www.wimjongman.nl

(homepagina)


Canadese schoolbibliotheken moeten alle boeken verwijderen die voor 2008 zijn uitgegeven

Door Ken Ham - 29 september 2023

()

Ik heb keer op keer gezegd dat "inclusiviteit" alles anders betekent dan iedereen erbij betrekken - het betekent het tolereren, promoten en vieren van één standpunt en het uitsluiten van alle andere. Dit werd weer eens aangetoond door een beslissing van een schooldistrict in Ontario, Canada, die schoolbibliotheken opdroeg om "alle boeken [gepubliceerd] vóór 2008 te verwijderen" in de naam van "gelijkheid" en "inclusiviteit".

Ja, het is heel ironisch dat in naam van inclusie grote delen van de literatuur - waaronder veel van de bekendste en meest geliefde literatuur - werden verwijderd uit de schoolbibliotheken van het Peel District Schoolbestuur. En het resultaat was lege planken!

Blijkbaar begon dit eliminatieproces afgelopen lente in opdracht van de minister van Onderwijs, Stephen Lecce. Vanwege de publieke verontwaardiging heeft hij nu "een verklaring uitgegeven waarin hij de verwijdering van de boeken veroordeelt en het schoolbestuur oproept om het proces onmiddellijk te stoppen". Naar verluidt ging dit specifieke schooldistrict te ver met de richtlijn van Lecce, omdat scholen alleen verondersteld werden om:

Voornamelijk boeken te beoordelen die in 2008 of eerder zijn gepubliceerd. Bibliothecarissen moesten onderzoeken of de boeken "antiracisme, culturele responsiviteit en inclusiviteit bevorderen".

Verder moesten ze onderzoeken of de boeken en andere bronnen de "diversiteit van studenten" weerspiegelen. Als de boeken ongeschikt werden bevonden voor de bibliotheek, moesten ze van school worden verwijderd.

Dus elk boek van voor 2008 hoeft niet weg, maar de boeken die geen "antiracisme" (wat eigenlijk gewoon racisme is!), "culturele responsiviteit", "inclusiviteit" en "diversiteit" promoten moeten weg. Maar wie bepaalt wat er bedoeld wordt met deze termen? En is het echt "divers" en "inclusief" om alle boeken te elimineren die het niet eens zijn met het heersende standpunt van 2023? Het is allemaal volslagen onzin! We moeten het noemen zoals het is - het is absurd.

Helaas zullen we, naarmate onze cultuur verder afdrijft van het fundament van Gods Woord, alleen maar een toename zien van deze onderdrukking van standpunten die niet overeenkomen met het heersende verhaal. Maar wat er ook gebeurt in onze cultuur, onze plicht als christenen blijft dezelfde:

  • Verkondig het evangelie (Marcus 16:15).
  • Doe de zaken van de koning (Lucas 19:13).
  • Strijd voor het geloof (Judas 1:3).
  • Verdedig de hoop die we hebben (1 Petrus 3:15).
  • Maak discipelen (Matteüs 28:19).
  • God liefhebben en onze naaste (Matteüs 22:37-39).
  • Gods geboden gehoorzamen (Matteüs 28:20).
  • Kijk reikhalzend uit naar zijn terugkeer (Openbaring 22:20)!

Dus laten we dit allemaal gaan doen terwijl we onze Heer proberen te dienen te midden van de donkere wereld waarin we leven.

Ken Ham is auteur, spreker en de oprichter en CEO van Answers in Genesis en de twee populaire attracties: het veelgeprezen Creation Museum en de internationaal bekende Ark Encounter.

Bron: Canadian School Libraries Directed To Remove All Books Published Before 2008 | Harbingers Daily