www.wimjongman.nl

(homepagina)


Wie bestuurt de wereld? 8 resultaten van de WEF-bijeenkomst van deze week

Terwijl het World Economic Forum vandaag zijn weeklange jaarlijkse bijeenkomst van bijna 3000 politieke, zakelijke, media- en academische elites afrondde, identificeerde The Defender acht belangrijke conclusies op basis van nieuwsberichten en commentaren van deelnemers en aanwezigen.

20 januari 2023 - Door Dr. Michael Nevradakis

Terwijl het World Economic Forum (WEF) vandaag zijn jaarlijkse bijeenkomst van bijna 3.000 politieke, zakelijke, media en academische elites afsloot, bleven de mainstream media de bijeenkomst prijzen, terwijl onafhankelijke media de agenda van het WEF en zijn promotors onder vuur namen.

De Associated Press (AP) beschreef de bijeenkomsten in Davos, Zwitserland, als het aanpakken van "dringende mondiale problemen", terwijl ze tegelijkertijd het "doelwit zijn van bizarre beweringen van een groeiend koor dat gelooft dat het gaat om een groep elites die gebeurtenissen manipuleren tot hun eigen voordeel".

Onder die critici was Twitter-eigenaar en CEO Elon Musk, die reageerde op een tweet: "Het WEF wordt steeds meer een ongekozen wereldregering waar het volk nooit om heeft gevraagd en die het ook niet wil."

Musk plaatste een online peiking - die 2,42 miljoen stemmen opleverde - waarin hij vroeg of "Het World Economic Forum de wereld zou moeten controleren." Zesentachtig procent van de respondenten zei "nee."

De Defender deed woensdag verslag van de eerste dagen van de bijeenkomsten. Dit artikel somt acht belangrijke bevindingen van Davos op - en waarom ze belangrijk zijn.

De Amerikaanse pers maakt haar jaarlijkse bedevaart om te knielen voor Bill Gates en Klaus Schwab en krijgt haar marsorders van de miljardairs.https://t.co/1Xe6JoETeL

- Robert F. Kennedy Jr (@RobertKennedyJr) 18 januari 2023

Wereldelites willen echt vaccinpaspoort

Een van de voorstellen die dit jaar de meeste aandacht kregen op de WEF-bijeenkomst kwam van de in opspraak geraakte voormalige Britse premier Tony Blair, nu uitvoerend voorzitter van het Tony Blair Institute for Global Change.

Blair stelde de ontwikkeling van een "nationale digitale infrastructuur" voor en zei: "We moeten landen helpen een nationale digitale infrastructuur te ontwikkelen die ze bij deze nieuwe vaccins nodig zullen hebben" - een uitspraak die sterk suggereerde dat er "nieuwe vaccins" op komst zijn en dat we die "nodig" zullen hebben.

Blair zei ook:

"Je moet weten wie wel en wie niet gevaccineerd is. Sommige van de vaccins die in de toekomst komen, zullen meerdere inentingen bevatten.

"Dus [voor vaccins] moet je - om redenen die te maken hebben met gezondheidszorg in het algemeen, maar zeker voor pandemieën - een goede digitale infrastructuur hebben en de meeste landen hebben die niet."

Zoals eerder gemeld door The Defender, onderschreef Blair de "Good Health Pass", een digitaal vaccinpaspoort gelanceerd door ID2020, een samenwerking tussen Mastercard, de Internationale Kamer van Koophandel en het WEF.

Leden van de Good Health Pass Collaborative zijn onder meer Accenture, Deloitte en IBM, terwijl algemene partners van ID2020 Facebook en Mastercard zijn.

Tot de oprichtingspartners van ID2020 behoren Microsoft, de Rockefeller Foundation, Accenture, GAVI, The Vaccine Alliance (een kernpartner van de Wereldgezondheidsorganisatie, of WHO), UNICEF, de Bill & Melinda Gates Foundation en de Wereldbank.

Wereldwijde 'leiders' blijken helderziend te zijn

Op het gebied van ziekten waarschuwde WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus dat "een heropleving van tuberculose op komst is ... vroeger of later".

Verklaringen als die van Tedros lijken op de hoogte te zijn van toekomstige ontwikkelingen. Dit was de norm bij eerdere WEF-bijeenkomsten - en het was ook dit jaar weer het geval.

Onderzoeksjournalist Jordan Schachtel wees erop dat "Event 201, de pre-pandemische coronavirussimulatie, werd aangekondigd op een WEF-conferentie in Davos in 2019."

Evenzo zei Lawrence "Larry" Summers, die tussen 1999 en 2001 minister van Financiën van de VS was en van 2009 tot 2010 directeur van de Nationale Economische Raad, dit jaar dat "de kans volgens mij beter dan 50-50 is" dat "er binnen de komende 15 jaar een probleem op COVID-schaal zal zijn."

Summers maakte deze opmerkingen als onderdeel van een panel, "Global Economic Outlook: Is dit het einde van een tijdperk?", waarbij onder anderen Kristalina Georgieva, directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), en Christine Lagarde, voormalig directeur van het IMF en huidig president van de Europese Centrale Bank, aanwezig waren.

Tijdens een persconferentie presenteerden de functionarissen het rapport "Global Cybersecurity Outlook 2023" van het WEF, waarin een "catastrofale cybergebeurtenis" wordt voorspeld die "waarschijnlijk in de komende twee jaar" zal plaatsvinden.

Dit zijn mensen die erg hoog over zichzelf denken

Uit verklaringen van de oprichter en uitvoerend voorzitter van het WEF, Klaus Schwab, en deelnemers aan de WEF-bijeenkomst blijkt ook hoe de "elite" deelnemers aan de bijeenkomst lijken te geloven dat zij de zelfbenoemde redders - of heersers - van de wereld zijn.

In een interview met India Today, dat dit jaar twee deelnemers naar de WEF-bijeenkomst stuurde, zei Schwab dat de wereld binnenkort niet langer zal worden geregeerd door grootmachten als de VS, maar door "stakeholders" van het WEF, zoals BlackRock en Bill Gates.

Tijdens een andere zitting sprak Bilawal Bhutto Zardari, minister van Buitenlandse Zaken van Pakistan wiens moeder, Benazir Bhutto, vroeger premier van het land was, over een "nieuwe wereldorde" die wordt belemmerd door "hyper-partijdigheid".

Tijdens hetzelfde panel zei de Sloveense minister van Buitenlandse Zaken Tanja Falon: "Er zijn landen die hun nationale belangen respecteren en verder gaan dan de regels", verwijzend naar de "mondiale regels".

En speciaal presidentieel gezant voor het klimaat John Kerry zei tegen de platforms: "We zijn een selecte groep mensen" die "in een kamer zitten en samenkomen en daadwerkelijk praten over het redden van de planeet."

WEF-deelnemers nemen beslissingen in 'lock step' - geen debat, a.u.b.

Schachtel merkte op dat op de bijeenkomsten van het WEF "conformiteit vereist is en dat debat een zonde is die kan worden geschrapt."

Hij werkte dit punt uit in een recente blogpost en beschreef de WEF-bijeenkomsten als "een versterkte echokamer waarin er één probleem is, één doelstelling en slechts één oplossing," in plaats van een "plaats voor een gezond, robuust debat."

Schachtel schreef:

"Ongeacht wie deze panels en toespraken bevolken, of het nu uitgenodigde bedrijfsmedia zijn, regeringsfunctionarissen, en/of bedrijfsleiders, er wordt nooit een duidelijk verschil van mening geuit.

"De waarheid is dat het WEF en de leiders de voorkeur geven aan conformiteit boven debat. In feite wordt debat actief ontmoedigd, en als je over de schreef gaat - via een narratieve schending - is dat reden voor permanente verwijdering uit Club Davos."

Journalist en auteur Walter Kirn tweette soortgelijke gevoelens:

Wat mij het meest opvalt aan het WEF is hoe weinig onenigheid er is. De grootste zaken op aarde staan op het spel (zogenaamd) en toch discussiëren de deelnemers niet. Ze debatteren niet. Alle punten lijken zelfvoldaan. Het is een ego orgie, een grote zelfvoldane wederzijdse betasting.

- Walter Kirn (@walterkirn) 19 januari 2023

Journalist Jack Pobosiec zei dat de "WEF/WHO en de Davos mentaliteit essentieel is om te begrijpen [omdat] dit de mentaliteit is die onze wereld hier in het Westen regeert. Een groot deel van onze leiders, zelfs tot op lager niveau, onderschrijft de wereldwijd gehomogeniseerde en technocratische visie op de wereld. Zie dit niet over het hoofd."

Ze willen je doen geloven dat er een digitale oplossing is voor (bijna) elk probleem.

De jaarlijkse bijeenkomsten van het WEF staan bekend om hun promotie van technocratie, en de bijeenkomst van dit jaar zette die trend voort.

Een voorbeeld hiervan was een sessie getiteld "Improving Livelihoods with Digital ID", waarin "een internationaal ID-beleid om financiële, sociale en gezondheidsgelijkheid te realiseren door middel van digitale identificatie" werd gepromoot.

Volgens journalist Andrew Lawton werd dit panel "niet gestreamd en was het niet toegankelijk voor de pers." Het panel bestond uit deelnemers van de Global Digital Policy Incubator, Hedera, de Dubai Future Foundation en DataKind.

Tijdens een andere sessie voorspelden panelleden dat "mensen binnenkort geïmplanteerde hersentechnologie zullen omarmen zodat ze 'complexe gedachten kunnen decoderen'", en voegden eraan toe dat "neurosignalen kunnen worden gebruikt voor biometrie" en dat hoe breder de neurotechnologie wordt ingevoerd, hoe meer gegevens over mensen kunnen worden verzameld.

Abdulla Al-Swaha, minister van Communicatie en Informatietechnologie van Saoedi-Arabië, vertelde de aanwezigen in Davos dat zijn land "de metaverse technologie omarmt [die] reeds zijn milieuvoordelen heeft laten zien bij de planning en ontwikkeling van enkele van de grootste projecten van het Koninkrijk".

Het WEF is een voorstander van de metaverse, zoals eerder gemeld door The Defender.

Ze willen veranderen wat je denkt, en hoe je leeft.

Veel van de deze week gepresenteerde voorstellen zullen noodzakelijkerwijs grootschalige veranderingen in de levenswijze en gewoonten van mensen met zich meebrengen.

In een voorbeeld van het gedragspsychologische concept van "nudging" pleitte Maarten Wetselaar, CEO van Cepsa, voor "veel hogere koolstofprijzen" om "datgene wat je probeert te vermijden duur te maken en datgene wat je probeert op te bouwen te subsidiëren". Hij noemde dit een "zeer kapitalistische ingreep".

Lawton merkte op dat het misschien vreemd lijkt dat een olie- en gasdirecteur "zo enthousiast is over de overgang van olie en gas", maar dat Cepsa "ook betrokken is bij groene waterstof en duidelijk het teken aan de wand ziet en enkele van die subsidies wil waar Wetselaar om vraagt."

De Australische mijnbouwdirecteur Andrew Forrest sprak zich uit voor "nul-emissies, niet alleen netto-nul-emissies", en zei dat dit mogelijk is met bestaande technologie: "zon, wind, batterijen, groene waterstof."

Het concept "15-minuten stad", waar mensen autoloos zullen zijn, werd ook aangeprezen, terwijl een lid van de Zwitserse Groene Partij opriep tot "het straffen van bedrijven die zich niet aan klimaatovereenkomsten houden". Er werd ook een "5-minuten stad" voorgesteld, die voor 100% op zonne- en windenergie zou draaien.

Vlees - of het ontmoedigen van de consumptie ervan - stond ook op de agenda. Jim Hagemann Snabe, voorzitter van Siemens, zei: "Als een miljard mensen stoppen met het eten van vlees, zeg ik je, dan heeft dat een grote impact. Het heeft niet alleen een grote impact op het huidige voedselsysteem, maar het zal ook de aanzet geven tot innovatie van voedselsystemen." Snabe pleitte ook voor synthetisch vlees.

@joerogan chat met 4e generatie boer Will Harris van @whiteoakpasture over wat de industriële landbouw fout doet en hoe regeneratieve landbouw het kan oplossen.https://t.co/uhJ36Vyybu

- Robert F. Kennedy Jr (@RobertKennedyJr) 30 november 2022

De mondiale elite houdt niet van vrije meningsuiting of publieke opinie

De deelnemers aan de bijeenkomst van dit jaar gaven ook blijk van minachting voor het vrije woord.

VN-secretaris-generaal António Guterres zei bijvoorbeeld:

"Politici moeten begrijpen dat we soms voor dit soort uitdagingen staan. Het is beter om vandaag beslissingen te nemen die uiteindelijk niet populair [sic] zullen zijn, maar wel essentieel, om de publieke opinie zelf vorm te kunnen geven."

In een ander panel zei Stéphane Bancel, CEO van Moderna, dat de "pandemie nog steeds aan de gang is" en was hij kritisch over het wetenschappelijke, politieke en publieke debat over de COVID-19 vaccins.

In antwoord op een vraag van Sasha Vakulina, een Oekraïense journalist die voor het Europese nieuwsnetwerk Euronews werkt, die "de omvang van deze desinformatie over vaccinatie" als "overweldigend" omschreef, zei Bancel:

"In sommige landen zag je een wetenschappelijk debat op TV, op prime time, dus je kunt je voorstellen dat sommige mensen bang waren.

"Je zag de verschillen in landen waar alle partijen zouden zeggen, weet je, deze zijn goedgekeurd door de regelgevers, er zijn klinische studies gedaan, je moet je vaccins krijgen".

"De sociale media was gewoon verschrikkelijk, gewoon verschrikkelijk. Je kon sommige landen zien waar je wetenschappelijk debat en politiek debat en sociale media had ... die drie dingen en de vaccinatiegraad was heel erg laag."

Hierop antwoordde Vakulina simpelweg: "absoluut".

In hetzelfde panel zei Michelle Williams, decaan van de Harvard T.H. Chan School of Public Health: "In een diverse samenleving heb je lagen en lagen van communicatoren en verschillende stijlen en manieren van communiceren nodig."

Williams zei dat regeringen "op een respectvolle manier moeten samenwerken om de juiste boodschap en boodschapper te vinden om de verandering echt te bevorderen".

Seth Berkley, CEO van het aan Gates gelieerde GAVI, The Vaccine Alliance, zei:

"Het was verbazingwekkend hoeveel verkeerde informatie er was, en die informatie ging vervolgens rechtstreeks naar de rest van de wereld ... de manier waarop we normaal gesproken omgaan met verkeerde informatie is dat we de lokale chef, de lokale religieuze leider, de lokale gezondheidswerkers die worden vertrouwd, maar ineens hebben ze zoiets van, 'maar kijk eens wat er in Duitsland of in de VS of op andere plaatsen gebeurt, en dit is wat ik in mijn sociale media krijg,' en dat is een echt probleem geweest.

"Dus het vertrouwen gaat nog breder. We vertrouwen de instellingen niet. We hebben verkeerde informatie, en het wordt erger, niet beter."

In een andere sessie zei Albert Bourla, CEO van Pfizer, dat COVID-19 vaccins "gepolitiseerd" werden omdat mensen zich afvroegen of ze werkten, en dat deze vraagstelling ons "voortdurend in de weg zat."

Ook Erik Brynjolfsson, professor en senior fellow bij het Stanford Institute for Human-Centered AI [kunstmatige intelligentie], uitte zijn bezorgdheid over de stroom van zogenaamde "polariserende informatie". Hij besprak ook het belang van het communiceren van de "waarheid aan de juiste mensen".

Dame Melanie Dawes, hoofd van de Britse toezichthouder voor telecommunicatie en radio en televisie, verdedigde "vrije en openhartige gesprekken over elk onderwerp", maar nuanceerde die uitspraak door te zeggen: "Nou, er zijn soms gevallen waarin we een onderzoek instellen, maar ... laten we zien hoe dat gaat."

Dit zijn mensen die niet doen wat ze zeggen.

De "kosten van levensonderhoud"-crisis was een groot thema op de bijeenkomst van dit jaar. Maar bij paneldiscussies zoals "Stemming van de kosten van levensonderhoud" waren deelnemers zoals Gita Gopinath, de eerste adjunct-directeur van het IMF - een instelling die bekend staat om het opleggen van bezuinigingsmaatregelen wereldwijd.

Journalist James Melville schreef over dit thema:

"Miljoenen mensen lijden onder de gevolgen van de crisis van de kosten van levensonderhoud. Maar wanneer zij onze mondiale elites hun macht en controle zien uitdragen op het WEF/Davos, is het geen verrassing dat de mensen zich rechteloos en vergeten voelen."

En journalist Michael Shellenberger merkte op dat het WEF, hoewel het beweert te pleiten voor meer transparantie en openheid van zaken door bedrijven, zeer geheimzinnig doet over zijn eigen financiële onthullingen.

Volgens het WEF "vereist de Zwitserse wet geen financiële rapportage voor stichtingen", hoewel in het jaarverslag van het WEF van 2022 staat dat een deel van de portefeuille wordt beheerd door Al Gore's Generation Investment Management.

Lawton merkte op dat de bijeenkomsten van het WEF werken volgens het "geld-voor-toegang"-model, waarbij bedrijfsleiders naar verluidt 250.000 dollar betalen om deel te nemen, hoewel politici gratis deelnemen. Dit komt bovenop de jaarlijkse lidmaatschaps- en partnerschapskosten van het WEF die oplopen tot 650.000 dollar.

Volgens Lawton functioneert de WEF-bijeenkomst ook naast een soort kastensysteem, waarbij "je waarde in Davos niet wordt bepaald door je nettowaarde maar door de kleur van je badge", aangezien de toegang tot bepaalde ruimtes verboden is voor mensen met de "verkeerde" kleur.

En terwijl de deelnemers beweren bezig te zijn met het redden van de wereld, merkte Greenpeace op dat de deelnemers "in drommen privéjets" arriveerden. The Guardian meldde dat de uitstoot van privéjets tijdens de WEF-bijeenkomst van 2022 verviervoudigde.

Een deelnemer, geïnterviewd door onafhankelijk journalist Savanah Hernandez, rechtvaardigde het uitgebreide gebruik van privéjets in deze termen: "Ik denk dat het belangrijker is welke beslissingen hier worden genomen dan hoe de mensen hier komen, met het vliegtuig of met de trein," terwijl een chauffeur voor VIP's in Davos onthulde dat, voor dergelijke figuren, "ik geen elektriciteitsauto kan rijden."

Ondanks de agenda van het WEF om de vleesconsumptie te verminderen, merkte Hernandez op: "Alle aanwezigen in de eetzalen eten VLEES. Ook de hors d'oeuvres die op feestjes aan de WEF-deelnemers worden geserveerd bevatten VLEES." [aanhalingstekens zijn origineel]

En volgens Lawton genoten de aanwezigen van "wijn en hors d'œuvres" terwijl ze "voedselonzekerheid in Afrika" bespraken.

De standpunten en meningen in dit artikel zijn die van de auteurs en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Children's Health Defense.

Michael Nevradakis, Ph.D., gevestigd in Athene, Griekenland, is een senior verslaggever voor The Defender en maakt deel uit van de rotatie van gastheren voor CHD.TV's "Good Morning CHD".

Bron: Who’s Running the World? 8 Takeaways From This Week’s WEF Meeting • Children's Health Defense