www.wimjongman.nl

(homepagina)


Een atheïstische marxistische agenda neemt een groot deel van onze politiek over, maar God heeft de uiteindelijke controle

13 September 2023

()

Als je net als ik bent, voel je veel stress, frustratie en teleurstelling over de op hol geslagen politiek van Amerika. Dit is wat ik weet:

1. Geweld is slecht, kwetsend en schadelijk voor de eigen zaak. Ik verafschuw het.

2. Ik zou op dit moment niet te veel tv-nieuws moeten kijken of meer aandacht moeten besteden aan berichten op sociale media, want wat er wordt gemeld weerspiegelt niet helemaal wat er echt is gebeurd. Alles wordt voor ons geïnterpreteerd door de lens van een bevooroordeelde media. Afwijkende perspectieven op belangrijke verhalen worden vaak helemaal de kop ingedrukt. Verkeerde conclusies worden aan het publiek opgedrongen, terwijl de waarheid is dat er geen einde komt aan de slechte acteurs en dat er genoeg schuldigen zijn in alle richtingen.

3. Voorlopig kies ik ervoor om geen enkele politicus te geloven. Noch de meeste media. Noch Big Tech. Vooral Big Tech niet. Zo cynisch als ik ben over secularisme, zelfs ik ben verbaasd over de openheid en snelheid waarmee Big Tech de conservatieve stemmen in onze samenleving uitroeit. Mediaplatforms hebben bijvoorbeeld het incident in het Capitool van 2021 aangegrepen als excuus om miljoenen stemmen het zwijgen op te leggen. Door hun monopolie hebben ze de vrijheid van meningsuiting virtueel in de tang. Dit is heel verkeerd. Het zou ons allemaal bang moeten maken.

Ik ben geen voorstander van een politiek standpunt. Mijn zorg gaat uit naar de boodschap van het Evangelie en naar een bijbels wereldbeeld. Als Big Tech de macht heeft om politieke standpunten te onderdrukken, hoe snel zal het dan beginnen met het onderdrukken van geestelijke Waarheid? Despoten van alle tijden hebben geprobeerd om het Evangelie het zwijgen op te leggen. Hoe vaak in de geschiedenis zijn Bijbels niet verboden en verbrand? Dit is niet nieuw, maar onze technologie heeft deze inzet verhoogd.

Maar het Woord van God kan niet worden geketend. Toen de apostel Paulus in de gevangenis werd gegooid en ter dood werd veroordeeld voor zijn geloof, putte hij moed uit de wetenschap dat het Evangelie niet onderdrukt kon worden. De Bijbel is beter, waarachtiger, luider en veel duurzamer dan alle culturele despoten die de Bijbel het zwijgen willen opleggen. Nadat zij dood en verdwenen zijn, zal de Bijbel standhouden.

Er zijn miljoenen manieren om te communiceren. Als we er één kwijtraken, gebruiken we een andere. Je mond open doen is de beste manier om diegenen te beantwoorden die willen dat je je mond houdt. Ik ben van plan om zo goed als ik kan de waarheid te verkondigen aan de cultuur, en ik weet zeker dat jullie dat ook doen. Dit is niet het moment om te worden afgescheept. Wij hebben de enige boodschap in deze wereld die onze gebroken cultuur kan genezen - de boodschap van het kruis van Christus. Het is moeilijk om opgewekte mensen te onderdrukken, vooral als ze een Boek hebben dat niet geketend kan worden. Laten we het Woord prediken, in het seizoen en buiten het seizoen!

4. Ik stel mijn volledige vertrouwen in de Heer Jezus Christus, Die niets is ontgaan. En, prijs de Heer, dit alles brengt ons dichter bij Zijn wederkomst. Hij regeert over de zaken van naties en koninkrijken. Hij heeft de uiteindelijke controle. De chaos in de wereld zal misschien tot Armageddon voortduren, maar niet eeuwig. We hebben [de duizendjarige teugel van Christus, gevolgd door] een Nieuwe Hemel en een Nieuwe Aarde die komen.

5. Niets wat gebeurd is kan of zal de atheïstische, marxistische, goddeloze agenda rechtvaardigen die een groot deel van onze politiek overneemt. Ik moet onversaagd de waarheid blijven spreken tegen deze cultuur.

6. Voorlopig is mijn geest het best gericht op bijbelse meditatie, de grote hymnen van het geloof en de lofliederen die evenwicht brengen in mijn hart. Ik ga mijn kop niet in het zand steken, maar ik ga hem ook niet vullen met "het nieuws". Als ik me ergens op ga fixeren, dan zal het de waarheid van mijn genadige Heer zijn. Als ik me overweldigd voel, zal ik me Psalm 61:2 herinneren: "Van het einde van de aarde zal ik tot U roepen, als mijn hart overweldigd is; leid me naar de Rots die hoger is dan ik."

Alleen al het bijbels doordenken van deze dingen kalmeert mijn onrustige hart en houdt me gericht op mijn gezegende hoop.

Robert J. Morgan is een gepensioneerde pastor, auteur, spreker en gastbijdrager voor Christ In Prophecy.

Bron: An Atheistic Marxist Agenda Is Overtaking Much Of Our Politics, But God Is In Ultimate Control | Harbingers Daily