www.wimjongman.nl

(homepagina)


Moeder wiens zoon werd ontvoerd: 'Vrijlating van terroristen zal meer verdriet brengen'

Ditza, moeder van Avinatan, zegt: 'Ik hou meer van mijn zoon dan wat dan ook, maar ik ben niet bereid om andere kinderen met hun leven te laten betalen in ruil voor hem.

Yoni Kempinski - 16 okt 2023

( )

Ditza Or en beelden van de ontvoering van haar zoon

Ditza Or, moeder van Avinatan, die vermist is sinds de verrassingsaanval van Hamas op Israël op 7 oktober, woonde een bijeenkomst bij voor ouders van vermiste en ontvoerde Israëli's met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, en sprak later met Israel National News - Arutz Sheva.

"Wat me het meest raakte en het meest belangrijk en betekenisvol was, is de eenheid en de cohesie tussen alle partners in de bijeenkomst, tussen de ouders. We hebben enorme verschillen tussen ons, we kwamen van verschillende achtergronden en verschillende wereldbeelden, maar de ramp die ons allemaal getroffen heeft, verenigt ons op een manier die veel kracht en hoop geeft," zei ze.

Over de integratie tussen de operatie van de IDF in Gaza en de operatie om de gijzelaars te redden, zei Ditza tegen INN: "De IDF is erg sterk en ook erg geavanceerd. De IDF heeft technologische, lucht-, grond- en andere capaciteiten. De IDF is uitzonderlijk goed uitgerust en dit is geen tegenstrijdigheid. We kunnen de doelen van de oorlog bereiken omwille van iedereen die in Israël woont, en ook de redding van de gijzelaars, met de middelen die de IDF heeft en met de hulp van de Hemel die de IDF heeft gekregen, die absolute rechtvaardigheid en eindeloos goed heeft. Dit is een oorlog van het licht tegen de zonen van de duisternis, en het licht zal overwinnen."

Over het gevoel van eenheid tussen de families zei Ditza Or dat haar kinderen belangrijke diensten hebben gedaan in verschillende eenheden van de IDF, en aan het einde van hun dienst voelden ze dat hun band met hun kameraden die van broeders was.

"Wij, de ouders van de ontvoerden, zijn deze week door hetzelfde proces gegaan," zei ze. "We zijn verbonden en broers, alsof we bij dezelfde moeder geboren zijn, en we zullen bij elkaar blijven."

Volgens Ditza staat onderhandelen met terreurorganisaties gelijk aan zich overgeven aan hen: "We moeten de terreur verslaan. Niet ermee te praten, niet om compromissen te sluiten, en niet om van de ene ronde na de andere en een pauze in te lassen zodat ze zich kunnen herbewapenen."

"We eisen, en we weten dat de IDF in staat is om onze eis uit te voeren, dat de gijzelaars levend en wel en respectabel worden gered - niet in ruil voor welke prijs dan ook. We hebben al genoeg betaald met 1.300 doden. We zijn niet bereid om nog een prijs te betalen. Gijzelaars vrijlaten in ruil voor onze kinderen zal meer verdriet, meer bloed en meer gebroken families brengen."

"Ik hou meer van mijn zoon dan wat dan ook in de wereld, maar ik ben niet bereid om andere kinderen met hun leven te laten betalen in ruil voor hem," benadrukte ze, eraan toevoegend dat haar zoon "een geweldige jongen is, hij is 30, een meter zevenennegentig, heel sterk, een geweldige sportman, een elektronica ingenieur, een jongen met een hart van goud, en ook al is hij zo groot en sterk hij is altijd gevoelig en helpt zelfs voordat het hem gevraagd wordt, hij is een vriend als niemand anders, met een geweldig gevoel voor humor, hij is een geweldige kerel."

Ze voegde eraan toe dat de ontvoering van haar zoon werd gefilmd en gedocumenteerd toen hij te voet werd meegesleurd, om Noa, de jonge vrouw die bij hem was, niet alleen te laten toen ze op een motor werd meegenomen.

"De omhelzing die we krijgen van de Israëlische natie sterkt ons echt. We voelen het de hele tijd, of het nu in onze naaste omgeving is of in de bredere kringen over de hele wereld. We hebben een doel om het leven hier beter en helderder te maken, en we zijn in oorlog tegen een kwaad dat niemand zich ooit had kunnen voorstellen, en we zullen niet opgeven totdat het licht wint," besloot ze.

Bron: Mom whose son was kidnapped: 'Freeing terrorists will bring more bereavement'