www.wimjongman.nl

(homepagina)


De hele wereld is in de greep van een erge vorm van oorlogskoorts

7 augustus 2023 door Michael

(War zone Pixabay )

Foto via Pixabay

De meesten van ons willen gewoon in vrede leven, maar leiders over de hele wereld bereiden zich voor op meer oorlog. Op dit moment lijkt het er zelfs op dat de hele wereld in de greep is van een heel erg geval van oorlogskoorts. Terwijl ik dit artikel schrijf, waarschuwt de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten dat ze het land Niger kan binnenvallen als de coupplegers president Mohamed Bazoum niet in zijn functie herstellen. Natuurlijk zijn de leiders van de staatsgreep niet van plan om terug te krabbelen en dus zal er waarschijnlijk oorlog komen. Maar dat zal een relatief klein conflict zijn in vergelijking met andere conflicten die aan de horizon opdoemen.

Maandag vernamen we dat meer dan 3.000 Amerikaanse troepen zijn aangekomen in de Rode Zee...

Meer dan 3.000 Amerikaanse militairen zijn aangekomen in de Rode Zee aan boord van twee oorlogsschepen, onderdeel van een versterkte reactie van Washington na de inbeslagname van tankers door Iran, zei de Amerikaanse marine maandag.

De inzet maakt deel uit van een groeiende militaire uitbreiding van de VS in de gespannen waterwegen van de Golf die van vitaal belang zijn voor de wereldwijde oliehandel en bracht Teheran er maandag toe de VS te beschuldigen van het aanwakkeren van de regionale instabiliteit.

Dit maakt deel uit van een voortdurende inspanning van de regering Biden om de Amerikaanse strijdkrachten in de regio te versterken en men hoopt dat een grotere Amerikaanse aanwezigheid Iran ervan zal weerhouden om nog meer schepen onder internationale vlag in handen te krijgen...

Hun komst volgde op een aankondiging van de VS vorige maand dat ze een destroyer, F-35 en F-16 gevechtsvliegtuigen, samen met de Amphibious Readiness Group/Marine Expeditionary Unit, naar het Midden-Oosten zouden sturen om Iran ervan te weerhouden schepen in de Golf in beslag te nemen.

Volgens het Amerikaanse leger heeft Iran de afgelopen twee jaar bijna 20 schepen onder internationale vlag in de regio in beslag genomen of geprobeerd dat te doen en het Witte Huis van Biden wil meer troepen in de regio om klaar te staan om Iran aan te vallen als dat nodig is, zoals Breitbart News meldde.

Ondertussen wordt gemeld dat de stad Damascus zojuist "opgeschrikt werd door Israëlische raketaanvallen"...

Na weken van relatieve rust werd de Syrische hoofdstad Damascus opgeschrikt door Israëlische raketaanvallen in de vroege ochtenduren van maandag, met de dood van vier Syrische soldaten en verschillende gewonden tot gevolg, volgens het staatsagentschap SANA.

De aanval veroorzaakte ook niet nader omschreven "materiële schade" - terwijl meerdere inkomende projectielen naar verluidt werden onderschept door de Syrische luchtverdediging. Op video's die in de nasleep opdoken, leken 's nachts onderscheppingsexplosies boven de stad te zien.

De spanningen in het Midden-Oosten zijn in decennia niet zo hoog geweest en een grote oorlog kan letterlijk elk moment uitbreken.

Maar ik denk niet dat planners in het westen een grote oorlog in het Midden-Oosten verwachten in 2023.

Mijn persoonlijke mening is dat als er een grote omwenteling in de regio wordt gepland, dat in 2024 zal zijn.

Ondertussen gaat het veelgehypte "tegenoffensief" in Oekraïne niet erg goed...

Op 3-5 aug. verloren de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) 2.040 extra manschappen, wat het aantal Oekraïense slachtoffers op meer dan 45.000 brengt sinds het begin van het "tegenoffensief" op 4 juni. De AFU heeft ongeveer 200.000 gevechtssoldaten, waarvan er 36.000 de afgelopen maanden zijn getraind op NAVO-bases zoals Grafenwöhr, Duitsland.

Op het Russische Sputnik News noemde Amerikaanse majoor Scott Ritter de Oekraïense aanval op de zwaar verdedigde Russische linies met onervaren troepen en zonder luchtsteun een "bloedbad", waarbij de Oekraïners 10 tegen 1 verliezen leden ten opzichte van de Russen. Ritter noemde de "weg naar Rabotino" ten oosten van Zaporizja "een snelweg naar de hel".

Ritter heeft helemaal gelijk. Oekraïense troepen worden afgeslacht door goed voorbereide Russische verdediging, maar elke dag worden meer jonge Oekraïners de dood ingestuurd.

Dit "tegenoffensief" had de campagne moeten zijn die het tij van de oorlog zou keren, maar in plaats daarvan zijn het de Russen die op dit moment oprukken...

Rusland beweerde dat zijn troepen drie kilometer waren opgerukt langs het Kupiansk front in het noordoosten van Oekraïne.

Het Russische ministerie van Defensie zei dat het de afgelopen drie dagen zijn positie langs de frontlinie had "verbeterd" en Oekraïense tegenaanvallen bleef afslaan.

"In de afgelopen drie dagen bedroeg de opmars van Russische troepen... 11 kilometer langs het front en meer dan drie kilometer diep in de verdediging van de vijand," zei het ministerie.

Maar in plaats van aan te dringen op vrede, blijft de regering Biden volhouden dat we meer middelen in deze oorlog zullen stoppen "zolang het duurt", en dus blijven beide partijen de zaken alleen maar escaleren.

Aan de andere kant van de planeet blijven de Chinezen zich voorbereiden op een invasie van Taiwan.

En als de Chinezen eenmaal binnenvallen, zijn de VS en China meteen in oorlog.

De meeste Amerikanen lijken niet te begrijpen hoe dicht we bij zo'n scenario zitten. De Chinese regering is absoluut geobsedeerd door de "hereniging" met Taiwan en er is net een achtdelige documentaire op de Chinese televisie verschenen die helpt om het grote publiek mentaal voor te bereiden op het conflict dat in het verschiet ligt...

China heeft een nieuwe documentaire vrijgegeven over de voorbereidingen van het leger om Taiwan aan te vallen en laat soldaten zien die beloven hun leven op te geven als dat nodig is, terwijl Peking zijn retoriek tegen het door zichzelf geregeerde eiland blijft opvoeren.

In "Chasing Dreams", een achtdelige docuserie die eerder deze week door de staatszender CCTV werd uitgezonden ter gelegenheid van de 96e verjaardag van het Volksbevrijdingsleger, zijn militaire oefeningen en getuigenissen van tientallen soldaten te zien, waarvan er verschillende verklaren bereid te zijn om te sterven in een mogelijke aanval op Taiwan.

Deze achtdelige documentaire zou niet op de staatstelevisie zijn als de centrale regering dat niet wilde.

Hierin geven sommige leden van het Chinese leger aan dat ze letterlijk hun leven willen geven als dat nodig is om Taiwan in te nemen...

"Als er oorlog uitbreekt en de omstandigheden te moeilijk zijn om de zeemijnen veilig te verwijderen in een echt gevecht, zouden we onze eigen lichamen gebruiken om een veilige weg vrij te maken voor onze (landende) troepen," zei Zuo Feng, een kikvorsman van de mijnenveger-eenheid van de PLA-marine, in een getuigenis.

Li Peng, een piloot van het Wang Hai Squadron van de PLA Luchtmacht, sloot zich aan bij zijn verklaring en zei dat zijn "gevechtsvliegtuig de laatste raket zou zijn die op de vijand af zou stormen als ik in een echt gevecht al mijn munitie had verbruikt."

Denkt u dat de meeste Amerikaanse soldaten vandaag de dag hetzelfde niveau van toewijding hebben?

Uiteindelijk zou het Amerikaanse leger wel eens tegelijkertijd tegen Rusland en China kunnen vechten en daarom is een incident voor de kust van Alaska zo angstaanjagend...

Elf militaire schepen uit China en Rusland die vorige week in de buurt van de Aleoeten werden aangetroffen, werden opgewacht door vier destroyers van de Amerikaanse marine, aldus de twee Amerikaanse senatoren van Alaska.

De twee Republikeinse senatoren, Dan Sullivan en Lisa Murkowski, gaven zaterdagavond een gezamenlijk persbericht uit waarin ze zeiden dat ze op de hoogte waren gebracht van de operatie.

"We hebben al een aantal dagen nauw contact met de leiding van Alaska Command en hebben gedetailleerde geheime briefings ontvangen over de buitenlandse schepen," zei Murkowski.

De regering Biden heeft de Russen en Chinezen eindeloos geprovoceerd en dit heeft ze alleen maar in elkaars armen gedreven.

Voordat ik dit artikel afsluit, moet ik ook nog even de Noord-Koreanen noemen, want die hebben zojuist gedreigd ons voor het einde van deze eeuw te "vernietigen"...

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Noord-Korea heeft deze week gezworen dat het land de Verenigde Staten zal "vernietigen" en voegde eraan toe dat de VS nog deze eeuw zou worden beëindigd.

"Mochten de Verenigde Staten ervoor kiezen om onze Republiek te beledigen, dan zullen we hen vernietigen door gebruik te maken van al onze militaire kracht die we tot nu toe hebben verzameld," zeiden de Noord-Koreaanse diplomaten donderdag in een verklaring, de 70e verjaardag van de wapenstilstand in de Koreaanse oorlog.

"De Koreaanse Oorlog in de vorige eeuw markeerde het begin van de ondergang van de VS. Nu, in de 21e eeuw, zal de VS onherroepelijk ten onder gaan.

We leven zeker in een tijd van "oorlogen en geruchten van oorlogen", en ik ben er volledig van overtuigd dat 2024 zo'n belangrijk keerpunt zal zijn.

Als het Amerikaanse volk echt zou begrijpen welke verschrikkingen de komende oorlogen zullen veroorzaken, zouden er nu miljoenen mensen op straat protesteren.

Maar dat doen ze niet.

De meesten van ons gaan ervan uit dat onze leiders precies weten wat ze doen en alles onder controle hebben.

Helaas is precies het tegenovergestelde waar.

We stevenen af op een wereldwijd conflict en de meeste wereldleiders lijken in dit stadium niet eens geïnteresseerd om over vrede te praten.

Het ondenkbare nadert dus snel en de meeste mensen zullen absoluut verblind zijn door de nachtmerrieachtige gebeurtenissen die zich op onze planeet zullen voltrekken.

Bron: The Entire Globe Is Being Gripped By A Really Bad Case Of War Fever