www.wimjongman.nl

(homepagina)


Hamas stuurt vrouwen en kinderen om hun 'strijders' te beschermen

De menselijke schilden van Hamas - en de oorverdovende stilte van de wereld.

November 9, 2023 door Hugh Fitzgerald

()

Hamas weet dat de IDF Palestijnse burgers zo goed mogelijk probeert te beschermen. Gebruikmakend van Israëls "zuiverheid van wapens" en zijn fundamentele fatsoen, stuurde Hamas honderd vrouwen en kinderen op pad om IDF-soldaten te verhinderen strijders te blijven aanvallen in een belangrijk Hamas-compound in het Jabaliya-kamp. Hamas weet dat de verschijning van deze burgers op zijn minst de Israëlische opmars zal vertragen en er zelfs toe kan leiden dat de IDF de aanval helemaal zal afblazen, totdat de vrouwen en kinderen kunnen worden opgepakt en naar een veiliger plek kunnen worden gebracht. Meer over dit laatste voorbeeld van hoe Hamas burgers - en vooral vrouwen en kinderen - als menselijk schild gebruikt, vind je hier: "Israël beschuldigt Hamas van gebruik van meer dan 100 vrouwen en kinderen als menselijk schild in Gaza," Times of Israel, 2 november 2023:

Hamas stuurde een grote groep vrouwen en kinderen om als menselijk schild op te treden tegen troepen van de Israel Defense Forces die een belangrijke compound van de terreurgroep in de Gazastrook aanvielen, volgens soldaten.

Twee IDF-soldaten werden gedood tijdens de aanval van dinsdag op het kamp van het Centrale Jabaliya Bataljon van Hamas, gelegen in het vluchtelingenkamp Jabaliya in Gaza. Israël voert een strijd om Hamas te vernietigen en een einde te maken aan haar heerschappij over de Gazastrook na de verwoestende terreuraanslag van de groep eerder deze maand waarbij meer dan 1400 mensen, voornamelijk burgers, in Israël omkwamen.

Volgens een bericht van de nieuwssite Ynet stuurde Hamas donderdag een groep van 100 vrouwen en kinderen om als menselijk schild te dienen om het kamp te beschermen.

"We zijn voorbereid op meer incidenten van dergelijk cynisch en schaamteloos gebruik van de bevolking," zei een naamloze IDF-officier die blijkbaar getuige was van het incident.

Het rapport vermeldde niet hoe de troepen met de situatie omgingen, maar het kamp werd veroverd door de IDF.

Het leger zei dat de grote hoeveelheid inlichtingenmateriaal die op de basis in beslag werd genomen, al helpt bij andere gevechten in Gaza, aldus het rapport.

Een eerste onderzoek wees uit dat IDF Sgt. Roei Wolf en Staff Sgt. Lavi Lipshitz, beiden 20, gedood werden toen de troepen zich terugtrokken van de basis. Palestijnen vuurden een antitankraket af die een muur van het gebouw raakte, waardoor de soldaten werden gedood en anderen gewond raakten. De overgebleven soldaten beantwoordden het vuur terwijl een evacuatieoperatie werd uitgevoerd....

Het IDF-rapport zwijgt over de zaak, maar zou het kunnen dat de IDF-troepen die zich terugtrokken dat misschien deden om te voorkomen dat de vrouwen en kinderen die de Hamas-"strijders" als bescherming gebruikten, gewond zouden raken - en dat heeft bijgedragen aan de dood van die twee soldaten?

Zijn er onder de demonstraties ter ondersteuning van Hamas die nu op te veel plaatsen in de Westerse wereld plaatsvinden, mensen die ook maar in het minst zullen protesteren tegen de lafheid en het cynisme van Hamas, door vrouwen en kinderen uit te zenden om hun "strijders" te beschermen? Hamas weet dat de IDF-soldaten, verre van wat die demonstranten over hen beweren, een geschiedenis hebben van het afblazen van aanvallen als er te veel burgers gewond kunnen raken. Dat is wat de IDF misschien heeft gedaan in het laatste geval - het stoppen, zij het tijdelijk, van hun aanval op de Hamas compound in het Jabaliya kamp, waardoor hun eigen soldaten natuurlijk een veel groter risico liepen. Nee, natuurlijk niet. Alles wat het imago van Hamas schaadt, helpt Israël en dat kunnen we niet hebben.

Bron: Hamas Sends Out Women and Children to Protect its ‘Fighters’ | Frontpage Mag