www.wimjongman.nl

(homepagina)


RED ALERT: Hamas-leider roept op tot 'mobilisatie' van de Arabische en islamitische wereld op vrijdag de 13e

Door Endtime headlines op 11 oktober 2023

()

Hamas riep vandaag op tot een 'mobilisatie' van de Arabische en islamitische wereld op vrijdag 'ter ondersteuning van Gaza' en beschreef het als een dag van 'heldendom en opoffering'.

Duizenden doelen van Hamas zijn vernietigd door een Israëlisch luchtbombardement dat de Gazastrook meedogenloos heeft bestookt nadat de terroristen een verrassingsaanval lanceerden waarbij tot nu toe ten minste 900 (1200) Israëli's zijn gedood.

Maar nu hebben de terroristenleiders de mensen in de Arabische en islamitische wereld opgeroepen om vrijdag te 'mobiliseren' en hun steun te betuigen aan Hamas en het Palestijnse volk.

Ze riepen ook de 'revolutionaire jeugd' in de hele Westelijke Jordaanoever en in Jeruzalem op om in gevecht te gaan met de 'laffe' Israëlische soldaten.

Ingelast bericht. Fatah roept het Palestijnse publiek op om 'achter Gaza te staan' door het conflict met Israël overal te laten escaleren.

De oproep kwam nadat duizenden Palestijnse supporters de Israëlische ambassade in Londen waren binnengedrongen, zwaaiden met vlaggen, zongen en vuurpijlen ontstaken. Honderden anderen botsten met Israëlische supporters op een Londens metrostation terwijl de politie wanhopig probeerde de vrede te bewaren.

Op videobeelden was te zien hoe tientallen politieagenten de demonstranten probeerden te scheiden op het metrostation High Street Kensington in het westen van Londen, terwijl meer dan 1.000 pro-Palestina activisten zich buiten op straat verzamelden.

Dit is een oproep aan ons Palestijnse volk en de massa's van de Arabische en islamitische wereld en de mensen van de vrije wereld,' zeiden de Hamas-leiders op Telegram. 'We kondigen de algemene mobilisatie op vrijdag aan om Jeruzalem, Al-Aqsa en de strijdende Gazastrook te steunen.'

Ze riepen de mensen in de vrije wereld op om vrijdag hun steun voor Hamas en de Palestijnen te mobiliseren, en beschreven het als een dag 'om onze liefde en steun voor Palestina en Jeruzalem te tonen'.

Terwijl Israël in staat was om duizenden Hamasdoelen weg te vagen met luchtaanvallen, lieten schrijnende clips die circuleerden op sociale media zien hoe de raketten en bommen ook Palestijnse woonblokken wegvaagden, waarbij honderden burgers omkwamen.

Israël gelastte ook een 'volledig beleg' van Gaza, waardoor elektriciteit, brandstof en voedsel werden afgesneden voor de 2,3 miljoen Palestijnen die voor het grootste deel al in bittere armoede leefden.

De vier dagen durende oorlog heeft al minstens 1.600 levens geëist, toen Israël voor het eerst in decennia vuurgevechten zag in de straten van zijn eigen steden en buurten in Gaza tot puin werden herleid.

Als reactie op de wrede luchtbombardementen op Gaza waarschuwde Hamas gisteravond laat dat het zou beginnen met het executeren van Israëlische burgergevangenen.

Elke aanval op ons volk zonder waarschuwing zal worden beantwoord met de executie van één van de burgergijzelaars,' zei de gewapende vleugel van Hamas, de Ezzedine al-Qassam Brigades, in een verklaring.

Hamas-militanten ontvoerden tot 150 mensen, waaronder vrouwen en kinderen, vanaf Israëlisch grondgebied en sleepten hen terug naar Gaza te midden van hun meedogenloze slachtpartij.

We hebben besloten om hier een einde aan te maken en vanaf nu verklaren we dat elke aanval op onze mensen in hun huizen zonder voorafgaande waarschuwing helaas zal worden geconfronteerd met de executie van één van de gegijzelde burgers die we vasthouden,' voegde Abu Obaida, woordvoerder van de Al-Qassam Brigades, later toe in een opname die werd vrijgegeven aan Al Jazeera.

Israël en Hamas hebben de afgelopen jaren herhaaldelijk conflicten gehad, vaak aangewakkerd door spanningen rond een heilige plaats in Jeruzalem. Maar deze keer is de context explosiever geworden.

Bron: RED ALERT: Leader of Hamas calls for 'mobilization' of Arab and Islamic world on Friday the 13th