www.wimjongman.nl

(homepagina)
"Want de essentie van profetie is het geven van een duidelijk getuigenis voor Jezus." Openbaring 19:10 (NLT)

De Top 3 Profetische nieuwskoppen van 2022

Door Britt Gillette - 2 Januari 2023

Het nummer één teken van de wederkomst is de samenkomst van alle tekenen waarvan Jezus en de profeten zeiden dat ze ernaar moesten uitkijken. Jezus zei: "Wanneer je al deze dingen ziet plaatsvinden, kijk dan op! Uw heil nadert" (Lucas 21:28). Wat zijn de dingen die Jezus en de profeten zeiden te verwachten? Israël terug in het land (Jeremia 23:7-8)... Het Joodse volk terug in controle over Jeruzalem (Lucas 21:24)... Het Evangelie dat aan de hele wereld wordt verkondigd (Matteüs 24:14)... En meer. Vandaag zien we deze tekenen. Omdat we ze zien, kunnen we erop vertrouwen dat we in het seizoen van Zijn wederkomst leven. Maar Jezus noemde ook andere tekenen. Dat deden de profeten ook. En die tekenen zien we ook.

Gedurende een groot deel van 2022 leken we elk moment op het punt te staan de gebeurtenissen van Openbaring 6 te zien beginnen met de reële mogelijkheid van een wereldwijde oorlog (Openbaring 6:4), wereldwijde hyperinflatie (Openbaring 6:6), en grootschalige hongersnood door een escalerende voedselcrisis (Openbaring 6:8). Wat waren, nu 2022 ten einde loopt, de grootste profetische nieuwsberichten? Hieronder volgt een lijst van wat volgens mij de top drie was:

1) Oorlogsgeruchten

Jezus zei dat geruchten van oorlog vooraf zullen gaan aan Zijn terugkeer (Matteüs 24:6). 2022 bracht oorlog tussen Rusland en Oekraïne, maar ook talloze geruchten over een escalerend conflict met de NAVO en geruchten over oorlog in andere delen van de wereld. In september blies iemand de Nord Stream 1 en Nord Stream 2 pijpleidingen op in wat beschouwd moet worden als een grote oorlogsdaad. In voorgaande jaren zou het dat zijn geweest. Maar in 2022 bracht het slechts een paar dagen door in de nieuwscyclus van de westerse media voordat het vrijwel vergeten werd. Ondertussen gingen de Verenigde Staten en de NAVO door met het leveren van wapens en inlichtingen aan Oekraïne. Erger nog, sommige rapporten beweerden dat de NAVO troepen op de grond had in Oekraïne.

Al deze ontwikkelingen verhoogden de spanningen en leidden tot geruchten over een escalerend conflict dat de NAVO in een totale oorlog met Rusland zou storten en tot een nucleaire uitwisseling zou leiden. Hoe erg werd het? Hoewel het niveau van de Amerikaanse defensieparaatheid (DEFCON) niet openbaar is, schatten sommigen dat we al bijna heel 2022 op DEFCON 3 zitten - een niveau dat in de geschiedenis slechts drie keer is bereikt. Geen van die eerdere gevallen duurde langer dan een paar dagen, maar sommigen schatten dat we al sinds 28 februari op DEFCON 3 staan. Dit is de langste periode van verhoogde paraatheid in de meer dan zes decennia dat het waarschuwingssysteem bestaat. Dit betekent dat we dichter bij een kernoorlog zijn dan we ooit geweest zijn in de periode na de Tweede Wereldoorlog.

Maar het conflict tussen Rusland en Oekraïne is niet de enige bron van oorlogsgeruchten. Taiwan leeft al 2022 onder de dreiging van een dreigende Chinese invasie. Keer op keer heeft China schepen naar nabijgelegen wateren en oorlogsvliegtuigen naar het Taiwanese luchtruim gestuurd. De Amerikaanse voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, maakte een provocerende reis naar Taiwan, en de Verenigde Staten dreigden militair te reageren op elke Chinese agressie.

Ondertussen blijven we geruchten horen over oorlog in andere delen van de wereld - Israël/Iran, India/China, Noord-Korea/Zuid-Korea, en talloze andere plaatsen. Alleen al het aantal mogelijke conflicten tussen grootmachten, waarvan vele gewapend met kernwapens, maakt dit aantoonbaar tot de gevaarlijkste tijd sinds de Tweede Wereldoorlog.

2) Inflatie

De prijsinflatie heeft de wereld in 2022 hard getroffen. Wereldleiders gaven de schuld aan de inval van Rusland in Oekraïne, en dat speelde inderdaad een rol in een deel van de inflatie. Maar slecht overheidsbeleid en het drukken van valuta waren de echte boosdoeners. Pandemische lockdowns veroorzaakten grote verstoringen in de toeleveringsketen, en stimuleringsprogramma's van de overheid pompten valuta in elke hoek van de economie. Hoeveel stimulans werd er gecreëerd? In de Verenigde Staten werd in de afgelopen 3 jaar meer dan 40% van alle bestaande dollars gecreëerd. Meer valuta eenheden voor minder goederen en diensten leiden onvermijdelijk tot hogere prijzen, en dat is wat we zagen in 2022.

In Europa hebben decennia van slechte planning en naïef energiebeleid geleid tot een stijging van de elektriciteits- en aardgasprijzen. In sommige gevallen stegen deze prijzen wel 20 keer ten opzichte van een jaar eerder. Dit had gevolgen voor de hele Europese industrie, waardoor de productie van energie-intensieve producten afnam en veel bedrijven hun deuren moesten sluiten. Bij één energie-intensief product, kunstmest, werd de productie sterk ingekrompen omdat Europese bedrijven niet langer concurrerend geprijsde producten konden aanbieden op de wereldmarkt. Het lagere aanbod verhoogde de wereldprijs van kunstmest en het resultaat zal waarschijnlijk hogere voedselprijzen zijn in de komende jaren, omdat minder kunstmest leidt tot lagere gewasopbrengsten.

Bovendien geloof ik dat we getuige zijn van een ineenstorting van het petro-dollar systeem dat de afgelopen vijftig jaar de wereldhandel heeft gedomineerd. In feite geloof ik dat 2022 aangeeft dat we in de laatste dagen van het fiat geldsysteem zitten. De wereld wordt wakker en ziet dat stukjes papier en elektronische enen en nullen niet dezelfde waarde hebben als tastbare zaken als olie, aardgas, hout, aluminium, koper, goud en zilver. De BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) hebben te kennen gegeven een alternatief te willen ontwikkelen voor het Amerikaanse SWIFT-betalingssysteem, alsook een op grondstoffen gebaseerde munt om de Amerikaanse dollar uit te dagen. Naarmate 2022 zijn einde nadert, hebben nog tal van andere landen belangstelling getoond voor toetreding tot de BRICS-coalitie. Onder hen bevinden zich enkele van de belangrijkste producenten van olie en aardgas ter wereld - Nigeria, Iran, Argentinië, Algerije, Kazachstan, Indonesië en Saoedi-Arabië. Als zij slagen, en BRICS creëert zijn eigen door grondstoffen gedekte munt als alternatief voor de Amerikaanse dollar, zal dat de Amerikaanse dollar vernietigen en zullen de meeste fiatvaluta's van de wereld in waarde dalen.

3) Digitale valuta van de centrale bank

In 2022 verzonden regeringen over de hele wereld hun steun voor een CBDC (Central Bank Digital Currency). De Bank of International Settlements kondigde aan dat 9 van de 10 centrale banken ter wereld digitale valuta onderzochten, en dat meer dan de helft CBDC's ontwikkelde of experimenteerde met de invoering ervan.

Zo kondigde de Federal Reserve Bank of New York medio november een 12 weken durend proof-of-concept project aan om "de haalbaarheid te onderzoeken van een interoperabel netwerk van grootschalig digitaal geld van centrale banken en digitaal geld van commerciële banken". Zij zijn niet de enigen. Half december werd bekend dat de Bank of England "raadplegingen zal beginnen over het ontwerp van een CBDC (Central Bank Digital Currency) die zou fungeren als een digitale versie van het Britse pond". Ondertussen kondigde de Reserve Bank of India de tweede testfase van haar eigen CBDC aan. Na het succesvol uitvoeren van een proefprogramma op groothandelsniveau, kondigden ze aan dat ze de digitale roepie nu gaan testen in een retailomgeving.

Ondertussen leidde de ondergang van cryptocurrency exchange FTX tot oproepen van politici over de hele wereld voor meer regulering van digitale valuta. Senator Elizabeth Warren uit Massachusetts heeft met een beroep op het witwassen van geld gezworen de hele crypto-industrie aan te pakken. U kunt er zeker van zijn dat welke wetgeving dan ook de CBDC's ten goede zal komen, ten koste van gedecentraliseerde alternatieven zoals Bitcoin.

Wat te verwachten in 2023

Verwacht dat deze trends zich in 2023 zullen voortzetten. Wat zal 2023 brengen? We kunnen slechts gissen, maar ik denk dat de kans groot is dat we een wereldwijde financiële crisis, de ineenstorting van een belangrijke marktvaluta, grootschalige hongersnood en sociale onrust zullen zien. In mijn laatste video ga ik hier dieper op in. Al meer dan vijftig jaar zijn alle belangrijke valuta's ter wereld fiat valuta's - wat betekent dat ze geen intrinsieke waarde hebben of aanspraak maken op iets van waarde. Ze hebben alleen koopkracht omdat mensen dat geloven. Dat geloof zal in 2023 aanzienlijk afbrokkelen.

Combineer deze ontwikkelingen met talloze andere die in de Bijbel worden voorspeld, en we weten dat de Opname, de Verdrukking en de Wederkomst nu dichterbij zijn dan ooit tevoren. Daarom is de terugkeer van onze Verlosser de belangrijkste gebeurtenis waarop u zich moet richten. Nu we een nieuw jaar ingaan, zeggen alle tekenen ons: "Jezus komt!"

Bron: The End Times Bible Prophecy Newsletter, December 2022