www.wimjongman.nl

(homepagina)


Een natie als geen ander: Israëls strijd voor de rechtbank van de wereldopinie

Door Erick Stakelbeck - 24 oktober 2023

()

Het lijkt erop dat de herinnering aan 7 oktober voor sommigen in de zogenaamde internationale gemeenschap vervaagt.

Je herinnert je 7 oktober toch nog wel? Toen 1400 Israëli's, voor het overgrote deel burgers, in koelen bloede werden afgeslacht. We komen er nu meer over te weten nu video's van Israëls ondervragingen van Hamas-terroristen zijn opgenomen, waarin precies wordt verteld wat ze deden en wat hun werd opgedragen door hun Hamas-meesters - gruwelijke, demonische, boosaardige daden.

Over een paar dagen zal de wereld terugkeren naar zijn standaardpositie van voorspelbare, anti-Israël gal.

Ze zullen in feite tegen Israël zeggen: "Het is een schande wat er is gebeurd, maar je hebt het verdiend voor alles wat je de Palestijnen zogenaamd hebt aangedaan door de jaren heen, en je moet een evenredige reactie hebben. U kunt niet hard optreden tegen de jihadisten van Hamas die in Gaza wonen. Er kunnen burgerslachtoffers vallen. Er moet een onmiddellijk staakt-het-vuren komen en misschien een internationale vredesmacht." Dat zou het grote plan van de VN zijn.

Als je enige twijfel hebt over wat ik zeg, de voormalige Amerikaanse president Barack Obama heeft gisteren een verklaring uitgebracht die zeer kritisch was over Israël en Israël waarschuwde om de internationale oorlogsregels te volgen.

Dit is iets dat Israël weet, heel goed doet en Barack Obama niet nodig heeft om hen de les te lezen. Desalniettemin kon hij het niet laten om zijn stem te laten horen en wat grappen over Israël te maken.

Secretaris-generaal van de VN trekt morele gelijkwaardigheid tussen Israël en Hamas

Daarnaast hadden we vandaag een absolute morele schande bij de Verenigde Naties.

De secretaris-generaal van de VN, António Guterres, verklaarde: "7 oktober gebeurde niet in een vacuüm. Het Palestijnse volk is al 56 jaar onderworpen aan een verstikkende bezetting."

Wacht, ik dacht dat het volgens hen 75 jaar was? Bedoelt hij sinds 1967, Israëls wonderbaarlijke overwinning in de Zesdaagse Oorlog, toen ze Jeruzalem herenigden en weer controle kregen over Judea en Samaria, het bijbelse hartland?

Mensen, lees tussen de regels door. Dit is de secretaris-generaal van de VN, die in feite zegt dat Israël het verdiende. Ze hebben dit uitgelokt. Het is de schuld van Israël. Dit gebeurde niet in een vacuüm. Dit is niet gebeurd omdat Hamas een gemene, genocidale jihadistische organisatie is, toegewijd aan de vernietiging van Israël. Het is gebeurd omdat het Palestijnse volk zogenaamd 56 jaar lang is onderworpen aan een verstikkende bezetting.

Is hij vergeten dat er op dit moment geen enkele Israëli in Gaza woont? Oh, er zijn Israëlische gijzelaars. Er zijn er nog steeds meer dan 200 in de ingewanden van de hel in enkele tunnels onder Gaza in gevangenschap van Hamas.

Ze hebben blijkbaar een kort geheugen bij de VN. In 2005 trok elke Israëliër zich terug uit Gaza. Prachtige Israëlische gemeenschappen in Gaza werden ontworteld en alle Israëliërs vertrokken. Er is geen bezetting van Gaza.

Er is ook geen entiteit, geen natie of staat die bekend staat als Palestina. Er is Gaza en er is de Westelijke Jordaanoever, die we Judea en Samaria noemen omdat de Bijbel het zo noemt. Welke bezetting?

Als we het hebben over Judea en Samaria, dan hebben we het over Israëli's die in het land wonen waar hun voorouders en moeders 3000 jaar geleden woonden. Noem me gek, ik vind dat Joden moeten kunnen wonen waar ze willen. Maar dat is niet de mening van onze verlichte opperheren hier in het Westen en bij de VN. Er wordt nog steeds met twee maten gemeten.

De secretaris-generaal van de VN trok schaamteloos een morele gelijkstelling tussen Israël en Hamas.

Gelukkig reageerde de Israëlische ambassadeur bij de VN, Gilad Erdan, zeer krachtig en riep hij Gutierrez op om af te treden. En terecht.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen sprak vandaag ook voor de VN-Veiligheidsraad en zei: "Mijnheer de Secretaris-Generaal, in welke wereld leeft u?". Is Guterres al vergeten dat 1.400 Israëli's zojuist in koelen bloede zijn afgeslacht in de ergste massamoord op het Joodse volk sinds de Holocaust?

De obsessie van de wereld met Israël

De wereld is geobsedeerd door Israël. Twijfel je daaraan? Israël werd aangevallen en toch begon de wereld, na een korte respijtperiode, Israël obsessief te bestoken met druk en elke beweging in de gaten te houden.

Blinken stelde humanitaire pauzes in de oorlog voor. Wie heeft ooit van zoiets gehoord in oorlogsvoering? Is er ooit een andere natie gevraagd om zoiets te doen? Zouden de VS dat doen? Zou Rusland of China dat doen? Ik denk het niet.

Israël is een soevereine natie die door de wereld de les wordt gelezen. Waarom? Het is duidelijk een geestelijke kwestie.

Het boek Zacharia 12:1-3 spreekt hierover en de Bijbel is er heel duidelijk over dat de dagen komen dat de wereld absoluut geobsedeerd zal zijn door Israël en in het bijzonder Jeruzalem.

Israël is niet alleen geografisch het centrum van de wereld; het is ook het centrum van Gods profetische plan. De duivel - ja, hij bestaat - haat wat God liefheeft. God heeft de eigendomsakte van dat land. God zegt dat Israël zijn oogappel is en dat het volk van Israël is teruggekeerd om nooit meer ontworteld te worden.

Wie heeft er ooit gehoord van zoiets als de wedergeboorte van Israël in 1948? Een volk dat 2000 jaar lang grotendeels verstrooid was over de uiteinden van de aarde, dat tegen alle verwachtingen in terugkeerde uit de as van de Holocaust om opnieuw een bloeiende en succesvolle natie op te richten? Denk je dat God hier niets mee te maken heeft?

Uiteindelijk kunnen we de hele dag praten over seculiere redeneringen, maar je kunt dit niet los zien van God. Israël is niet zoals andere naties en daarom is de wereld erdoor geobsedeerd.

Terwijl de wereld instort, weten we dat de Almachtige God nog steeds op de troon zit. Dit zijn profetische tijden, zonder twijfel, en de profetische schaakstukken bewegen op het bord.

Erick Stakelbeck is auteur, analist, gastheer van het programma "The Watchman" en directeur van het CUFI Watchman Project van Christians United for Israel.

Bron: A Nation Like No Other: Israel’s Battle In The Court Of World Opinion | Harbingers Daily