegen Israël is gericht, zal slagen (Jes. 54:17). Wat betreft de tunnels in Gaza:

>Op 2 nov 2023 meldde Walla News onlangs dat Israël begonnen is met het gebruik van robots en explosieven om enkele van de tunnels te ontruimen. Ze voegden eraan toe dat een hoge officier in het zuidelijke commando zei: "We gaan de ingangen en de tunnels erop laten instorten. Het zal een dodenzone worden. Ze maakten een fout; ze kozen ervoor om op een plek te zijn waar ze niet uit konden ontsnappen. Ze zullen sterven in de tunnels."

>Amir Tsarfati zei onlangs: "De fout in dit tunnelsysteem is dat er gas nodig is voor generatoren om het ventilatiesysteem van stroom te voorzien. Dus, terwijl er voedsel en water is in Gaza, evenals elektriciteit in de meeste gebieden, is gas erg moeilijk te vinden. Dit komt omdat de IDF al het gas dat ze kunnen vinden in beslag heeft genomen. Geen gas, geen ventilatoren. Geen ventilatoren, geen lucht. Geen lucht, de terroristen zullen gedwongen worden om uit hun holen te kruipen waar ze zich zullen overgeven of gedood worden."

(Meer: Op 2 nov. 2023 beweerde Israël dat het al meer dan honderd tunnels heeft vernietigd).

Vier, met betrekking tot de Slag om Gog en Magog: op 2 november 2023 vertelde de Russische ambassadeur bij de VN aan de VN-Veiligheidsraad dat Israël volgens het internationaal recht geen recht op zelfverdediging heeft in zijn strijd tegen Hamas omdat Israël een bezettingsstaat is. Hij zei dat dit in 2004 werd bevestigd door het Internationaal Gerechtshof van de VN.

(Meer: Sinds enkele jaren is het Israëlisch beleid om Rusland op de hoogte te stellen voordat Israël Iraanse of Syrische doelen in Syrië trof. Israël deed dit om de mogelijkheid te beperken dat er per ongeluk Russische troepen zouden worden gedood. Op 3 november 2023 werd gemeld dat Israël dat beleid heeft gestaakt vanwege een verslechterende relatie tussen Rusland en Israël).

Vijf, met betrekking tot valse leraren: op 1 november 2023 riep paus Franciscus op tot de tweestatenoplossing (deling van Israël). De man lijkt er gewoon niet om te geven of te weten wat de Bijbel zegt over veel onderwerpen (steunt wereldregering, wereldreligie, het plaatsen van RFID-chips in mensen, steunt de klimaatveranderingsagenda, beschermt homoseksuele priesters, dient de communie toe aan politici die abortus promoten, enz. en nu wil hij Israël verdelen).

Zes, met betrekking tot de wereldregering: op 2 november 2023 werd gemeld dat de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Ghebreyesus, wil dat de naties hun werk aan het Internationale Pandemie Verdrag (Akkoorden) versnellen. Controle over de gezondheidszorg van iedereen op aarde tijdens een pandemie is niet genoeg voor Ghebreyesus. Hij wil ook de vrijheid van meningsuiting controleren.

Ghebreyesus wil zo snel mogelijk controleren wat mensen horen tijdens een pandemie en degenen die zogenaamde valse of misleidende informatie verspreiden (degenen die mensen waarschuwen voor de gevaren van vaccinaties, het dragen van een masker, de klimaatveranderingsagenda, de wereldregering, etc.) censureren (het zwijgen opleggen).

Het rapport zegt dit niet; eerdere rapporten onthullen dat hij wil controleren wie er mag reizen (door digitale paspoorten te eisen), mensen wil verplichten om een digitaal ID te hebben, enz.

(Mijn mening: Sla alarm omdat er een satanische wereldregering in opkomst is).

Zeven, over de oorlog van Israël met Hamas:

Woensdag 1 november 2023

>Er werd gemeld dat Israël de vorige dag in gevecht raakte met terroristen van Hamas, en de terroristen gebruikten ongeveer honderd vrouwen en kinderen als menselijk schild.

Donderdag 2 november 2023

>Een Israëlische functionaris zei dat Israël door de verdedigingslinie van Hamas in het noordelijke deel van de Gazastrook is gebroken, diep de Gazastrook is binnengedrongen en nu voor de poorten van Gaza-stad staat.

>Israël meldde dat haar troepen Gaza Stad hebben omsingeld; ze stuiten op landmijnen, boobytraps en raketaanvallen vanuit tunnels, maar ze rukken op.

>De VS meldde dat minister van Buitenlandse Zaken Blinken morgen Israël zal bezoeken om aan te dringen op een tijdelijke, lokale pauze in de gevechten, maar Netanyahu zei: "We rukken op ... Niets zal ons stoppen."

>Er was een scherpe escalatie van aanvallen en tegenaanvallen tussen Hezbollah in Libanon en Israël.

>De door Rusland betaalde Wagner Group van strijders kondigde plannen aan om luchtverdedigingssystemen naar Hezbollah in Libanon te sturen.

>Israël valt een konvooi ambulances aan die volgens Israël worden gebruikt voor het vervoer van Hamas-wapens en -troepen (het gebruik van ambulances voor het vervoer van wapens en troepen is een oorlogsmisdaad).

Vrijdag 3 november 2023

>Hezbollah is begonnen met het gebruik van krachtiger wapens tegen Israël.

>Door Iran gesteunde milities uit Irak en Syrië zijn begonnen troepen naar Libanon te verplaatsen om Hezbollah te versterken.

>Het Israëlische leger zei dat het troepen heeft ingezet en klaarstaat voor het geval Hezbollah-leider Hassan Nasrallah zijn troepen aanspoort om Israël aan te vallen.

>Nasrallah zei dat het voorkomen van een regionale oorlog afhangt van het stoppen van Israëls aanvallen op Gaza.

>Netanyahu verwierp de oproep van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken voor een tijdelijk staakt-het-vuren in Gaza.

>Israël veroverde een Hamas-bolwerk in het noorden van Gaza en nam een schat aan informatie in beslag, waaronder kaarten, orders voor Hamas-troepen, persoonlijke informatie over commandanten en troepen, en meer.

>Israëlische inspecteurs vonden zuurstofconcentrators die worden gebruikt voor het beluchten van tunnels, verborgen in dozen koekjes die vermoedelijk bestemd waren voor Palestijnen in Gaza.

Zaterdag 4 november 2023

>De president van Turkije, Erdogan, roept zijn ambassadeur in Israël terug en verbreekt de banden met de Israëlische premier Netanyahu. Netanyahu (Israël had zijn ambassadeur in Turkije al teruggeroepen om hem te beschermen tegen gewelddadige demonstranten).

>Iran probeert zelfmoordterroristen te rekruteren om doelen in Israël aan te vallen.

>De invasie van Gaza is extreem gewelddadig en kan maanden duren.

>Sommige Hamas-troepen doen zich voor als burgers en proberen Gaza uit te sluipen om niet door Israël gedood te worden.

Zondag 5 november 2023

>Israël's leger gaf de mensen in Gaza vandaag opening van 4 uur om Gaza Stad te verlaten en zuidwaarts te trekken in de Gazastrook. (Ze vroegen de mensen om te vertrekken zodat ze niet per ongeluk gedood zouden worden door de gevechten, verdwaalde bommen, enz.)

>Israëlische militairen zeiden dat ze Gaza in tweeën hebben gedeeld (Gaza noord en Gaza zuid).

>Israëlische troepen vonden een grote voorraad geweren, granaten, explosieven, zelfmoorddrones en raketten in een huis in het noorden van Gaza (het huis leek meer op een pakhuis dan op een huis).

>Israël vernietigde een wapenlaboratorium dat explosieven maakte in de buurt van het huis.

>Een nucleair aangedreven Amerikaanse onderzeeër, bewapend met nucleaire kruisraketten, is aangekomen in het Midden-Oosten.

Maandag 6 november 2023 (Dag 30 van de oorlog)

>Er zijn ongeveer 30 raketten vanuit Libanon afgevuurd op Israël en de IDF zegt dat het reageert met artillerievuur in de richting waar de raketten vandaan komen.

>Na hevige gevechten veroverde Israël een Hamas-compound, observatietorens, een trainingscentrum, terreurtunnels en doodde verschillende terroristen, waaronder verschillende Hamas-commandanten.

>Israëlische troepen waren tot diep in Gaza opgerukt.

Dinsdag 7 november 2023

>Israël lokaliseerde Hamas-terroristen in een gebouw bij een van de ziekenhuizen in Gaza. De Israëlische luchtmacht trof het gebouw aan en er waren verschillende grote secundaire explosies, wat erop wees dat Hamas veel wapens en explosieven opsloeg in de buurt van het ziekenhuis (het opslaan van wapens en explosieven in de buurt van een ziekenhuis is een schending van de Conventie van Genève en andere oorlogsregels).

>Israël ontdekte tunnelschachten bij een pretpark voor kinderen.

>Netanyahu zei dat er geen algemeen staakt-het-vuren in Gaza komt zonder vrijlating van de gijzelaars.

>Terroristen vallen aan binnen de Israëlische grenzen, waardoor de IDF hen moet aanvallen.

>Israëls ministerie van Defensie zei dat Israël nu een multi-front oorlog voert (mijn mening: Psa. 83; Jes. 17; en Ezech. 38-39 kunnen de vorm aannemen).

>Hezbollah heeft gedreigd zijn aanvallen op Israël te escaleren als Israël niet stopt met zijn aanvallen in de Gazastrook.

>In een uur tijd vuurde Hezbollah (en misschien Hamas) 30 raketten af vanuit Libanon op Israël (Israëlische jets sloegen terug).

>Israëlische troepen zijn het hart van Gaza binnengetrokken waar ze zoeken naar terroristen, hun tunnels, wapens en voorraden.

>Honderden, misschien wel duizenden Gazanen beginnen Gaza Stad te verlaten.

>Israël heeft tunnels blootgelegd en vernietigd onder een huis in een burgergemeenschap.

Woensdag 8 november 2023

>Terroristen in de Gazastrook hebben sinds 7 oktober 2023 meer dan 9.500 raketten op Israël afgevuurd, waardoor meer dan 7.000 Israëliërs gewond zijn geraakt (51 ernstig).

>Israël heeft voor de derde dag op rij een evacuatieroute geopend, maar zei dat de tijd begint te dringen voor mensen om te vertrekken (vandaag zijn er 50.000 vertrokken).

FYI: God stuurt niemand naar de hel (we zijn allemaal geboren met een zondige aard en voorbestemd om naar de hel te gaan omdat we zondigen), maar God heeft voor iedereen een manier (Jezus) voorzien om naar de hemel te gaan (en Hij is de enige manier om daar te komen; Johannes 14:6).

Tot slot, ben je klaar voor de Opname?

Als je klaar wilt zijn voor de Opname en naar de hemel wilt gaan, moet je opnieuw geboren worden (Johannes 3:3). God houdt van je en als je dat nog niet hebt gedaan, geef dan oprecht toe dat je een zondaar bent; geloof dat Jezus de maagdelijk geboren, zondeloze Zoon van God is die voor de zonden van de wereld stierf, werd begraven en uit de dood werd opgewekt; vraag Hem om je zonden te vergeven, je te reinigen, in je hart te komen en je Verlosser te zijn; vertel dan iemand dat je dit hebt gedaan.

Bron: Sound The Alarm :: By Daymond Duck - Rapture Ready