www.wimjongman.nl

(homepagina)


Vanuit Israël een bericht

()

15 oktober 2023

Een straal van 4 km vanaf de Libanese grens is nu officieel 'no go' zone. Vooral vandaag, maar ook gisteren zijn er meerdere raketten vanuit Zuid Libanon door Hezbollah op Israel afgeschoten. Israel schoot terug. Met een anti-tankrakket vanuit Libanon werd vandaag een Israelier gedood en drie mannen raakten gewond.

Het is een zorgwekkende ontwikkeling nu niet alleen het zuiden bestookt wordt, maar er ook toenemende dreiging is vanuit het noorden.

Het kan allemaal nog erger als Iran zich verder met deze oorlog gaat bemoeien. Vandaag dreigde ze dat er consequenties zullen komen als Israel niet stopt met het bombarderen van Gaza. Maar Israel laat zich niet intimideren en bestookte vannacht ook het vliegveld van Aleppo omdat er wapens vanuit Iran naar Syrie werden vervoerd. Hoe minder wapens er verschijnen in de buurt van de Golan hoe beter.

Israel zal voorlopig niet stoppen om de gegijzelden te traceren, te bevrijden en hamas volledig te verdrijven uit Gaza. Dat begon met het verwoesten van hun schuilplaatsen, hun officiele gebouwen en voorraadkamers, voor zover men die weet te vinden.

Opnieuw heeft Israel de Gazanen opgeroepen naar het zuiden te trekken zodat zij niet in de vuurlinie komen. Israel heeft de laatste dagen duizenden folders op de stad laten dwarrelen met daarop in Arabisch de oproep tot vertrek indien zij hun leven lief hebben. Inmiddels zijn circa 500.000-800.000 (moeilijk in te schatten) onderweg naar het zuiden, al probeert hamas hen tegen te houden om hen te gebruiken als menselijke schilden.

Israel pijn doen en bang maken is een doel met uiteindelijk de totale vernietiging. Uiteindelijk willen ze Jeruzalem volledig in Islamhanden. Dat hamasterroristen zichzelf fysiek met hun agressieve acties opofferen is een verheven doel voor hen. Dan worden zij shahids, martelaren, en zullen een geweldige toekomst hebben in de wereld na de dood, denken ze. Laat hen maar in de 'sprookjes van duizend en één nacht' geloven, Israel is met de realiteit bezig en de vraag komt ook op wat er na het verdrijven van hamas zou kunnen gebeuren. Hamas heeft nog vele sympasanten en er zijn vele anti-Israellanden en groeperingen. Een schoongeveegd Gaza lijkt mooi, maar lost niet wezenlijk de problemen op. Alleen de God van Israel/ Meshiach Jehoshua kan onzes inziens echte vrede brengen.

Ondertussen is er wereldwijd maar liefst een 1200% stijging van antisemitisme, lazen we in de Jerusalem Post en op social media is er behalve liefde voor Israel ook enorm veel haatgespui. Nu Israel verwoesting aanbrengt is de publieke opinie bij velen aan het veranderen naar sympathie voor de Gazanen en begrip voor hamas.

Israel zou duizenden folders over zich heen moeten zien dwarrelen met de oproep om alleen de God van hun voorvaderen in oprechtheid aan te roepen. Laat er een opwekking komen onder het volk. Onze dochter zei gisteren dat opvallend vaak in gesprekken in het leger nu de term be'ezrat haShem' (met de hulp van de Heer/de Naam' ) wordt gebruikt. Laat het gebeuren dat het volk zoals destijds bij de Sinai colectief zegt: na'aseh ve'nishmah, we zullen (naar uw woorden) doen en luisteren! Maar Israel wil zo graag zijn als de wereld. Niet anders, niet apart gezet. Ik kan niet voor het gehele volk spreken maar velen denken nog zo... Tel Aviv, de stad die wereldwijd voorop liep om de gehele stad in de maand juni te versieren met regenboogvlaggen en kleuren. Díe vrijheid moest er zijn, werd min of meer opgelegd want alleen als je kleurenblind was zag je die regenboogvlaggen niet.

En onlangs, op Grote Verzoendag, mochten joden, religieuze, traditionele en seculiere, niet gezamelijk op een traditionele wijze, mannen gescheiden van vrouwen, de verootmoedigingsgebeden bidden en werd de dienst in het centrum van Tel Aviv wreed verstoord!

We hebben ook geen goed woord over, het is al eerder gezegd, voor het New Age festival in Re'im, op Simchat Torah, waar bhoedda centraal stond in plaats van Gods wonderbaarlijke liefdevolle Torah/Onderwijzing.

Iedere stad en plaats in het land heeft zo zijn/haar zonden en we hopen dat Israel gereinigd mag worden en tot bekering komt tot de enige ware Verlosser.

Bid voor het volk, voor de soldaten, voor de ouders die zo bezorgd zijn, voor de gegijzelden, voor de regering, voor de dieren die verward loslopen, zoekend naar hun baasjes. Er is ook erg veel dierenleed rondom de Gazastrook omdat de mensen moesten vertrekken of zijn vermoord. Bid voor voldoende voorraden voor alles wat maar kan helpen zodat deze oorlog spoedig tot een goed einde komt.
Bid voor de spoedige komst van Jehoshua haMashiach