www.wimjongman.nl

(homepagina)


Israëlisch links pleegt een militaire staatsgreep

Jonathan S. Tobin - 10 augustus 2023

Houdt links Israël het land gegijzeld door dienstweigering in het leger? Hebben we dit eerder gezien? "Top Story" met Jonathan Tobin en gast Iddo Netanyahu, Aflevering 105

Amerikaans-Joodse pogingen om in te grijpen in de Israëlische politiek om de inspanningen voor gerechtelijke hervormingen te stoppen, zijn zowel verkeerd als gevaarlijk. Volgens JNS hoofdredacteur Jonathan Tobin, helpen Joodse groepen die partij kiezen in een Israëlisch binnenlands geschil de burgerlijke onrust daar aan te wakkeren en in de richting van een tragisch schisma binnen de bredere Joodse wereld.

Tobin wordt vergezeld door Dr. Iddo Netanyahu, de arts, auteur en toneelschrijver die de jongere broer is van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en Yonatan ("Yoni") Netanyahu, de held van de Entebbe reddingsmissie in 1976.

Iddo Netanyahu, die net als zijn broers diende in Israël's elite General Staff Reconnaissance Unit (Sayeret Maktal), spreekt over de ervaringen van zijn familie en zijn eigen leven. Maar hij probeert ze ook in de context van de Israëlische geschiedenis te plaatsen. Meer specifiek ziet hij de beweging om de huidige regering omver te werpen als de laatste in een lange lijst van pogingen van Israëlisch links om hun vijanden te delegitimeren, wat teruggaat tot het tijdperk vóór de staat.

Nederlands op de computer is in te stellen

Netanyahu zei dat zijn eigen carrière als schrijver was geschaad door zijn politieke standpunten en merkte op dat "de platforms van meningsuiting in Israël" op het gebied van kunst, theater en film "worden gecontroleerd door links" en dat ze iedereen tegenhouden die hun mening niet deelt.

Als veteraan van de Israel Defense Forces (net als zijn oudere broers diende hij in de elite-eenheid Sayeret Matkal), neemt hij vooral aanstoot aan de dreigementen van sommige reservisten om dienst te weigeren vanwege hun onenigheid met de regering.

"Israël" op deze manier bedreigen is onaanvaardbaar, zegt Netanyahu. Hij noemt het een "militaire staatsgreep" en beweert dat, ondanks de valse beweringen van links, een hervorming van het gerechtelijk apparaat het land democratischer zou maken.

Amerika "heeft de politieke correctheid" of "cancelcultuur" niet uitgevonden," zegt hij. Het was al aanwezig in Israël "lang voordat het in Amerika arriveerde".

Bron: The Israeli left is initiating a military coup - JNS.org