www.wimjongman.nl

(homepagina)


Wat is er aan de hand op de Asbury Universiteit?

17 februari 2023 - door Michael Snyder

Zijn we werkelijk getuige van een volledige opwekking hier in de Verenigde Staten? Al meer dan een week wordt er non-stop gebeden en aanbeden op de Asbury Universiteit in Kentucky. Dag en nacht zijn duizenden jonge mensen in de kapel bijeen om God te aanbidden, berouw te tonen over hun zonden en uit de Bijbel te lezen. Zoiets hebben we in lange tijd niet gezien, en de video's van het ontwaken worden op sociale media bekeken door miljoenen mensen over de hele wereld. Verbazingwekkend genoeg hebben deze bijeenkomsten op dit moment zoveel rumoer gecreëerd dat zelfs de reguliere media gedwongen worden te erkennen wat er gaande is. Het volgende komt bijvoorbeeld uit een verslag van NBC News...

Het groeiende evenement begon als een routine kapeldienst op Asbury University, een klein christelijk college in Wilmore, Kentucky, volgens universiteitsmedewerkers. Aan het eind van de bijeenkomst kwamen enkele tientallen studenten informeel bijeen in een bijeenkomst die nu al zeven dagen aan een stuk, 24 uur per dag duurt.

"De eerste dag hadden we een heel gewone dienst, ik zou het onopvallend noemen," zei universiteitsvoorzitter Dr. Kevin Brown. Na een ochtenddienst op 8 februari zong een multicultureel gospelkoor op het podium. Sommige studenten bleven na afloop hangen, en tegen de avond druppelden er steeds meer de kerk binnen, waardoor er iets bijzonders ontstond, aldus Brown.

Binnen een paar dagen verspreidde het nieuws van de bijeenkomsten zich als een lopend vuurtje via de sociale media, en mensen begonnen vanuit het hele land naar Asbury te rijden.

Volgens Charisma News is de rij om binnen te komen nu "bijna een halve mijl lang"...

De opwekking op Asbury University is nu in haar 10e dag en duizenden mensen blijven de spirituele pelgrimstocht naar deze stad maken in de hoop meer van God te ontdekken.

De opwekking is nu officieel in overloop, met een rij mensen die bijna een halve mijl lang is.

Gelukkig hebben de mensen van Asbury tot nu toe niet toegestaan dat buitenstaanders binnenkomen en de controle overnemen.

In plaats daarvan lijkt wat er gebeurt nogal "puur" en authentiek te zijn. Nick Hall's verslag van wat hij meemaakte toen hij Asbury bezocht werd gepubliceerd door Fox News...

In een tijdperk van sensationele ontmoetingen is wat er gebeurt in het Hughes Auditorium ongelooflijk eenvoudig, nederig en gewoon.

Er staat geen enkele 'bekende' figuur op het podium. Het zijn studenten die samen met een paar campusministers de weg wijzen. Het is pure aanbidding, bijbellezing en vermaning, en bekering.

Het opbiechten kwam talloze malen voor, de menigte luisterde en sprak uit: "Het bloed van Jezus vergeeft mij." De altaren stonden dag en nacht vol, nat van tranen, van jong en oud. Het was multi-etnisch, multi-raciaal en multi-generationeel.

Wat prachtig.

Naast de duizenden die er persoonlijk bij mogen zijn, hebben tientallen miljoenen afgestemd op de bijeenkomsten in Asbury op sociale media...

Op TikTok en Instagram worden video's met de titel "Asbury Revival" miljoenen keren bekeken. Op het moment dat dit artikel werd gepubliceerd, had de hashtag #asburyrevival 24,4 miljoen views op TikTok.

#asburyrevival

Denk hier eens over na... er is een zaal vol hongerige studenten van de volgende generatie in de kapellen van Asbury die Jezus Christus van Nazareth aanbidden.

Dit is GLORIEUS

Nacht & Dag Gebed & Aanbidding

Mogen jullie een grotere aanraking van de Geest ontvangen door deze historische beweging van God. pic.twitter.com/GPDgOww1JP

- DrMalachi.eth - (Dr. Run) - Marathon Every Day (@malachiobrien) 15 februari 2023

En het lijkt erop dat de beweging zich verspreidt.

Op dit moment zijn soortgelijke bijeenkomsten uitgebroken op verschillende andere christelijke universiteiten...

Slechts 249 mijl naar het zuiden is een opwekking aan de Lee University in Cleveland, Tennessee goed op gang gekomen. Lokale nieuwsberichten melden dat de Lee opwekking al sinds maandag aan de gang is.

Er zijn ook meldingen van spontaan gebed en aanbidding onder de studenten aan de Cedarville Universiteit in Cedarville, Ohio, en aan de Samford Universiteit in Birmingham, Alabama.

Bovendien wordt op Fox News gemeld dat duizenden studenten hun leven aan Christus hebben gegeven op grote universiteiten in het hele land...

We zagen vorige week meer dan 2000 studenten zich bekeren van hun zonden en zich tot Jezus bekeren tijdens evenementen op de Universiteit van Georgia, Minnesota, Texas Tech, Wisconsin, Iowa State en North Dakota State.

Ik doe al 20 jaar aan evangelisatie. Ik ben opgeleid door en heb gereisd met Billy Graham en Luis Palau. Dit is het hoogste percentage reacties op de genezende, verlossende boodschap van Jezus dat ik ooit heb gezien. Zou dit een opwekking kunnen zijn?

Zal dit standhouden?

We zullen zien.

Ik denk dat een verontrustend teken is dat ambtenaren van Asbury University hebben besloten om een aantal echt grote veranderingen...

Terwijl de Asbury University opwekking vrijdag zijn 10e dag ingaat, hebben de school officials een meer gestructureerd schema aangekondigd vanaf maandag. De diensten zullen vanaf 24 februari verhuizen naar een locatie buiten de campus.

Eén manier om een spontane beweging om zeep te helpen, is er "structuur" in aan te brengen.

En ik denk dat het een enorme vergissing is om de bijeenkomsten weg te halen van de universiteit.

De universiteit is waar de studenten zijn.

De tijd zal leren of deze beweging stand kan houden of niet.

Maar voor nu, laten we genieten van de authenticiteit en de zuiverheid van deze bijeenkomsten nu het nog kan...

Vreugde, zuiverheid, eenheid, passie - een paar woorden die me te binnen schieten om de Asbury Revival te beschrijven. De Heilige Geest rust op een speciale manier op deze plek. Noem het opwekking. Noem het wat je wilt. Ik weet alleen dat we er meer van nodig hebben. #kynaz #asbury #revival #asburyrevival pic.twitter.com/zNAINtaqua

- Brian L. Powell (@iamBrianLPowell) 15 februari 2023

Zie ook de video Line Stretches Half a Mile as Revival is on Display at Asbury: 'Very Healing Experience' - YouTube

Bron: What In The World Is Going On At Asbury University?