www.wimjongman.nl

(homepagina)


Moet Israël de Gazaanse "onschuldigen" sparen?

15 november 2023 door Madeline Brooks*

Zoals de wereld weet, of veelzeggend genoeg, zou moeten weten, doet de Israëlische defensiemacht veel moeite om de levens te sparen van Gazanen die onschuldig worden geacht. In de morele smog van de oorlog wordt dit belangrijke feit meestal over het hoofd gezien door de internationale menigte van Israël-critici.

De IDF waarschuwde de Gazanen overvloedig met folders en zelfs telefoontjes om naar het zuiden van Gaza te gaan, buiten het directe oorlogsgebied. Sommige Gazanen gingen naar het zuiden, zwaaiden met witte vlaggen en werden beschoten door hun eigen Hamasregering. Anderen bleven, ook al kregen ze een aanzienlijke beloning en een veilige plek om te wonen als ze meewerkten om de gijzelaars eruit te krijgen.

Wie spaart Israël? Die zestienjarige jongen die op dit moment geen geweer in zijn hand heeft, hoewel zijn schoolboeken hem leren Joden te haten? Hordes "burger" jonge mannen, zonder uniform, die niettemin op 7 oktober achter de geüniformeerde jihadi's aan het zuiden van Israël binnenzwermden om Joodse gezinnen te verkrachten, te onthoofden en te verbranden? Wat te denken van de moeder die haar kind in slaap zingt met slaapliedjes over het vermoorden van Israëli's, of het jonge meisje dat verloofd is met een jihadi en hem aanmoedigt?

Het meest afschuwelijk was dat een grote menigte Gazaanse mannen in militaire leeftijd een film te zien kreeg van de massamoorden op Joden op 7 oktober. Dit was dezelfde video die door de IDF was gemaakt van de camera's van de terroristen. Op de een of andere manier kwam de video in handen van de Gazanen en werd hij vertoond in het Al Shifa ziekenhuis. Toen Israëlische journalisten de video zagen, waren velen zo overstuur dat ze moesten overgeven of onbedaarlijk snikten. Wat deden de Gazanen? Ze juichten. Ze brulden hun goedkeuring. Allahu Akbar.

Bekijk de reactie van de veronderstelde onschuldige Gazanen vanaf 18:05 minuten en herhaal deze vanaf 32:36 minuten.

Deze behoren tot de wezens die de IDF misschien probeerde te sparen, zelfs ten koste van hun eigen levens, omdat het hele gebied zo grondig van bovenaf gebombardeerd had kunnen worden dat het in een parkeerplaats zou zijn veranderd, zonder ontsnapping uit de tunnels. Dat was het sentiment onder sommigen aan het begin van de oorlog. In plaats daarvan is de IDF verwikkeld in een langdurig gevecht van gebouw tot gebouw, waarbij haar eigen soldaten grote risico's lopen, en dat allemaal om vermoedelijke onschuldigen te sparen.

Heeft het zin om je vijanden te sparen, wiens bloedlust gevoed wordt door te herbeleven wat ze de Israëli's een maand geleden hebben aangedaan - wat ze opnieuw kunnen en zullen doen als ze meer zwakte zien? Sinds de oprichting van Israël heeft het elke keer dat het niet op zijn hoede was en zijn gezworen vijanden vertrouwde, een verschrikkelijke prijs in bloed betaald.

Helaas, en om het allemaal nog ingewikkelder te maken, zijn er Gazanen die Hamas afwijzen en bereid zijn om de verschrikkingen van Hamas aan een Israëli te beschrijven, zoals te zien is in deze video. Deze Gazanen moesten naar Europa vluchten om vrijuit over Hamas te kunnen spreken zonder gebroken benen of gedood te worden. Eén van hen heeft het over vrienden die nog steeds in Gaza zijn en die Hamas net zo haten als hij.

Maar als Israël ten onder gaat, zullen de Joden in de diaspora het heel moeilijk krijgen. Meer nog, de rest van de wereld zal te maken krijgen met een "barbarij die geen plaats heeft in de moderne wereld", zoals Isaac Herzog, de president van Israël, zei in een open brief aan universiteitsbestuurders.

Over de hele wereld wordt geprotesteerd om de bombardementen te stoppen en de "onschuldige" burgers te sparen. Dat zou betekenen dat de terroristen in spe die we zien in het filmpubliek van het ziekenhuis, beschermd moeten worden. Protesten van de keffiyeh-kiddos inspireren de jihad en brengen nieuwe rekruten aan, en zetten zwakke regeringsfunctionarissen onder druk om Israël ervan te weerhouden zich volledig te verdedigen.

Israël had de Jozua-optie kunnen kiezen en alle bedreigingen kunnen elimineren, zoals in de boeken Deuteronomium en Jozua van het Oude Testament. Maar het heeft gekozen voor een zachtere aanpak, een aanpak die in de toekomst nog meer oorlog kan opleveren en nog steeds geen acceptatie in de wereld. Zoals we zien, begonnen de anti-Israël en anti-Joodse protesten al voordat Israël Gaza binnenviel, en ze worden elke dag sterker. Haat heeft een eigen leven. Het terughouden van oorlogsinspanningen heeft geen duidelijk effect op de woede tegen Joden.

Elk ander land zou alom geprezen worden voor zijn zelfopoffering. Maar Israël niet. Israël wordt beschuldigd van het plegen van genocide, een projectie van wat Hamas duidelijk aan het doen is.

Israël moet een moeilijke keuze maken: De wereldwijde kritiek ontwijken of vechten zoals Jozua en de Israëlieten in het oudtestamentische boek Deuteronomium, waar de Almachtige de eliminatie beval van iedereen die geen gehoor gaf aan de oproep om zich over te geven. Overleven kan alleen door Bijbels te vechten. Toegegeven, dat klinkt moreel moeilijk in het huidige klimaat, hoewel het door de Verenigde Staten werd toegepast in Dresden, Duitsland en twee Japanse steden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Maar als je kijkt naar de video van Gazaanse mannen, die misschien wel jihadisten buiten diensttijd zijn, die juichen terwijl ze zien hoe hun kameraden andere mensen in stukken hakken, verkrachten en verbranden... dat zou nieuwe deuren moeten openen om voorzichtig na te denken over de onschuldige Gazanen.

*Madeline Brooks, M.A., is het voormalige hoofd van de New Yorkse afdeling van ActforAmerica en is een conservatieve en anti-jihad schrijfster. Haar artikelen zijn gepubliceerd in AmericanThinker.com, CanadaFreePress.com, FamilySecurityMatters.org, en elders. Haar boek, What You Need To Know About Islamic Jihad: Information The Main Stream Media Is Not Giving You, is beschikbaar op Scribd. Ze is te bereiken op ResistJihad@aol.com.

Bron: Should Israel Spare the Gazan “Innocents”?: Madeline Brooks | the "silent" majority no more!