www.wimjongman.nl

(homepagina)


50.000 moskeeën zijn gesloten in Iran

Wat betekent dit voor christenen?

We zijn getuige van een reeks ongelooflijke gebeurtenissen in Iran. Van de 75.000 moskeeën in Iran hebben er 50.000 hun deuren gesloten. Deze belangrijke ontwikkeling werpt een licht op het veranderende geestelijke landschap in Iran en zet ons, als volgelingen van Christus, aan om na te denken over hoe we met Iraniërs kunnen omgaan en hen tot Christus leiden in deze tijden van verandering. Het is nu meer dan ooit cruciaal om dieper in te gaan op de implicaties van deze sluitingen en wat ze betekenen voor het christendom en de verspreiding van het evangelie.

Wat deze situatie bijzonder belangrijk maakt voor christenen is de groeiende aanwijzing dat Iraniërs op zoek zijn naar de waarheid buiten de islam. Het gaat niet alleen om een stuk stof of politieke onrust; het gaat om een diepe dorst naar het Evangelie. Zoals gemeld hebben Iraniërs als Marziyeh Amirizadeh, Maryam Rostampour, Peyman Mojtahedi en Saeid Miryaghoobi de transformerende kracht van de boodschap van Christus ontdekt te midden van de onrust.

Marziyeh Amirizadeh, die gearresteerd werd omdat ze het christendom in Iran promootte, deelde dat vervolging mensen helpt om de waarheid te zien. Ze vertelde dat tijdens haar evangelisatiewerk in Iran de mensen dorstig waren naar het evangelie en dat God hun harten had voorbereid.

Peyman Mojtahedi, werd geraakt door een scène uit "The Passion of the Christ", begon zijn geloofsreis en ontdekte het verhaal van Jezus. Vele anderen vinden hun weg via programma's als MohabatTV, Sat 7 Pars en organisaties als Iran Alive Ministries. Deze platforms delen het evangelie met Iraniërs ondanks de beperkingen van de overheid.

( )"Vervolging helpt mensen om de waarheid te zien. Toen we in Iran evangeliseerden, hebben we niet één slechte ervaring gehad. Iedereen was zo dorstig om de waarheid te vinden en ik kon zien dat God hun harten al had voorbereid voordat we met hen spraken," zei Marzi

De vraag is of Iraniërs op zoek zijn naar de waarheid en zo ja, waar? Vriend, dat is waar wij om de hoek komen kijken, en nu is het tijd om onze inspanningen en impact te verdubbelen.

We nodigen je uit om samen met ons oprecht te bidden voor de transformatie van Iran in een christelijke natie, zoals beloofd in Jeremia 49:38. Laten we bidden voor een goddelijke verbinding tussen de mensen van Iran en Jezus Christus. De centrale ligging van Iran in het Midden-Oosten geeft het land aanzienlijke invloed op de moslimwereld en we vertrouwen erop dat God door deze natie kan werken voor Zijn glorie.

Als volgelingen van Christus is dit onze kans om hoop, steun en bemoediging te bieden aan hen die op zoek zijn naar de waarheid. We zijn hier om een bron van hoop en geloof te zijn. Laten we standvastig blijven in onze gebeden voor de mensen in Iran, dat ze de waarheid mogen ontdekken, Gods genade mogen ervaren en verlossing mogen vinden door een persoonlijke relatie met Jezus.

Bron: 50,000 Mosques Are Closing In Iran.